És nagyot zuhan? Mary Villiers (1570-1632) hamar fölismerte, hogy második fia, George az angol királyi udvar befolyásos szereplője lehet, és mindent meg is tett, hogy fiát I. Jakab angol király (1603-1625, 1567 és 1625 között VI. Jakab néven Skócia uralkodója) közelébe juttassa. 

 

maryandgeorge1.jpg

Nicholas Galitzine a Mary és George c. sorozatban

 

Jakab király 1614-ben emelte kegyeltjei sorába az akkor 21 éves George-ot, aki Jakab haláláig az uralkodó bizalmas tanácsadója és közeli barátja maradt. Kapcsolatuk valódi természete a mai napig vita tárgya, de kétértelmű leveleikből az tűnik ki, hogy szerelmi és szexuális kapcsolat volt köztük.

Annyi bizonyos, hogy I. Jakab uralkodása alatt George Villiers és a családja is nagyon magasra jutott, ezzel azonban az ifjú rengeteg ellenséget is szerzett. 1628-ban érte el a végzete, amikor egy katonatiszt leszúrta.

George és Mary Villiers tündökléséről és bukásáról jövőre mutatnak be egy hétrészes sorozatot Nicholas Galitzine és Julianne Moore főszereplésével, Mary és George címmel. A sorozat előzetesét megnézhetitek a "tovább" mögött.

 

“Mother have you found me a wife yet?”

I think we aim higher…"

 

 

Kétségtelen, hogy az előzetes nem fogja vissza magát, de az is biztos, hogy a túlfűtött képsorok mögött ott az emberi dráma és a történelem. Az már ebből a pár percből látszik, hogy Julianne Moore fantasztikus Mary Villiers szerepében. Nicholas Galitzine a Hamupipőke 2021-es változata és az ide év hatalmas sikere a Vörös, fehér és királykék után harmadszorra alakít herceget, és én azt hiszem most lesz a legjobb. Színészi feladat szempontjából biztos, hogy George Villiers a legizgalmasabb

Feltétlenül meg kell még említenem Tony Currant, aki felejthetetlenül alakította Vincent van Goghot a Doctor Who legendás, Vincent és a Doktor című epizódjában, most pedig Jakab király szerepében láthatjuk majd. Igazából alig várom, hogy írhassak erről a sorozatról, bízom benne, hogy kihagyhatatlan lesz. :)

 

maryandgeorge2.jpg

Tony Curran a Mary és George c. sorozatban

 

Ha tetszett a cikk, és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr7918271665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2023.12.08. 16:47:14

Hihi, látom, téged is elkapott a Nicholas Galitzine láz.:D Megértem. Én még a szörnyűséges Hamupipőkét is megnéztem miatta... de ez a sorozat biztosan jó lesz, várom már.:)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2023.12.08. 16:54:49

@ChristineJane: Lebuktam.:D A 2021-es Hamupipőke annyira megmagyarázhatatlan, hogy komolyan szívesen írnék róla. Nicholas Galitzine éppen jó benne.:) Ezt a sorozatot pedig én is izgalommal várom.

vincentmarvinjules 2023.12.08. 17:27:26

Tyű, kicsit 21. századira sikeredett a főszereplő arca... de a sorozat érdekes lehet :) persze, a kevesebb több elve alapján, lehetett volna kevesebb túflfűtött erotika :)

ChristineJane 2023.12.08. 20:47:10

@vincentmarvinjules: valóban modern az arca, de Nicholas Galitzine eddigi filmjei azt bizonyítják, hogy jól állnak neki a hercegi szerepek, szóval, én izgalommal várom, mit alakít.:)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2023.12.08. 20:51:51

@vincentmarvinjules: @ChristineJane: amúgy ez olvasható a youtube-on az egyik kommentben:"Came for Nicholas Galitzine, stayed for Julianne Moore." És igen, zseniális lesz ebben a szerepben, már nagyon várom.
süti beállítások módosítása