Meséltem már nektek, hogy "2019 májusában voltam legutóbb Londonban (és remélem, nem legutoljára)". Azt is meséltem már, hogy miután hazajöttem, elkezdtem falat mászni. De azt még nem, hogy mióta hazajöttem, azóta azon gondolkozom, hogyan mehetnék vissza.:) Évek óta keresem az alkalmat és a motivációt, hogy visszatérjek Londonba. Most pedig, több év tervezés, szorongás és álmodozás után végre elszántam magam. Újra utazom!

 

2ea7d58c-0ed1-477e-bf0d-99495688a75b.jpg

 

Nem is akárhogyan! 2025. március végén két színházi előadásra is elmegyek a brit fővárosban, mert ha már ott vagyok, egyiket sem hagyhatom ki.:)

Az első darab, amit a londoni Barbican Theatre-ben fogok megnézni, Csehov Sirály című színműve lesz. Az író maga így jellemezte művét: "komédia, három női, hat férfi szereplő, négy felvonás, tájkép (kilátás a tóra), sok beszélgetés az irodalomról, kevés cselekmény, öt pud szerelem".

Arkagyinát nem más, mint Cate Blanchett játssza majd. A fiát, Konsztantyin Trepljov szépreményű írót  Kodi Smit-McPhee, akit A kutya karmai közt című zseniális filmből ismerhetünk. Trigorin, az író szerepében Tom Burke látható majd. Tom Burke-öt én is, mint a legtöbben, Cormoran Strike szerepében ismertem meg, nagyon örülök, hogy most színpadon is láthatom. És a jó színészek sorának még nincs vége: Nyina szerepében Emma Corrin lép színre, aki a fiatal Diana hercegnőként bűvölte el a világot, A Korona című sorozatban. 

 

seagall.png

Cate Blanchett és Tom Burke

 

A Sirályt természetesen már láttam itthon színpadon, és már most nagyon kíváncsi vagyok, hogy angol nyelven hogyan viszik színre. A második sorban fogok ülni, úgyhogy ígérem, mindent jól megfigyelek.:)

És, hogy mi a második előadás, amelynek nem tudtam ellenállni? A "tovább" mögött elárulom, kattintsatok!:)

Meglepődtök, ha azt mondom, hogy a második előadás Shakespeare egyik szívmelengető színdarabja, amelyről kétszer is írtam már a blogon?

 

much_ado.jpg

Hayley Atwell és Tom Hiddleston

 

Bizony, a Sok hűhó semmiért előadást fogom megnézni a londoni Theatre Royal Drury Lane színpadán, méghozzá Tom Hiddleston és Hayley Atwell főszereplésével. Tom Hiddlestont már láthattam színpadon az Árulás című darabban, de most, hogy Benedeket alakítja majd, még izgatottabb vagyok. Abban pedig biztos vagyok, hogy Hayley Atwell kiváló Beatrice lesz. (Aki kíváncsi, Hayley Atwellt egyébként éppen a Heartstopper 3. évadában láthatja, ő alakítja Nick odaadó nagynénjét, Diane-t.)

Izgalmas napok állnak tehát előttem, ígérem, minden kihagyhatatlan élményemről igyekszem majd beszámolni. Arról is, ha megint Londonban megyek falat mászni. :)

 

Ha tetszett a cikk, és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

 

 

lundun.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr7818707152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2024.10.16. 22:38:56

Most azért nagyon irigykedem.:D A Sirály is fantasztikus, de a Sok hűhót látni színpadon. <3 És Tom Hiddlestont látni színpadon, mint Benedek! Érezd nagyon jól magad!:))

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2024.10.16. 22:42:45

@ChristineJane: <3 Köszönöm! Még én sem hiszem el, hogy tényleg megyek, de megyek.:) És nagyon jó lesz! London, baby, jövök!:))
süti beállítások módosítása