Ahogy már megírtam, a BBC (az HBO-val közösen) minisorozatot forgatott J. K. Rowling Átmeneti üresedés c. regényéből. A sorozat első része 2015. február 15-én vasárnap - magyar idő szerint - 22:00-kor érkezik a BBC One-ra. Az elsőt még két rész követi február 22-én és március elsején 22:00-kor. A tervek szerint az Átmeneti üresedés 2015. április 29-én jön az HBO-ra, nagyon remélem, hogy ez azt jelenti, hogy a magyar HBO-ra is rögtön.

Alább már láthattok is egy rövid jelenetet az Átmeneti üresedésből. Shirley Mollison lélekszakadva viszi a hírt a férjének, Howardnak: Barry Fairbrother tanácsos halott. Howard nem gyászol sokat, indul a fiához Mileshoz, hogy megbeszéljék, mi a teendő most, hogy átmeneti üresedés áll fenn a városi tanácsban. Miles felesége nem túl boldog, hogy a férje lehet az új tanácsos. Pagford városka nyugalmának vége.

Howard Mollisont egyébként Michael Gambon alakítja, aki nem először szerepel J. K. Rowling-regény adaptációjában. Az azkabani fogolyban már ő volt Dumbledore professzor és utána még öt filmben alakította a nagy varázslót. Shirley Mollison szerepében pedig Julia McKenzie látható, akit leginkább Miss Marple-ként ismerünk.

tcv.jpg

Tehát ne feledjétek: Átmenti üresedés február 15-étől három vasárnap este, 22:00 órakor a BBC One-on.

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr667171329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2018.01.04. 19:02:39

Na jó, most már tényleg újranézem!:)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2018.01.27. 17:24:15

@ChristineJane: :))) örülök!:)
süti beállítások módosítása