Bizony ám, végre elkészült a sorozat a Zavaros vér (Troubled Blood) című regényből! Az első részt 2022. december 11-én, vasárnap láthatjuk a BBC-n, londoni idő szerint 21:00 órakor. 

 

tb.jpg

 

A regényről még tavaly októberben így írtam a blogon:

"A Zavaros vér (Troubled Blood) Robert Galbraith (J.K. Rowling) 5. Cormoran Strike-regénye, és szerintem az eddigi legjobb is. Strike, a zaklatott életű magánnyomozó, és társa, Robin, ebben a regényben először nyúl „döglött aktához”, ráadásul rögtön egy majd’ negyven éve megoldatlan ügyet kell újra megvizsgálniuk.

A történet szerint Margot Bamborough doktornő 1974. október 11-én a nap végén elindult a rendelőjéből, hogy egy barátnőjével találkozzon, de a megbeszélt helyre már soha nem érkezett meg, nyom nélkül eltűnt. 2013-ban a doktornő lánya fordul Strike-hoz és Robinhoz, hogy segítsenek neki megnyugvást találni, derítsék ki, mi történt az édesanyjával." A teljes írást ITT találjátok, a sorozathoz készült előzetest pedig megnézhetitek a "tovább" mögött.

 

 

 

Mindeközben egyébként már magyarul is olvasható a Strike-regénysorozat 6. kötete. A Koromfekete szív a Gabo Kiadó gondozásában jelent meg pár napja. A Zavaros vér elfeledett ügye után ez a regény egy nagyon is modern problémát dolgoz fel. Egy internetes zaklatás vezet gyilkossághoz. Nyomozás közben Strike-nak és Robinnak szembe kell néznie azzal, hogy viselkedésünk az online térben, hogyan hat egyéni viselkedésünkre, és egész társadalmunkra. Ha tehetitek, olvassátok el ezt az új regényt is!

 

kfsz.jpg

 

Ha tetszett a cikk, és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr3417990212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2022.12.04. 17:51:37

De jó, de jó, már nagyon vártam, hogy mikor csinálnak belőle sorozatot!:)

Egyébként nemrég fejeztem be a The Ink Black Heartot angolul, tényleg nagyon felkavaró és aktuális regény. De hogy hogyan fognak belőle sorozatot csinálni, azt még nem tudom...

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.12.04. 17:57:31

@ChristineJane: azt még én sem látom, hogyan lesz az Ink Black Heartból sorozat, de most a Zavaros vért nagyon várom!

vincentmarvinjules 2022.12.07. 07:20:07

Köszi az infót!!! Nagyon várom!!!

ChristineJane 2022.12.07. 16:49:03

Remélem egyébként, hogy Joni Mitchell a sorozatban is benne lesz:

www.youtube.com/watch?v=2Wo9JgNlQMo

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.12.07. 16:52:05

@vincentmarvinjules: nincs mit!:)

@ChristineJane: igen, én is nagyon!
süti beállítások módosítása