Évek óta várjuk már, hogy Guy Ritchie elkészítse harmadik Sherlock Holmes-filmjét. Most azonban már biztos: az angol forgatókönyvíró, rendező és producer nem a zseniális detektívről szóló filmjeihez tér vissza. Sherlock Holmes alakját ezúttal sorozatban hozza el. Guy Ritchie az Amazon számára készít nyolcrészes sorozatot a legendás nyomozóról.

Az a csavar a dologban, hogy a sorozatban az ifjú Sherlock Holmes kalandjait követhetjük majd nyomon. A sorozat  címe is ennyi: Young Sherlock. A történet alapjául Sir Arthur Conan Doyle legendás alakjai és Andrew Lane Young Sherlock Holmes című könyvsorozata szolgál. Az ifjú Sherlockot pedig nem más alakítja majd, mint Hero Fiennes Tiffin angol színész. 

 

hero.jpg

 

Ráismertek, hogy kicsoda Hero Fiennes Tiffin? Ha nem, akkor a "tovább" mögött elmesélem. Annyit már most mondok, hogy írtam már róla a blogon, méghozzá azt, hogy "lenyűgözően tehetséges".

Hero Fiennes Tiffin alakította ugyanis a 11 éves Voldemortot a Harry Potter és a Félvér Herceg című filmben. És nem azért, mert a felnőtt sötét varázslót pedig nagybátyja, Ralph Fiennes alakította a filmekben, hanem azért mert tényleg zseniális. Egyetlen rövid jelenete a mai napig hátborzongató, nézzétek:

 

 

A Harry Potter után Hero Fiennes Tiffin leginkább a Miután-filmekben szerepelt, összesen öt filmben alakította Hardin Scottot, és kihozott abból a szerepből mindent, amit lehet. Most viszont egy klasszikus angol szerephez tér vissza. A 19 éves Sherlock Holmes bőrébe bújik, aki az Oxfordi Egyetem diákjaként, még bárdolatlan és goromba ifjúként keveredik rejtélyes gyilkossági ügybe

A Young Sherlock munkálatai júliusban kezdődtek, és annyit tudni még, hogy a sorozatban szerepet kapott Joseph Fiennes (igen, ő is Hero Fiennes Tiffin nagybátyja:)) mint Sherlock Holmes kalandvágyó apja és Colin Firth is mint Sir Bucephalus Hodge.  Sir Bucephalus Hodge már önmagában rejtélyesen hangzik, én már csak őmiatta is várom a sorozatot.

 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

 

harrypotterhalfblood_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr3418468555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2024.08.17. 22:43:20

Ó, az After-filmekkel ki lehet engem kergetni a világból.:D De tényleg Hero bennük a legjobb, Voldemortként meg egyszerűen zseniális! Szóval, várom Sherlockként is, kápráztasson el.:)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2024.08.17. 22:47:19

@ChristineJane: igen, az After-filmekkel kapcsolatban finoman fogalmaztam.:D De az biztos, hogy Hero jó bennük, Sherlockként meg remélem, zseniális lesz. Nagy feladat áll előtte, az biztos.:)

Puller István 2024.08.20. 17:23:47

- Ó, már hogyne tudnám! - kacagott fel a sapkás kisfiú, majd hirtelen elkomorodott. Tekintetét lassan körbehordozta a Karmazsin Csoport nappali tagozatos hallgatóin, majd ujjával egy dundi gyerekre mutatott: - Timmy volt az.
- Hazudsz, kutya, és különben is meg leszel mondva Mrs. Óvónéninek! - pattant fel a kisszékről Timmy. - Nem is igaz, hogy én voltam!! De egyvalamit árulj már el nekem... - tette hozzá sápadtan. - Honnan tudtad?
- Onnan, hogy csak neked csokis a pofád csücske! - vágta rá a vézna fiú, és miközben Timmy-t elvezették, egy heroinos fecskendőt döfött alkari vénájába szórakozott mosollyal.

ChristineJane 2024.08.21. 11:10:10

@Puller István: hű, saját szerzemény, vagy idézet más művéből?:))

Puller István 2024.08.21. 11:30:17

@ChristineJane: Természetesen más művéből idéztem - a szövegtöredék az alig ötéves Sir Arthur Conan Doyle naplójából származik. (És igen, a lovagi címet egy félreértés folytán még a bölcsődében megkapta, miután az édesanyja ekként utalt rá egy Victoria királynénak írott levelében: "a falnak megyek már ettől a kis taknyadéktól, olyan sokat sir.") Ha esetleg ezt is felhasználják a sorozatban, és most spoilereztem, akkor elnézést.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2024.08.29. 11:44:25

@Puller István: a sorozat a 19 éves Sherlockról szól, de ha bármire utalnak óvodás korából, és elspoilerezted...:)) Egyébként ne haragudj, de Viktória királynő és nem királyné, hiszen nem a férje volt az uralkodó, hanem ő, saját jogán.

Puller István 2024.08.31. 17:31:40

@PuffCinq: Így van - csakhogy ő a világhírű brit uralkodó volt, a mindannyiunk által ismert történelmi-kulturális korszak névadója! Mrs. Doyle levelezőtársa, a kevéssé híres Viktória királyné (1302-1988) - ahogy azt remélhetőleg a sorozat is érdemben kitárgyalja majd - a Jagelló-házi luxemburgi Viktória király hitvese volt; jóformán az egyetlen nyugat-európai arisztokrata, aki szóba állt rangon aluliakkal, elsősorban szeszélyes idegrendszere és csekély intellektuális rátermettsége miatt. (Életének meghatározó epizódja, a tűzőgépes baleset elsöprő dramaturgiai erővel bír, bár bízom benne, hogy az alkotók a szegény pára királyi méltóságához illő tapintattal aknázzák ki.)
süti beállítások módosítása