Három öröm – Három film

2013.12.21. 10:22

Tudom, azt mondtam, kell valami friss, valami új. Így is van, de karácsonyi ajánló nélkül idén sem maradhatunk, igaz? Úgyhogy most itt egy ajánló 2008 decemberéből - amelynek minden szavát leírhatnám ma is - nagy szeretettel!

Díszes papír, olló, szalag, mellette tárgyak, amelyeket rövid ideig még rejteni szeretnénk, és már ott ülök én is, kezemben forró kakaóval, hogy biztassak és ámuljak. Kezdődhet az ajándékcsomagolás! A nővérem és én minden évben ekkor éljük át először igazán a Karácsony örömét, ő csomagol, én csevegek! Legközelebb pedig akkor örülünk, amikor már tényleg ott állunk a földíszített fenyőfa előtt, másnap pedig újra, amikor megcsodáljuk mindazt, amit adtunk és kaptunk.

love-actually.jpgEgy ünnep, három öröm. Három öröm három filmet érdemel. Álljon hát most itt egy rendhagyó filmajánló, mert tudom, nemcsak a nővérem és én vagyunk az egyetlenek, akik szeretnek várakozni, megélni és emlékezni, s közben még filmet is nézni!

Film, ajándékcsomagolás – és  forró kakaó – mellé:

Sofőrlecke

A riasztó magyar címet viselő film a mozikat nálunk sajnos elkerülte. Azonban nem én vagyok az egyedüli őrült Rupert Grint rajongó Magyarországon, így a boltok olcsó DVD kínálatában megtalálható.

A Driving Lessonsban Rupert Grint bebizonyítja, ha akarja, kiváló színész válhat belőle, ha akarja, nem kell végleg eltűnnie, miután végleg letette Ron Weasley varázspálcáját. Az élményt csak még inkább növeli, hogy Rupert partnere a kitűnő Julie Walters (aki egyébként a Harry Potter filmekben nem mást, mint Ron Weasley édesanyját alakítja, legutóbb pedig éppen a Mamma miában láthattuk és hallhattuk).

A mindenben bizonytalan 17 éves Ben Marshall egy forró nyáron – némi zsebpénz reményében – a valaha híres színésznő Evie Walton mellé szegődik. Egyik első feladata, hogy Edinburgh-be kísérje a művésznőt. Az utazás mindkettejük számára nagy lecke és nemcsak vezetésből... Ben és Evie lélegzetelállító tájakon át vezető útja mindenkinek tetszeni fog, aki szereti az ízig-vérig angol filmeket!

driving.jpg

Film,  földíszített karácsonyfa – és illatos mézeskalács – mellé:

S ha már ízig-vérig angol film, akkor közkívánatra... Igazából szerelem! A szigetországban (is) mindenki a boldogságot keresi az év utolsó hónapjában (is). Legyen akár gyerek, akár felnőtt, titkárnő vagy miniszterelnök. Két felejthetetlen óra, igazából azért, mert a főszereplők remekelnek. E film Karácsony és Szilveszter között kötelező és máskor sem megvetendő! Colin Firth ezúttal nem hangjával vagy tánctudásával hanem nyelvérzékével hódít, de természetesen így is: ellenállhatatlan! Az pedig, ahogy Hugh Grant a csípőjét mozgatja: megunhatatlan! S ha már itt tartunk, az, ahogy Alan Rickman beszél: utánozhatatlan! Éppen ezért én mindenkinek felirattal ajánlom a Love actuallyt, amely: kihagyhatatlan! 

Film, ajándék csodálás – és egy nagy tál szaloncukor – mellé:

Befejezésül pedig mi is jöhetne más, mint egy kis Csokoládé? A Joanne Harris regénye alapján készült filmben Johnny Depp kalózkodik, ami már önmagában sok jót ígér, emellett azonban még ott van Juliette Binoche valódi csokoládé boltja is. Ez így együtt már biztos siker. Csak egyre figyeljetek! Tényleg egy nagy tál szaloncukorral a kezetekben üljetek le megnézni, vajon meghódítja–e Vianne különleges maja csokoládéja egy zárkózott francia kisváros lakóinak szívét. Ha közben nem esztek, szenvedés nézni, hogyan készül a csoki!

chocolat01.jpg

Három különleges film az előttünk álló különleges napokra! Én ezzel kívánok mindenkinek nagyon jó, élményekben gazdag ünnepi készülődést!

                                                                              Bori

 

 

Sofőrlecke
(Driving Lessons)

színes magyarul beszélő angol filmdráma, 98 perc, 2006

rendező: Jeremy Brock
forgatókönyvíró: Jeremy Brock
zeneszerző: Clive Carroll, John Renbourn

szereplők: Julie Walters (Evie Walton) Rupert Grint (Ben Marshall) Laura Linney (Laura Marshall)

 

 

Igazából szerelem
(Love Actually)

színes magyarul beszélő angol romantikus vígjáték, 129 perc, 2003

rendező: Richard Curtis forgatókönyvíró: Richard Curtis zene: Craig Armstrong

szereplők: Hugh Grant (Miniszterelnök) Colin Firth (Jamie) Laura Linney (Sarah) Liam Neeson (Daniel) Alan Rickman (Harry) Bill Nighy (Billy Mack) Emma Thompson (Karen)

 Csokoládé
(Chocolat)

színes magyarul beszélő amerikai-angol romantikus vígjáték, 121 perc, 2000

rendező: Lasse Hallström

író: Joanne Harris
forgatókönyvíró: Robert Nelson Jacobs
zeneszerző: Rachel Portman

szereplők: Juliette Binoche (Vianne Rocher) Johnny Depp (Roux) Judi Dench (Armande Voizin) Alfred Molina (Comte de Reynaud) Carrie-Anne Moss (Caroline Claimont)

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr985699334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2017.12.24. 13:49:46

:D Hugh Grant nélkül nincs Karácsony!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2018.01.20. 18:28:30

@ChristineJane: :D ez általánosan elfogadott igazság!
süti beállítások módosítása