Our last summer

2013.09.27. 10:12

Ugye, milyen hideg van már esténként? Ilyenkor kell megnézni a Mamma mia!-t. Ez nem is kérdés!

Mamma mia how can I resist you? – 2008. júliusban hetekig zengett e kérdés a szobámban. Igen, bevallom a fedők hollétének kérdése akkoriban kicsit háttérbe szorult, mert éppen arra vártam, hogy bemutassák végre a Mamma Mia! című filmet. S végre láthassam, jobban mondva hallhassam, ahogyan Colin Firth énekel. Hiszen ő egyike azoknak, akiknek valóban nem tudok ellenállni.

Tényleg elmentem hát 2008 júliusának végén a moziba, ahol aztán hamar kiderült, hogy nemcsak a lágy barna szempár, hanem a film maga is ellenállhatatlan. A Mamma Mia! színtiszta öröm. Bánat éppen annyi akad benne, hogy értékelni tudjuk boldogságunkat. Ez az, ami számít, így nem is értem, sokak miért róják föl hibájául, hogy a története bugyuta. Na és? Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard és Julie Walters máig megunhatatlan ABBA dalokat énekelnek, közben pedig felszabadultan táncolnak egy gyönyörű görög szigeten és élvezik! Nagyon élvezik! Bárcsak minden bugyuta film ilyen lenne!

Ma már a Mamma Mia! megvan DVD-n, ami különösen jól jön ilyenkor, amikor jön a tél. A szobámban hangosan szólhat a filmből az S.O.S. vagy a Money, money, money. Colin Firth pedig most már nem egy hatalmas, hűvös moziteremben, hanem az otthonomban kapja kézbe a gitárját, hogy belekezdjen csodás dalába utolsó közös nyarunkról! Nem is kell ennél több a napsütéshez!

                                                                              Bori

mamma.jpg

 

 

 

Mamma Mia!

színes magyarul beszélő angol-amerikai zenés vígjáték, 109 perc, 2008

rendező: Phyllida Lloyd
forgatókönyvíró: Catherine Johnson
zeneszerző: Stig Anderson, Benny Andersson, Björn Ulvaeus
operatőr: Haris Zambarloukos

szereplők:
Meryl Streep (Donna)
Amanda Seyfried (Sophie)
Colin Firth (Harry Bright)
Pierce Brosnan (Sam Carmichael)
Stellan Skarsgard (Bill Anderson)
Julie Walters (Rosie)
Christine Baranski (Tanya)
Dominic Cooper (Sky)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr395535272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsMarple 2013.09.30. 21:41:58

és az milyen a film végén, hogy amikor már a szereplőlistát is végignéztük nagy vigyoroga és még mindig ülünk és hallgatjuk a zenét, visszajön az ABBA a 70-es évekbeli flitteres, trapéznadrágos kezeslábas diszkószerkóban még egyet táncolni? :))

tenesseeblues 2013.10.01. 15:37:53

Ez a film maga az életöröm, lehet, hogy giccs de a színészek annyira élvezik, hogy minden perce hitelessé válik. A vége pedig a csúcs, ahogy ezek az élemedett korú, világhírű színészek ökörködnek, azzal nem lehet betelni.

ChristineJane 2017.12.23. 19:33:24

Ez szuper volt, de a második rész miért kell? (Mondjuk az a baj, hogy úgyis megnézem...:D)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2018.01.17. 10:15:53

@ChristineJane: Én se vagyok oda a folytatás gondolatától, de persze. hogy megnézem!:))
süti beállítások módosítása