És az ok itt most természetesen filmet vagy sorozatot jelent. Méghozzá olyanokat, amelyekről részletesen még nem írtam a blogon. Így a Kódjátszma vagy Sarah Phelps Agatha Christie-feldolgozása, amelyekben Matthew Goode szintén remekelt, most nem kerül szóba, ahogy a Downton Abbey sem. Jön viszont másik négy izgalmas és szórakoztató alkotás, amelyekben megcsodálhatjuk Matthew Goode elegáns színészi játékát, és nem utolsósorban ragyogóan szép szemét. Az angol színész nem kap mindig főszerepeket, de az biztos, hogy mindig emlékezetes alakítást várhatunk tőle. Alább időrendben gyűjtöttem össze 3+1 szerepét, amiért nagyon lehet őt szeretni. Lesz itt Agatha Christie-krimi, írországi utazás, szerelmes vámpír és boszorkány, és egy kihagyhatatlan amerikai sorozat, amely idén áprilisban érkezik.

 

alap.jpg

 

Gyilkosság meghirdetve (2005)

Agatha Christie regénye először 1950 júniusában jelent meg. Nem ez az írónő leghíresebb története, de az egyik legizgalmasabb az biztos, igazi krimiklasszikus. Egyébként ez volt Agatha Christie ötvenedik megjelent könyve, és a negyedik Marple-regény. A történet szerint Chipping Cleghorn falu Gazette című lapjában egy hirdetés jelenik meg, miszerint: „ezúton tudatjuk, hogy október 29-én, pénteken du. fél hétkor Little Paddocksban gyilkosságot követnek el. Minden külön értesítés helyett”. A felhívás meglepi Letitia Blacklockot, Little Paddocks tulajdonosát, de tudomásul veszi, és felkészül a várható kíváncsiskodók fogadására. A falu lakóit felcsigázza az újságban olvasott hirdetés, így többen is különböző mondvacsinált okokkal megjelennek Little Paddocksban. A vendégek között van Patrick Simmons, Letitia fiatal unokatestvére is...

A mű 2005-ös filmváltozatában Matthew Goode alakítja Patrick Simmonst, és természetesen ő is gyanús. Fiatal és vonzó, de nagyon gyanús. És Miss Marple (Geraldine McEwan) figyelmét természetesen semmi sem kerülheti el. Az adaptáció követi a regényt, jó ritmusban adja vissza a lebilincselő történetet. Azt, hogy Patrick-e a gyilkos nyilvánvalóan nem árulom el, derítsétek ki magatok, nem fogjátok megbánni!

 

matthew5.jpg

 

Szökőhév (2010)

Az eredetileg Leap Year, azaz Szökőév című film magyar címe ne riasszon el senkit. A cím miatt én is félve kezdtem bele annak idején, pedig nincs mitől tartani. A Szökőhév olyan romantikus vígjáték, amelyet bármikor meg lehet nézni, borongós téli estén és éledő tavaszi napon is. Sablonos, de nem giccses, őszinte kedvesség és báj hatja át. A történet szerint Anna (Amy Adams) a fiatal amerikai lány elhatározza, hogy a saját kezébe veszi a dolgokat, miután a barátja, Jeremy még négy év után sem kérte meg a kezét. Jeremy éppen Dublinban van, így Anna odautazik, mert ír szokás szerint, február 29-én, szökőnapon ő lehet az, aki föl teszi a nagy kérdést. Az időjárás miatt azonban nehezebb eljutnia Dublinba, mint azt gondolta. Kénytelen egy ír fiatalember Declan O'Callaghan (Matthew Goode) segítségét kérni az utazáshoz. A fim végét nem nehéz kitalálni, de romantikus vígjátékot nem is azért nézünk, hogy meglepődjünk. A gyönyörű ír táj és Matthew Goode és Amy Adams játéka úgyis minden elcsépelt fordulatot elbűvölővé tesz.

 

 

A boszorkányok elveszett könyve (2018-2022)

A Deborah Harkness fantasztikus-romantikus könyveiből készült sorozatot, amelyben Matthew Goode egy vámpírt alakít, nemrég fejeztem be. A harmadik, utolsó évad már nem volt olyan jó ritmusú, mint az előzőek, de szép lezárást adott a történetnek, úgyhogy aki idáig követte ne hagyja ki. A boszorkányok, démonok és vámpírok kalandjainak mélyén ennek a történetnek is az a lényege, hogy nem szabad kirekesztenünk a másikat, vagy gyűlölettel fordulni felé. Meg kell próbálnunk megismerni a másikat, mert akkor a világ kinyílik. Az ilyen történetekből sosem elég. És persze A boszorkányok elveszett könyvének középpontjában is egy gyönyörű szerelmi történet áll. Kell ennél több?  (Az alábbi videó spoileres!)

 

 

+1 The Offer (2022)

Francis Ford Coppola klasszikusa, A Keresztapa idén ötvenéves, nem is meglepő, hogy április 28-án érkezik egy sorozat arról, hogyan készülhetett el. A The Offer c. sorozatban Matthew Goode alakítja Robert Evans filmproducert, az előzetes alapján igen meggyőzően. A sorozat egyébként is sok ármányt és izgalmat ígér, áprilisban nézni fogjuk!

 

 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

 

matthew3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr7617788666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2022.03.26. 16:35:10

Ó, de még mennyire, hogy szeretjük Matthew Goode-ot. <3 Érdekes, épp a napokban jutott eszembe, hogy a Match Pointban is játszott. Az hogyhogy nincs a listában?:) Bocsánat, tudom, telhetetlen vagyok, de hát szeretjük Matthew Goode-ot, na.:D <3

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.03.26. 16:40:39

@ChristineJane: :D A Match Point nekem is eszembe jutott, miközben írtam, de úgy döntöttem, az a film külön bejegyzést érdemel!;)

gertrudstein 2022.03.26. 17:22:27

imádom!! micsoda charme! micsoda intelligencia!
A Kódjátszma mindent vitt!

ChristineJane 2022.03.26. 18:08:58

@gertrudstein: Charme! Mennyire találó! Tényleg sármos (és intelligens). Egyébként, ha valamit még nem láttál az itt felsoroltak közül, pótold.:) Kihagyhatatlanok!;)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.03.26. 18:12:24

@ChristineJane: :D <3 @gertrudstein: a Kódjátszma tényleg kiemelkedő, nagyon szeretem!

vincentmarvinjules 2022.03.27. 08:45:38

Minden filmjét láttam. Lenyűgöző színész, és gondolom, ember :)
Köszi az infót! Várom a sorit :)

luppio 2022.03.27. 10:52:39

Stoker-ben elképesztően játszik!

ChristineJane 2022.03.27. 13:13:13

@luppio: Nicole Kidman, Mia Wasikowska ÉS Matthew Goode? És én ezt még nem láttam?

www.youtube.com/watch?v=JNpDG4WR_74

Köszi, hogy írtál róla, meg fogom nézni!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.03.27. 13:17:02

@luppio: @ChristineJane: köszönöm, örülök, ha egy-egy bejegyzés kapcsán előjönnek gyöngyszemek.:)

@vincentmarvinjules: szerintem is nagyon szimpatikus ember lehet, legalábbis az interjúiból ez derül ki!:) Feltétlenül lesz még róla írás a blogon!;) <3
süti beállítások módosítása