És végül nem marad senki

2016.06.10. 14:03

A napokban fedeztem föl, hogy a Cinemax hamarosan adni fogja a BBC tavaly karácsonyi izgalmas minisorozatát, amelynek címe And then there were none. A sorozat Agatha Christie legzseniálisabb regényéből a Tíz kicsi négerből készült. A regény eredetileg Ten Little Niggers címen jelent meg 1939-ben Angliában.

Amerikában Ten Little Indians címen jelent meg 1940-ben, mert az amerikai angolban a "nigger" pejoratív és lealacsonyító szó. A regény angol címe ma már egységesen And then there were none (És végül nem maradt senki). És hogy még tovább bonyolódjon a dolog: a sorozat magyarul a Tíz kicsi katona címet kapta, mert a történet középpontjában álló vers tíz kicsi katonáról szól.

Tudtok még követni? :) A lényeg: Tíz kicsi katona, Cinemax, június 18. szombat, 20:00 óra.

A sorozat három részes. 1939-ben, amikor a világ már a háború küszöbén áll, tíz ember érkezik egy elhagyott szigetre, látszólag semmi sem köti össze őket, csak titokzatos vendéglátójuk, aki meghívta őket a szigetre. Hamar kiderül, hogy mind a tíz ember súlyos bűnöket követett el, és ezekkel szembe kell nézniük...

Érdekesség még, hogy 1943-ban maga Agatha Christie írt a regényéből egy színdarabot, amelyhez happy endet írt, két szereplő életben maradt, és boldogan élhetett, a feldolgozások általában ezt a befejezést követik, de ez a BBC sorozat nem.

 

 

A tovább megnézhettek egy hosszabb előzetest is!

 

 

A sorozatban természetesen zseniális színészek szerepelnek. Ott van mindjárt Toby Stephens, aki Mr. Rochesterként lopta be magát a szívünkbe, manapság pedig a Fekete Vitorlák című sorozatból ismerhetjük. Miranda Richardson legutóbb Az utolsó angol úriemberben tűnt föl. Burn Gorman a fájdalmasan rövid életű Foreverben brillírozott, sőt a Bíborhegyben is szerepelt. De a legérdekesebb most minden bizonnyal Aidan Turner lehet, hiszen éppen a napokban merült föl, hogy ő lehet a következő James Bond. Idris Elba, és a James Bond szerepére a The Night Managerrel bejelentkező Tom Hiddleston tehát izgulhat. A Poldark című sorozatot, amellyel Aidan Turner mostanában dobogtatja a női szíveket (még) nem nézem, de a Tíz kicsi katonában látottak alapján azt mondhatom, Aidan Turner tökéletes James Bond lehet. Persze még semmi sem biztos, az is lehet, hogy Daniel Craig még egyszer visszatér 007-es ügynökként.

Bármi is lesz, a Tíz kicsi katona című sorozatot nézzétek meg, mert kiváló szórakozás!

UPDATE: a hozzászólásokból is láthatjátok, hogy nem tudtam eldönteni, hány perces egy epizód. De végre ráleltem a megoldásra: a BBC valóban három egyórás részt adott le, de a Cinemax két másfél órás epizódot vetít.

 

and-then-there.jpg

Aidan Turner a Tíz kicsi katona című sorozatban - Még James Bond is lehet belőle

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr18797328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gertrudstein 2016.06.12. 07:15:46

Annyira szerettem Aidan Turnert a Kódjátszmában!
mennyi információ! köszi!!!

tenesseeblues 2016.06.12. 07:17:32

Juhúúú! legyn ő az új James Bond! Neki drukkolok!

vincentmarvinjules 2016.06.12. 07:20:08

Én Tom Hiddlestonnak. Természetesen. :)

Tök jó ajánló!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2016.06.12. 13:27:21

@gertrudstein: kedves Gertrud, Aidan Turner nem játszott a Kódjátszmában. Nem lehet, hogy Matthew Goode-ra gondolsz:

www.google.hu/search?q=matthew+goode&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-zb3qr6LNAhUIyRQKHY3KCz8Q_AUICCgB&biw=1366&bih=667

Tényleg van hasonlóság.:)))

@tenesseeblues: @vincentmarvinjules: Én Idris Elbának drukkolok, Tom kémkedett már eleget a The Night Managerben!:)

IamSherLocked 2016.06.12. 21:54:07

Ezt várom :) Nem is olyan rég olvastam újra a könyvet. Nagyon helyes, hogy végre tisztességesen filmre viszik, és nem lesz happy endje, mert az nem illik ehhez az egészhez, a lényegéhez. És nemrég néztem meg egy feldolgozását is. Az nem volt rossz.
Én James Bondként természetesen (because IamSherLocked) Benedictnek drukkolok :))))) (Mint tudjuk, úgyis ő lesz a végén Bond :D)
Úgy látom, nincs hozzá sok időpont. Hány részes ez a minisorozat, és hány részletben vetítik le?

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2016.06.13. 19:01:48

@IamSherLocked: Tényleg! Benedict! Úgyis ő lesz Bond, hiszen végül úgyis mindent ő játszik el!:D

Ez a sorozat háromrészes (ha jól emlékszem, nagyjából 90 perc egy rész), és szerintem három részben is adják le.:)Szombaton 20:00-kor az elő része lesz.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2016.06.14. 13:18:12

@IamSherLocked: bocsánat, megnéztem, kb. 55 perc egy rész, de ez a lényegen nem változtat, a sorozat háromrészes, és szerintem három részben is adják le.:)

ChristineJane 2018.01.06. 12:55:44

Felszínes hozzászólás: Istenem, ez a kép Aidan Turnerről, egész nap elnézném!
süti beállítások módosítása