Meggyőző érvek 2022-ben

2022.06.15. 17:25

Megérkezett az előzetes a Netflix Meggyőző érvek című filmjéhez. Jane Austen utolsó befejezett regényének adaptációja 2022. július 15-én érkezik a streaming szolgáltató kínálatába.

Én pedig az előzetes láttán egyelőre egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy erre a filmre ilyen formában szükség van. Nem a teljes mértékben modern és sokszínű szereplőgárda zavar. Henry Golding például szerintem nagyon tehetséges, és örülök, hogy egyre több filmben láthatom. Inkább arról van szó, hogy az eddig látott képsorokból árad valami felszínes vidámság, amely a mai (általam egyébként nagyon szeretett) romantikus vígjátékokra jellemző, de nem egyeztethető össze Jane Austen nagy élettapasztalatról tanúskodó regényével. A Meggyőző érvek (Persuasion, 1817) sokak szerint az írónő legérettebb és legkifinomultabb műve.

 

persuasion.jpg

 

Anne Elliot és Frederick Wentworth szerelmének története a ki nem mondott szavaktól, a visszafojtott érzelmektől lesz szép, izgalmas és örök, ebben az előzetesben viszont mindenki kitárulkozónak és felszabadultnak tűnik. De nem akarok túl hamar ítélni! Titeket hívlak segítségül! Nézzétek meg az előzetest a "tovább" mögött, és mondjátok meg, várjátok-e (várjuk-e?) a filmet!

 

 

 

Ez az előzetes egyébként megszilárdította elhatározásom, hogy vagy már decembertől - Jane Austen születésnapjának alkalmából -, vagy jövő évtől kezdve, de újraolvasom Jane Austen hat befejezett regényét, és elmondom, hogyan hatnak rám ma. A részletekkel hamarosan jelentkezem! Addig is bízzunk benne, hogy a túlságosan a XXI. századi ízlésre formált előzetes ellenére a Meggyőző érvek mégis jó, Jane Austenhoz méltó film lesz.

 

austen-1.jpg

 
Ha tetszett a cikk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr5817858875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2022.06.15. 17:58:23

Az a baj szerintem, hogy ebből az előzetesből úgy tűnik, hogy a Netflix a Bridgerton nézőinek szánja ezt a filmet. A Bridgertonnal amúgy semmi baj, remek kikapcsolódás téli estékre, de Jane Austennal egy percig sem összemérhető. És Jane Austen műveit levinni arra a szintre enyhén szólva nem szép... de reméljük a legjobbakat!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.06.15. 18:02:02

@ChristineJane: egyetértek, csak a posztban nem akartam ennyire durva lenni. És tényleg szeretném, ha végül meglepnének, és lenne ebből egy jó film, reméljük a legjobbakat!

IamSherLocked 2022.06.19. 18:36:03

Hát erre az előzetesre azt tudom mondani, hogy Nem Meggyőző. Nincs vele baj, ha nem Jane Austen adaptációként reklámozzák. Vagy: Jane Aus-teen.

ChristineJane 2022.06.19. 18:56:11

@IamSherLocked: Jane Aus-teen, zseniális megfogalmazás, és nagyon betalál, köszi.:D <3

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.06.19. 19:00:58

@IamSherLocked: igen, nagyon jól megfogtad, van az egésznek egy tinivígjáték feelingje. Ami önmagában nem baj, tudjuk, hogy az Emmából pl. remek tinivígjátékot csináltak, de ott pontosan tudták, hogy hova helyezzék a cselekményt, ennél az előzetesnél nem látszik, hogy tudnák, hogyan bánjanak Jane Austennal.
süti beállítások módosítása