A Loki-sorozat gyönyörűen megnyitotta nekünk a Multivezumot. Így nem is meglepő, hogy a csíntevés istenének kalandjait követően a Marvel/Disney+ a What If…? című animációs sorozatot mutatta be, amely azt tárja föl, a mozifilmekben látottakhoz képest mennyire eltérően alakul(na) hőseink sorsa a különböző univerzumokban.

 

what_if1.jpg

 

Kilenc epizódot láthatunk a sorozatban, kilenc különböző történettel, amelyeket összekapcsol egy eseménydús és energikus finálé. Lokit (Tom Hiddleston) például még soha nem láthattuk ennyire boldognak, mint itt a What if…? – sorozatban. A kilenc történet közül azonban én most mégsem a boldog Lokiét emelném ki, hanem két másikat. Azt, amelyikben meg tudjuk, mi lett volna, ha T'Challa (Chadwick Boseman) lesz Űrlord, és azt, amelyikben megtudjuk, mi lett volna, ha Doktor Strange (Benedict Cumberbatch) a szívét töri össze, és nem a kezét.  Bármennyire is örülök Loki örömének, számomra ez a két történet mutatta meg leginkább, milyen lehetőségek rejlenek a sorozat alapötletében.

T'Challa Űrlordja békét hoz a világába, harmóniát teremt. Ennek köszönhetően pedig például Thanost (Josh Brolin) úgy láthatjuk, ahogy eddig még sosem, és ahogy eddig el sem tudtuk képzelni. Ez az epizód tehát ugyanúgy mesterien hat az érzelmeinkre, ahogy a Marvel korábbi sorozatai. Az pedig egyszerre szívszorító és felemelő, hogy T'Challa/Űrlord szerepében még Chadwick Boseman hallhatjuk.

 

tchalla-what-if.jpeg

 

Az az epizód, amelyben Doktor Strange a szívét töri darabokra, azért is emelkedik ki a többi közül, mert elég bátor ahhoz, hogy ne végződjön happy enddel. A legfőbb varázslót felemészti a gyász, és ez mindet megváltoztat. A What If…? – sorozat bátortalanul indult, de minden résszel egyre jobb és jobb lett, látványos fináléja pedig megalapozott egy még izgalmasabb második évadot. Várhatón 2022 elején újabb 9 történet, újabb univerzumok érkeznek. Természetesen addig sem maradunk Marvel-kalandok nélkül, még idén novemberben jön a Sólyomszem-sorozat, amely már igazi karácsony hangulatot ígér.

 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr9916714096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2021.10.08. 12:48:55

Én az első rész után nagyon féltem, hogy ez lassú és rossz lesz, de utána tényleg belejöttek, várom a második évadot! A Sólyomszemből egyelőre az előzetesben látott Steve Rogers-musical jobban megmozgat, mint maga a sorozat, de majd meglátjuk!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2021.10.08. 12:50:51

@ChristineJane: Ó, igen, az a musical engem is érdekel.:D A sorozat engem sem annyira. A What If...? viszont tényleg jó volt.

vincentmarvinjules 2021.10.10. 19:18:05

Nem hiszem, hogy megnézem, de ez a kis szösszenet tökéletes információ róla :)))

ChristineJane 2021.10.10. 22:06:32

@vincentmarvinjules: a Marvel a gyakori hülyéskedés és vicceskedés mögött/mellett nagyon komoly és örök érvényű kérdéseket tud felvetni. Így van ez a What If...? esetében is, nem érdemes rögtön leírni.:))

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2021.10.10. 22:08:41

@vincentmarvinjules: <3, hogy az írásom tetszik. A sorozat is megér egy peóbát, főleg a Doktor Strange-epizód.;)

vincentmarvinjules 2021.10.11. 08:37:11

@ChristineJane:
igen, ez az írásból kiderült :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2021.10.11. 15:30:10

@vincentmarvinjules: köszi! Egyébként most egy darabig tuti nem lesz Marvel, de ezt a szösszenetet még ki kellett írnom magamból. A Sólyomszem sorozat sajnos nem nagyon érdekel, lehet, hogy karácsonyi szórakozásnak megnézem, de kevéssé valószínű. Legközelebb a Zavaros vérről szeretnék ilyen kicsikét írni, aztán novembertől visszatérnek az ajánlók rendesen.

ChristineJane 2021.10.11. 15:33:28

@vincentmarvinjules: :)) @PuffCinq: Ó, a Zavaros vért éppen most olvasom, kíváncsi vagyok, mit gondolsz róla!

IamSherLocked 2021.10.17. 19:10:02

Nahát, hogy animáció is van belőle! Rádásul sorozat... kicsit olyan, mintha minden bőrt le akarnának nyúzni róla. De amúgy tényleg tudnak igazi érzelmi mélységeket és magasságokat megmutatni, és ez becsülendő. Az, hogy nem lesz egy ideig több Marvel, csak a blogra vonatkozik, vagy arra, hogy nem készítenek többet? Alapvetően nem szeretem az animációs filmeket, a színészek sokkal hitelesebben tudnak játszani... De amúgy a "what if" olyan dolog, ami kb bármilyen sikeres filmnél nevezhető, nagyon izgalmas, mindenki harap rá!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2021.10.20. 17:26:53

@IamSherLocked: hogy nem lesz ideig Marvel, az a blogomra vonatkozik. Úgy érzem, most egy időre kiírtam magamból mindent.:) De a Marvel-gépezet amúgy nem tud/nem akar megállni. Most mondjuk éppen eltolták valamiért egy csomó film bemutatóját, de jön minden. November negyedikén Örökkévalók, ami egy új vonal, Karácsonykor Pókember 3, jönnek új sorozatok, lesz Doktor Strange 2, és ez csak az, ami hirtelen eszembe jut...

ChristineJane 2021.10.20. 17:33:52

@IamSherLocked: amúgy szerintem most jó sokáig nem fognak elérni olyan akció - és érzelembeli magasságokat, mint a Végtelen Háborúban és a Végjátékban. Főleg a Végtelen háborúban, annak a vége tényleg gyönyörű volt. Én ott abbahagytam volna a helyükben, de hát tudom, hogy ez nem így működik. Úgyhogy most úgy vagyok vele, hogy kiválogatom, mi az, ami érdekel, a többit meg nem követem. igazából nehéz is, már annyi minden van...

IamSherLocked 2021.10.22. 08:03:13

Igen, nekem is az volt már a benyomáson, hogy eléggé komplikált ez az univerzum. Nem is tudom megnézni úgy ezeket a mindenki benne van filmeket, hogy értsen őket segítség nélkül... és vannak, akik ezeket mind követik, és tudnak mindent.
süti beállítások módosítása