Bár ez a július nyugalmasan telt itt a blogon, azért én az utóbbi időben sem tétlenkedtem, sokat vendégbloggerkedtem. Írásaim az utóbbi hónapokban a Sorozatjunkie-n jelentek meg. Ezeket a cikkeket szedtem most Nektek csokorba, hiszen még koránt sincs vége a nyárnak, lehet még válogatni a kiváló sorozatokból a nyaraláshoz.

Kezdjük a Lutherrel: a 2010-ben indult brit sorozat napjainkban játszódik. John Luther nyomozó egy mocskos, erőszakos Londonban küzd a bűn ellen. A karakter előképe két híres nyomozó: Sherlock Holmes és Columbo hadnagy. Mert lehet, hogy a bűnözők nagyon durvák tudnak lenni, az biztos, hogy Luther fő fegyvere ellenük a kimagasló intelligenciája, csak úgy mint Sherlocknak és a hadnagy úrnak.

 

luther7.jpg

 

A sorozat úgy is kapcsolódik a Columbóhoz, hogy itt is mindig tudjuk, ki a tettes, és az az izgalmas, hogy hogyan kapja őt el Luther. És persze azt se felejtsük el, hogy Luthernek is ikonikus kabátja van.

"Már le is ment év elején a Luther 5. évadja, avagy most egy darabig biztosan nem ülök éjszakai buszra. Idén négy epizódnyi Luthert kaptunk, és Idris Elbának még mindig olyan kisugárzása van, hogy izzik a képernyő, amikor csak megjelenik rajta. Ebben nincs hiba." - a teljes bejegyzést, hogy mit írtam a Luther 5. évadáról, ITT olvashatjátok el!

A sorozat az HBO GO-n megtalálható.

Harrow: Idén is kaptunk 10 részt a walesi sármmal megbolondított ausztrál halottkémes-nyomozós sorozatból. "Továbbra is Ioan Gruffudd sármja a sorozat motorja, de amellett kapunk érdekes heti ügyeket, izgalmas átívelő szálat, és egy új szereplőt, akinek a múltjában titok lappang." - a teljes bejegyzést ITT olvashatjátok!

 A sorozatot megtaláljátok például az AXN műsorán.

 

harrow1.jpeg

 

A tovább mögött még három izgalmas sorozat vár rátok!

 

Durrellék: "A The Durrells (itthon: Durrellék – ez volt pár éve az első írás róla a Junkie-n) című angol sorozatról csak elragadtatott szavakkal tudok írni. A 4. évaddal gyönyörű, szívmelengető, édes-bús lezárást kapott a család korfui mindennapjait bemutató történet. Ennek a szezonnak a fő motívuma az önállósodás, az újrakezdés volt. Mindegyik gyerek megpróbált valahogy függetlenedni imádott édesanyjától, új szerepet vállalni a családban. Louisa Durrell pedig úgy szerette volna fölépíteni az életét, hogy ott van mellette a szeretett férfi, akit nem érhet el. A 4. évad arról szól, hogy mindez mennyire sikerült. Az érzelmi viharok közepette pedig megállíthatatlanul közeledik a II. világháború." - a teljes bejegyzés ITT található.

A sorozat elérhető az HBO GO-n.

 

 

Poldark: Igen, jön az én szívemnek csücske, a világ legjobb dühösen romantikus, kardozós-bányászós sorozata, amely idén sajnos véget ér.

"És ez is eljött: különleges ponthoz érkeztünk a Poldark történetében. Az előző négy évad Winston Graham regényfolyamának hét kötetét mesélte el. Hátravan még 5 kötet.

Csakhogy a hetedik és nyolcadik könyv között van tíz év ugrás. Ha most a nyolcadik kötet történéseivel akarták volna folytatni a sorozatot, akkor a színészeknek hirtelen tíz évet kellett volna öregedniük. Vagy új színészeket kellett volna találni. Más játssza Ross Poldarkot, és ne Aidan Turner? Ez a BBC szerint is elképzelhetetlen lett volna.

Így kapta meg Debbie Horsfield a sorozat készítője és forgatókönyvírója, álmai munkáját: írja meg, mi történt Poldark világában abban a tíz évben, ami a könyvekből kimaradt, természetesen úgy, hogy tudja, merre kell tartani, hiszen a nyolcadik kötet irányt szab.

Nagy alkotói szabadságot láthatunk tehát ebben az évadban, de az már az első epizód alapján elmondható, hogy a könyvek szellemiségétől nem szakadtunk el, a sorozat biztos kezekben van." - a teljes bejegyzés ITT olvasható.

A sorozatot nálunk a TV4 és az Epic Drama adja.

 

poldark51.jpg

 

Doc Martin: Maradunk Cornwallban. Martin doki története 2000-ben kezdődött, amikor Dr. Martin Bamford (Martin Clunes), a szabad szellemű cornwalli háziorvos karaktere föltűnt az abszurd, de rendkívül szórakoztató, Fűbenjáró bűn (Saving Grace) című filmben. Ezt még két tévéfilm követte, a Doc Martin (2001) és a Doc Martin and the Legend of the Cloutie (2003). Doc Martin még mindhárom filmben barátságos, a betegeivel csevegő (sőt füvező) orvos. De az, hogy a harmadik filmben már egy ősi cornwalli szörny megidézésével próbál elüldözni egy londoni családot, azért, hogy ő vehessen meg egy farmot, az már előrevetíti az antiszociális viselkedést. 

Így jutunk el 2004-ben a sorozat induláshoz, amikor Doc Martin (még mindig Martin Clunes) már ember -és vérfóbiás, vezetéknévként pedig megkapja az Ellingham nevet, amely a sorozatot készítő Dominic Minghella vezetéknevének anagrammája. A sorozat hamarosan a 9. évadát kezdi már meg, és szerintem még mindig kiváló.

"Nekem még mindig nagyon nagy kedvencem a Doc Martin. A Poldark miatt utaztam el Cornwallba, de Martin doki miatt szeretnék visszamenni. Cornwall varázslatos hely, és az, hogy egy, a sziklás partjai közt megbújó, kis halászfalu adjon helyet egy abszurd humorú, de néha bizony nagyon is komoly drámának, fantasztikus ötlet."  - a teljes bejegyzést ITT találjátok.

A sorozat első hét évadát nálunk a TV4 ismétli mostanában. A teljes sorozatot, valamint a 2001-es és a 2003-as tévéfilmet megtaláljátok a Netflixen.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr5914621492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2019.07.26. 15:41:53

Hú, a Fűbenjáró bűn nagyon bizarr, de nagyon aranyos film! Tök jók a vendégírásaid, követem őket! A Harrow évadzárójáról, ugye lesz majd még?:)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2019.07.26. 16:02:54

@ChristineJane: :) köszi, a Harrow-ról igyekszem még a napokban írni, jó évad volt a második!

gertrudstein 2019.07.27. 07:06:53

Mindet olvastam :) Néhányat hatásodra kezdtem nézni :) Luther nem ment, de Doc Martint imádom :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2019.07.27. 09:52:20

@gertrudstein: a Luther sajnos tényleg nagyon durva tud lenni, de annak örülök, hogy a Doc Martin tetszik. Abban nem lehet csalódni.:) A 9. évadról is írok majd.:)

ChristineJane 2019.07.27. 09:54:17

@gertrudstein: a Luther erőszakmentességben sajnos nem követte a Columbót és a Sherlockot...
süti beállítások módosítása