Szóval, kérem szépen. Az ABC amerikai tévécsatorna egyik szeptemberben indult új "heti nyomozós" sorozatának főszereplője, Dr. Henry Morgan, New York-i halottkém, aki éppen olyan életet él, mint mi. Egyetlen apró részletet kivéve: az ő élete nem ér véget. (Azt mondanunk sem kell, hogy nem is öregszik.) Ahogy ő fogalmaz, 200 éve minden alkalommal fölébred, miután valami miatt meghalt.

1.1.jpgTermészetesen, ahogy az ilyen sorozatokban lenni szokott, Henry az első részben találkozik egy csinos rendőrnővel, és a rész végére már biztosak lehetünk abban, hogy mostantól ők ketten együtt oldanak meg rejtélyesebbnél rejtélyesebb ügyeket. A Foreverben nem sok eredeti ötlet van. Biztosan fölfedezhető benne például House, Sherlock és A mentalista. Én most mégis arra biztatlak Titeket, hogy nézzétek a Forevert, ha ki akartok kapcsolódni. (Helyettem is, amíg én tanulok.) Mert a Foreverben valahogy mégis az a jó, amit már másutt is láttunk, hogy nem a halhatatlanság a lényeg. Henry nem azért tudja megoldani a kibogozhatatlannak tűnő ügyeket, mert a halhatatlanság valamiféle természetfölötti erővel ruházta föl, hanem mert hatalmas élettapasztalatra, és rendkívüli megfigyelő képességre tett szert. Emellett persze Henry szeretné megérteni a halhatatlanságát, "megélni" örök életét.

2_20.jpg

Ja, és azt mondtam már, hogy a főszereplő színész, Ioan Gruffudd egészen ellenállhatatlan tud lenni? És még a hangja is szép... Most mondhatnám, hogy "természetesen" nem amerikai. Mondjuk szép walesi neve is van. :)

A sorozatot, amelyet Amerikában kedd esténként vetítenek, már lelkesen hogyvoltozzák, egyébként pedig minden információt megtaláltok róla ITT és ITT. A tovább mögé beraktam az előzetest is! Jó szórakozást!

 

 

Még egy szuper guilty pleasure a blogon: Robin Hood. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr306765537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2018.01.04. 18:18:02

Jaj ne, ne tedd ezt velem, minden alkalommal elfacsarodik a szívem, ha arra gondolok, hogy ezt a sorozatot elkaszálták... :((

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2018.01.26. 17:28:33

@ChristineJane: hidd el, nem bántani akartalak, nekem is nagyon fáj, hogy vége!
süti beállítások módosítása