Neil Gaiman brit író rádiójátékot készített saját, Sosehol (Neverwhere) című regényéből. Az egyórás bevezető részt ma közvetíti a BBC Radio 4, londoni idő szerint 14:30 órától. Ezt követi még 5, egyenként 30 perces epizód március 18. és 22. között, a BBC Radio 4 Extrán - londoni idő szerint - 18:00 órától. Az epizódok elérhetőek lesznek a BBC internetes oldalán.

Most pedig leírom azt a két nevet, akik miatt fölfigyeltem erre a rádiójátékra: James McAvoy és Benedict Cumberbatch. A nevekre kattintva meg is hallgathattok egy-egy részletet a műsorból!

angel.jpg

Igen, bevallom, eddig még nem olvastam Neil Gaiman Sosehol című regényét, de ezek után biztosan el fogom. A regény magyarul legutóbb tavaly jelent meg, az Agave Kiadó gondozásában, fordította Pék Zoltán. A könyv fülszövege a következő:

"A világ és ami alatta van. Richard Mayhew egy fiatal üzletember jó úton a fényes karrier, szép feleség és kellemes élet felé... ami mind semmivé lesz, amikor Richard egy bajba jutott lány segítségére siet. Jótette jutalmául a hétköznapi Fenti Londonból átkerül a baljós, sötét Lenti Londonba, az elveszett idők, elveszett helyek és elveszett emberek bizarr világába. Különös társaságba csöppen: Ajtó – a lány, akin segített – nemesi származású és szülei gyilkosát keresi; de Carabas márki kétes szívességeket behajtva éli még kétesebb életét; Vadász a világ legnagyobb szörnyeit hajszolja. A csatornák és metróalagutak labirintusában velük kell boldogulnia Richardnak, hogy segíthessen másokon és így segíthessen magán is. Vajon megleli-e azt az életet, amelyet már jóval korábban elveszített, mint hitte?"

james.jpg

 Rejtélyes és izgalmas, már alig várom, hogy olvashassam és hallgathassam. Remélem, Ti is!

Arról, hogy hogyan hallgathatjátok meg a Sosehol epizódjait, mindent megtaláltok itt:

Neverwhere on BBC Radio 4

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr945136312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2017.11.26. 19:31:36

Ó, micsoda kincsekre bukkanok ezen a blogon, köszi!:)))
süti beállítások módosítása