A premierdátum és az első jelenet után nemrég megérkezett a Heartstopper 2. évadjának előzetese. Én pedig úgy éreztem, most nem tehetek csupán annyit, hogy kiteszem ide, „tessék, íme a várva várt előzetes”, kell egy kis plusz is. Így jött az ötlet, hogy mielőtt megmutatnám az előzetest, röviden írok Nektek egy filmről. Méghozzá nem másról, mint arról a filmről, amelyben Kit Connor (Nick a Heartstopperből) eljátszotta egyik első szerepét. Nagy izgalommal le is ültem a 2019-ben bemutatott A boldogságvirág (Little Joe) című film elé.

 

littlejoe1.jpg

 

A film főszereplője Alice (Emily Beecham) elismert kutató, aki növénynemesítőként dolgozik egy angol laboratóriumban. A kutatócsoport, amelyet vezet, azon dolgozik, hogy egy olyan növényt, egészen pontosan csodás illatú virágot hozzon létre, amely ugyan sok törődést igényel, cserébe viszont boldoggá teszi a tulajdonosát. A virág tehát a lelket gyógyítja, segít a mentális egészségünk megőrzésében.

A kutatások jól haladnak, a virág gyönyörű, illata ellenállhatatlan. Nem is csoda, hogy Alice úgy dönt, kisfiát az éppen kamaszodó Joe-t (Kit Connor) meglepi eggyel, sőt a virágot az ő tiszteletére Kicsi Joe-nak nevezi el. Minden szabályt megszegve Alice hazavisz egy virágot a laborból. Joe nem túl lelkes Kicsi Joe láttán, de azért gondozni kezdi. És ekkor jön a változás: Joe zárkózott és agresszív lesz, eltávolodik az édesanyjától. Vajon ez csak a kamaszodás természetes velejárója vagy netán a titokzatos boldogságvirág hibája? Ahogy figyeli a fiát Alice-nek fel kell tennie a kérdést, valójában mi a boldogság, és amit ő megalkotott vajon tényleg boldogságot hoz-e.

 

 

A boldogságvirág egyszerre misztikus horror, elgondolkodtató szatíra valamit anya és fia bonyolult kapcsolatát bemutató dráma. A baj az, hogy a film tényleg szétesik ezekre az elemekre. Az erős színész játék, a hátborzongató zenével, élettel teli színekkel és a színek hiányával megteremtett félelmetes atmoszféra, és természetesen a feltett kérdések külön-külön mind jók, de együtt nem állnak össze egy izgalmas fimé, az egész alkotás steril marad.

Ami a filmből kiemelkedik az minden rajongói túlzás nélkül Kit Connor alakítása. Az elején még esetlen kamasz, aki nem találja a helyét, de aztán… csak annyit árulok el, hogy van egy pillantása, amitől még napokkal később is megborzongtam.

 

littlejoe2.jpg

 

Egy szó, mint száz, ha Kit Connort már a Heartstopper 1. évadjában is szerettétek, akkor itt a remek alakalom, hogy megnézzétek egy korai alakítását, amíg arra várunk, hogy eljöjjön az igazi boldogság: a Heartstopper 2. évadja.

 

                                                                        Bori

 

 

És nem felejtettem ám el, "tessék, íme a várva várt előzetes". Párizs, boldogság, Heartstopper:

 

 

Az évadhoz érkezett már egy rövid előzetes is korábban, azt ITT nézhetitek meg. A Heartstopper 2. évadja augusztus 3-án, azaz csütörtökön érkezik a Netflixre, most tényleg lehet számolni a napokat.:D

 

Ha tetszett a cikk, és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr9718162812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2023.07.31. 15:59:55

Kit Connor miatt mindenképpen érdemes megnézni, de egyébként tényleg elképesztően lassú és steril film, ami nem is igazán tudom, hogy mit akar mondani. A végén mindenki megtalálja valamilyen módon a boldogságot, mégis mintha azt sugallná, hogy ez rossz dolog, te mint néző érezd kellemetlenül magad. De biztosan én értem félre, hiszen például Emily Beecham legjobb színésznőnek járó díjat kapott az alakításáért Cannes-ban.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2023.07.31. 16:07:36

@ChristineJane: azért azt tegyük hozzá, hogy az alakítása tényleg jó, csak ennél a filmnél ez valahogy nem vezet sehova...

IamSherLocked 2023.09.18. 09:44:02

Nagyon fura ötlet a mi a boldogság kérdést összekötni az agresszióval, zarkozottsaggal... nem igazán érzem azt, hogy ezt a filmet megnézném... fontos a jó alakítás, de nem csak ez fontos nekem.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2023.09.22. 18:01:56

@IamSherLocked: én azért ide teszem neked a filmet, egyszer érdemes:

videa.hu/videok/film-animacio/a-boldogsagvirag-little-joe-2019-105-perc-kdopNAuh8EiB9WcO

Nagyon kíváncsi lennék a véleményedre.:) <3

ChristineJane 2023.09.22. 18:29:16

@IamSherLocked: nagyon fura film, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni. Nagyon angol, és az jó.:D
süti beállítások módosítása