A napokban, október 21-én ünnepelte 46. születésnapját a zseniális és balkezes ír színész, Andrew Scott. A színész a Sherlock című BBC sorozat egyik legemlékezetesebb jelenetében, Jim Moriarty szerepében mondja azt, hogy "és, édesem, látnod kellene engem koronával a fejemen".

 

andrew_1.jpg

 

Az említett jelenet azért is érdekes számomra, mert amióta először láttam, azóta megnézhettem Benedict Cumberbatch (Sherlock) és Andrew Scott (Moriarty) Hamlet alakítását is. És egészen érdekes módon, ahogy Sherlock és Moriarty együtt teázik, abban benne van az is, hogyan viszonyulnak Hamlethez. Sherlock intellektuális, filozofikus, csaknem töprengő, éppúgy, mint Benedict Cumberbatch Hamletje. Moriarty ellenben energikus, szenvedélyes és humoros, majdhogynem csintalan. Csakúgy, mint Andrew Scott Hamletje.

Ennyi év elteltével is csodálatos nézni ezt a két színészt, ahogy találkoznak és sziporkáznak ebben a tökéletes jelenetben:

 

 

Remélem, hogy sok ilyen jelenetben láthatjuk még Andrew Scottot a jövőben. A hírek szerint hamarosan érkezik egy nyolcrészes sorozat, amelyben ő alakítja majd Patricia Highsmith regényhősét, Tom Ripleyt. Addig is, amíg erre a sorozatra várunk, nézzétek meg a "tovább" mögött egy videót, amelyben Andrew Scott eddigi karrierjéről beszél lelkesen. Ünnepeljük őt, mert megérdemli!:)

 

 

Ha tetszett a cikk, és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr2517950482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2022.10.24. 17:46:14

Á, milyen érdekes, nekem is eszembe jutott ez a jelenet a Hamlet kapcsán. A Hamlet alakításuk persze teljesen más, a viszonyulásuk mégis látszik. Örülök, hogy ezt leírtad.:) A Ripleyt meg nagyon várom!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.10.24. 17:48:39

@ChristineJane: <3, a Ripleyt én is nagyon várom, remélem, hamarosan megtudunk róla többet is!!

gertrudstein 2022.10.24. 18:03:42

Ó, köszi!!! Imádom, imádom, imádom! :)

IamSherLocked 2022.10.26. 20:50:02

Úúúú, de kedvem támadt Sherlockot nézni! :D
Nahát, mennyi különbözőféle filmben játszott Andrew Scott! Kíváncsi lennék rá romantikus hősként :)
És nagyon tetszik, amit mondott a feministákról (ilyen megközelítést rádásul férfitól még nem is hallottam), meg arról, hogy számára mit jelentenek a filmek, és ő miért színész. Szerintem ez gyönyörű, tényleg, és igaz is!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.10.27. 19:00:31

@IamSherLocked: hozzám bármikor jöhetsz Sherlockot (újra)nézni.;)

ChristineJane 2022.10.27. 19:04:12

@IamSherLocked: minden egyes interjúval, amit megnézek vele, egyre szimpatikusabb lesz. Amellett, hogy ragyogóan tehetséges színész, fantasztikus ember, szuper gondoltatokkal. <3
süti beállítások módosítása