76 éve ezen a napon született Alan Rickman brit színész, aki a Texas nevű skót zenekar két klipjében is szerepelt. Az évforduló alkalmából olvasói kérésre megnézzük közelebbről ezt a két klipet.

In Demand – a 2000 szeptemberében bemutatott dalhoz tartozó klipben Sharleen Spiteri, az együttes énekesnője arról énekel, hogy elhagyták, de volt szeretője visszajönne most, hogy ő híres lett, és a szerelem is rátalált. Mindeközben Sharleen Spiteri egy Bentleyben utazik, Alan Rickman társaságában. A klip fénypontja természetesen az, amikor megállnak és tagózni kezdenek egy benzinkútnál. A végén pedig jön egy csavar, hogy belehasadjon a szívünk.

 

 

Arról nem találtam információt, hogy volt-e valami különösebb oka annak, hogy Alan Rickman szerepelt az In Demand c. klipben, azon kívül, hogy színészi feladat volt számára. Az azonban biztos, hogy a Start a Family című 2015-ös dalhoz készült videóban már azért szerepelt, mert az In Demand klipjében már láthattuk. Sharleen Spiteri így emlékszik vissza: „New Yorkban vettük fel a dalt, aztán visszajöttünk [Glasgow-ba]. És úgy gondoltuk, izgalmas lenne, ha csinálnánk vele még valamit. Ez egy érzékeny és meglehetősen érzelmes dal. Arról szól, hogy milyen úton haladunk, és milyen döntéseket hozunk az életben, és hogy tudjuk, közben van valaki, aki mindvégig mellettünk áll. De vannak emberek, akik nehezen tudják elfogadni, hogy nem kell mindent egyedül megoldaniuk, van kire támaszkodniuk. Ezért arra gondoltam, erősebb hatása lenne a dalnak, ha egy férfi énekelné a második versszakot. És azt mondtam: mi lenne, ha megkérnénk Alant, hogy énekelje el? A hangja engem is megigézett, mindig is varázslatos volt számomra. Együtt szerepeltünk az In Demand-videóban, és azóta barátok voltunk. Úgyhogy fölhívtam, és azt mondtam neki: van kedved énekelni egy lemezen? Alan erre nevetésben tört ki, és azt mondta: Drágám, ezt meg hogy érted? Énekeljek? Megpróbálhatom.Hogy Alan Rickman végül mégis beszél a klipben azt Spiteri így magyarázza: "elkezdte énekelni, és remekül hangzott, de volt egy éneklős változatunk és egy olyan változatunk, amikor csak mondta a szöveget, és amikor mondta a szöveget, az úgy hatott, hogy hűha, fantasztikus, úgyhogy annál maradtunk." (forrás)

 

 

Alan Rickman tehát beszél arról, hogy „nem tudhatom, de megpróbálom kitalálni, ha megengeded. Amikor rád nézek, csak egyetlen dolgot akarok mondani. Dőlj le, és próbálj meg beszélni róla. Dőlj le, ne üvölts, ne sírj és ne kiabálj. Maradj, és ne tagadd, ne kételkedj benne: nálam jobban senki nem ismer téged”. 

Ennek a két klipnek tehát fantasztikus hatása van még ma is, és remélem, októberben azt is megtudhatjuk, Alan Rickman számára milyen élmény volt szerepelni bennük

 

start.jpg

 

Az In Demand teljes szövegét ITT találjátok.

A Start a Family teljes szövegét ITT találjátok.

 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr6317710044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vincentmarvinjules 2022.02.21. 20:23:15

csodálatos!
köszi, és várom az októbert :)

ChristineJane 2022.02.22. 19:49:20

Az idő távlatából tényleg meghatóak ezek a klipek. A naplót pedig nagyon várom. <3

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.02.22. 20:01:11

@ChristineJane: én már egészen megszerettem ezt a két számot.:)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.02.23. 17:19:52

@ChristineJane: @gigabursch: egyébként csak most gondoltam bele, hogy az éneklős verziót azért meghallgatnám a Start a Familyből, biztos szuper.:))

ChristineJane 2022.02.23. 17:21:56

@PuffCinq: igen, ez nekem is eszembe jutott tegnap. <3 <3
süti beállítások módosítása