Godot görkorcsolyán érkezik

2018.06.12. 19:25

Most fejeztem be a Patrick Melrose című sorozatot. És bár az utolsó rész reményt ad, hogy az ember a legsötétebb élethelyzetből is találhat kiutat, a sorozat így is embert próbáló és szívszorongató.

A Patrick Melrose Edward St. Aubyn azonos című, önéletrajzi ihletésű regénysorozata alapján készült. Patrick Melrose-t Benedict Cumberbatch alakítja fantasztikusan. De én most nem is keresek több jelzőt, és nem is próbálok szavakat találni arra, amit Patricknek át kellett élnie gyerekkorában, és később amikor alkohollal és drogokkal enyhítette mindazt a szörnyű fájdalmat, amit az apjától és anyjától elszenvedett.

 

patrick.jpg

 

Csak azt mondhatom, hogyha már elkezdtétek a sorozatot, ne adjátok fel! Ha pedig még nem kezdtétek el, ne hezitáljatok tovább. A sorozat minden perce megéri! Én két cikket ajánlok hozzá háttér anyagnak:

 

A Könyves Blog Edward St. Aubyn írót és a regényeket mutatja be.

A WMN arról ír, hogy a sorozat nagyon fontos, mert láthatóvá teszi a gyerekáldozatokat.

 

A sorozat jelenleg az HBO GO-n látható, de július 7-én érkezik a tévébe, a Cinemax vetíti majd.

 

A regényfüzér összesen öt kisregényből áll, nálunk két kötetben jelenik majd meg. Az első három regény várhatóan 2018. augusztus 1-jén kerül a boltokba, az utolsó kettő pedig 2018. november 1-jén érkezik.

 

És hogy hogyan kerül Godot és a görkorcsolya a bejegyzés címébe? Úgy, hogy a sorozat befejezése után szükségem volt egy kis vidámságra. A tovább mögött megmutatom, mit találtam.

Benedict Cumberbatch még a Végtelen háború reklámkampánya idején készített egy jelenetet James Cordennel, a szkeccs arról szól, hogy James és Benedict sajnos nem férnek meg egymás mellett a színpadon. Ennél többet most nem is árulok el, nézzétek meg a saját szemetekkel, mi bontakozik ki. A nevetés garantált.:)

 

 

godot.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr9314009092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2018.06.12. 20:14:50

Huh, a Patrick Melrose olyan, mintha vizes homokzsákkal vágnának fejbe... vagy gyomorba. De ennek ellenére, vagy éppen ezért mindenkinek látnia kell. Nagyon jó, hogy írtál róla!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2018.06.12. 22:36:58

@ChristineJane: Köszönöm szépen, szerintem ez egy nagyon fontos sorozat, amiről beszélnünk kell.

gertrudstein 2018.06.13. 18:18:56

Az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam.
A történet, a helyszínek, a képek, a színészek, mind, mind TÖKÉLETES!

Várom a regényt!

Kösz a sok jó infót!!!

gertrudstein 2018.06.13. 18:19:59

És Cumberbatch zseni. Egyszerűen zseni.

vincentmarvinjules 2018.06.13. 18:25:31

Én többször föl akartam adni, de nagyon örülök, hogy végül is kibírtam.

Minden iszonyata ellenére van benne valami reményt keltő. Van kiút a legmélyebb bugyrokból? Ha csak film lenne, talán el sem hinném. De hát megtörtént az életben, ez mag a valóság...

vincentmarvinjules 2018.06.13. 18:29:50

És mennyire abszurd és döbbenetes, hogy St. Aubyn végül is az őr molesztáló, bántalmazó, megerőszakoló, rettenetes, perverz állat, szadista apjának köszönheti, hogy író lett, hogy világhírű lett... ??? lehet.
Persze ez nem vigasz. Csak különös tény.

ChristineJane 2018.06.16. 15:26:02

@vincentmarvinjules: én is többször abba akartam hagyni, de örülök, hogy nem tettem! És most már biztos, hogy a regényt is elolvasom!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2018.06.16. 15:44:00

@vincentmarvinjules: ebbe borzongató is belegondolni, de tényleg így van...
süti beállítások módosítása