A mai napon 133 éve született P. G. Wodehouse (aki általános vélekedés szerint legalább annyi fantáziadús szóval és kifejezéssel gazdagította az angol nyelvet, mint az idén 450 éve született William Shakespeare) még ma is napfényt és nevetést hoz a mindennapokba! Olvassatok P. G. Wodehouse-t! Ma este aztán feltétlenül!

Ha előtte még néznétek is valamit, itt mindjárt megtaláljátok egy BBC-dokumentumfilm néhány részletét. A filmben a 90 éves P.G. Wodehouse többek között arról beszél, milyen volt egy seregnyi nagynénivel körülvéve fölnőni. Nem véletlen, hogy a regényeiben is csapatostul jelennek meg a nagynénik... :)

A tovább mögött a mára klasszikussá vált Majd a komornyik! (Jeeves and Wooster) c. sorozat első részét nézhetitek meg, angolul. A két főszereplő két hatalmas P. G. Wodehouse rajongó: Hugh Laurie (Wooster) és Stephen Fry (Jeeves). Jó szórakozást!

 

 

 

pot.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr226773805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása