De tényleg, meddig tart, mikor, hol ér véget az örökkévalóság? Ezt kérdezi Rosencrantz is Tom Stoppard világhírű Rosencrantz és Guildenstern halott c. drámájának egyik leghíresebb jelenetében. Mivel nemrég Tom Stoppard és Benedict Cumberbatch együtt szerepelt Az utolsó angol úriemberről szóló ajánlóban most megmutatom Nektek, hogyan alakította Rosencrantzot Benedict Cumberbatch a híres jelenetben. A jelenet egy tavalyi gálaműsor része volt, a gála keretében a londoni nemzeti színházat ünnepelték. Guildenstern szerepében Kobna Holdbrook-Smith látható a jelenetben, a teljes gálát iszonyú sok zseniális angol színésszel a főszerepben, letölthetitek innen.

 

 

Hogy Gary Oldman és Tim Roth hogyan adták elő a híres jelenetet a híres filmváltozatban, azt megnézhetitek ITT.

És persze azt se felejtsétek el, hogy Benedict Cumberbatch, mint ahogy azt már megírtam, hamarosan Shakespeare Hamletjét próbálja. Jövőre ő maga lesz a dán királyfi a londoni Barbican Theatre színpadán. (És ha minden jól megy, én ott leszek a nézők között. :) Ígérem, majd megpróbálom szavakba önteni az élményeimet!)

 

cumber2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr476544813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2018.01.04. 17:33:45

A BC-féle Hamletről mikor lesz végre ajánló? Nagyon várom!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2018.01.23. 15:25:19

@ChristineJane: fejben már készül, csak nagyon különlegeset szeretnék!:)
süti beállítások módosítása