Time, where did you go?

2013.11.23. 10:13

És tényleg. Most komolyan? Merre szaladt el az Idő? Már egyéves A Kihagyhatatlan blog! Úgyhogy itt is van a csakis e jeles napra tartogatott ajánló, 2008 novemberéből, nagyon sok Stephen Fryjal és Hugh Laurie-val! Juhúú! Kedves, Drága Olvasók, mindent köszönök! Olvassatok továbbra is kedvesen és lelkesen! Ígérem, hogy én pedig írni fogok, nem kevésbé kedvesen és lelkesen! Petrának, Leventének és Csillának még mindig köszönöm azt a sok jót és szépet, amit hozzátettek, hozzátesznek a bloghoz! E bejegyzéshez az első videót például Csilla választotta, so let's kick some ass with Fry and Laurie!

happy.pngMost, amikor a reggelek már egyre sötétebbek és hűvösebbek, eljött az ideje, hogy megismerjétek az A Bit of Fry and Laurie-t!

Stephen Fry és Hugh Laurie, a két egyetemi jó barát 1987 karácsonyán tűnt föl először a BBC2-n, majd 1989 és 1995 között hétről hétre félórányi vidámságot csempészett a képernyőre. Műsorukban apró, kacagtató jelenetek követték egymást, amelyeket Stephen Fry és Hugh Laurie maga írt, majd adott elő. Hétköznapi vagy éppen nagyon is különös élethelyzetek sorakoztak egymás mellett. (A nézők tehát kis darabkákat láthattak tőlük és belőlük, minden alkalommal pár újabb bit of Fry and Laurie tárult föl.)

Hihetetlen, hogy már több mint 20 év telt el az első adás óta, ha úgy adódik, én még ma is biztonságos távolságra teszem a bögrémet, távol magamtól, nehogy kilögyböljem a teámat, miközben Hugh Laurie saját szerzeményét a Mystery Songot hallgatom. Ha pedig csüggednék az egyetemre menet, amikor meg kell fognom a fagyos lépcsőkorlátot, hát csak gondolatban elismétlem újra Stephen Fry monológját az angol nyelv természetéről, és máris nevethetnékem támad. Tudom, a jelenet igazából nem monológ, de hát, mit tegyünk, Hugh Laurie szerepe szerint nem azért van ott, hogy érdemben hozzászóljon a dolgokhoz. Ezért gondolok mindig monológra.

Ezek után gondolom, egyáltalán nem csodálkoztok, ha elmondom, hogy nekem már megvan a teljes A Bit of Fry and Laurie-gyűjtemény. Így ma már bármikor megnézhetem például azt, ahogy Hugh Laurie leül a zongorához, hogy elénekelje vad, mérges dalát az üvegekről, amelyeket elválasztottak fedőiktől, azaz föltegye a nagy kérdést: Where is the lid

Fry and Laurie1..jpg

A nagy kérdés a második évadban hangzik el. A második évad egyébként is a kedvencem. Főcímében két imádnivalón esetlen turista próbálja fölfedezni Londont valamikor 1990-ben, közben véletlenül betévednek a BBC egyik stúdiójába, s ha ekkor még látunk a nevetéstől, megtudhatjuk, milyen nagy is Stephen Fry és Hugh Laurie – mert, hogy mindketten magasak az tény, de vajon vannak-e olyan nagyok, mint például Marlon Brando? -, találkozhatunk Michael Jaksonnal, akit Stephen Fry alakít, Tony fölköszönti Controlt a születésnapján, Stephen beavat minket a „dancercise” titkába („The key to dancercise is the rather ingenious coupling of the word „dance” to the word „circumcise”.) Hugh pedig dalban keresi a választ arra a néha napján mindnyájunkat foglalkoztató kérdésre: Time, where did you go? A válasz dalba foglalására sajnos már nem jut ideje…

A második évad végén extraként megtekinthetjük a Cambridge Footlights Revue-t (1982). Ami pedig nem más, mint az 1981-es Edinburgh-i Fringe Fesztiválon hat tehetséges egyetemista - Stephen Fry, Hugh Laurie, Tony Slattery, Paul Shearer, Penny Dwyer és Emma Thompson - közműködésével színpadra állított díjnyertes Footlights tévéműsor változata. A fiatalok egytől egyig megmutatják, megérdemelten váltak nem sokkal később ismerté, és hogy hármukat méltán szeretjük még ma is. A tartalmas és vidám 45 perc alatt többek között részt vehetünk egy Shakespeare – mesterkurzuson, megtudhatjuk, hogy másoknak sem mindig könnyű játék az Activity, ellátogathatunk egy díjátadóra, Stephen pedig úgy ejti ki, hogy „Oh, Shit”, miközben a Levelet olvassa, hogy annak hallatán mindig jókedvem támad. Méghozzá oly nagyon, hogy vidám is maradok egész nap! 

                                                                                                 Bori

fry and Laurie2..jpg

 

Egy kis Fry és Laurie (A Bit of Fry and Laurie)

színes, angol sketch show, 30 perc, 1987

rendező: Bob Spiers, Kevin Bishop
forgatókönyvíró: Stephen Fry, Hugh Laurie
zene: Hugh Laurie
vágó: Rob Poole

szereplők: 
Stephen Fry
Hugh Laurie

 


És ne felejtsétek! Az egyik A bit of Fry and Laurie-könyvet már magyarul is lehet olvasni!

 

A blog minden eddigi Stephen Fryjal és Hugh Laurie-val kapcsolatos bejegyzését megtaláljátok ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr375649911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamSherLocked 2013.11.23. 19:18:07

Oh, yesssss! :) Azt hiszem ez (is) egy örökérvényű ajánló, szerintem újabb öt év múlva is messzire kell majd tenned a bögrédet! :) S ez a két videó igggazán szuper, a másodikat még nem is láttam. De vajon ki lehetett az a nagyon jó humorú ember, aki az elsőt javasolta???? :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2013.11.25. 13:36:45

@IamSherLocked: Csillának, annak a nagyon jó homorú embernek majd feltétlenül bemutatlak!;) Szerintem imádnátok egymást! Mondjuk nézhetnénk együtt ABOFL-t!:D

ChristineJane 2017.12.23. 19:46:25

Olyan jó, hogy van ez a blog!:) Csak így tovább!
süti beállítások módosítása