Fölfedeztem, hogy az RTL+ mostanában minden hétköznap 19:00 órakor ismétli a Beugrót. Ennek örömére minden változtatás nélkül megmutatom Nektek, mit írtam a Beugróról 2009-ben. Jó szórakozást!

Nyugodt péntek este volt. Gyanútlanul olvastam az Eclipse utolsó mondatait, amikor hirtelen megcsörrent a telefonom. A nővérem mosolygós hangon kérdezte, ráérek-e kedden este. Ráérek, válaszoltam mosolyogva. Akkor még nem tudhattam meg, pontosan mire is. Születésnapi meglepetés. Most pedig itt ülök - kedden éjjel - a szobámban. Az arcom minden izma fáj a háromórányi folyamatos nevetéstől, a vastapstól sajgó ujjaim közt a tollam, s próbálom Nektek leírni, milyen is az: Beugrót nézni élőben. Meg kell mondanom, néha bizony nagyon nehéz. A nevetés könnyei gyakran elfutották a szemem.

Beugró_(3._évad).jpg

S akik erről tehetnek: Rudolf Péter, Szabó Győző, Pokorny Lia és Kamarás Iván – aki a Beugró alaptársulatának negyedik tagja, Kálloy Molnár Péter helyére ugrott be egy estére – és persze Novák Péter a „játékmester”. A Beugró minden alkalommal embert próbáló feladatok elé állítja a színészeket, a Színház – és Filmművészeti Egyetemen is alkalmazott improvizációs játékok segítségével. A feladatok jellege sohasem változik, de a pontos szituációkkal, a megformálandó karakterekkel minden szereplő ott és akkor találkozik először, a Centrál Színház Kisszínpadán. Kellékek nincsenek, csupán négy szék áll rendelkezésre - a határtalan fantázia mellett -, hogy könnyítse vagy nehezítse a feladatok megoldását. A színészeknek minden percben újabb és újabb frappáns ötletekkel kell előállnia, nehogy megakadjon a jelenetfolyam. A színészek pedig minden percben elő is állnak a frappáns ötletekkel. Az igazán csodálatos azonban az, hogy ugyan a harmadik óra végére érezhetően elfáradnak, boldogan folytatnák, ha lehetne, még meghajlás közben is lelkesen játszanak.

A Beugró 2007. december 31-én szórakoztató szilveszteri műsorként debütált a tv2-n. A kezdetektől töretlen népszerűsége ellenére a csatorna 2008 őszén levette a képernyőről. A népes Beugró rajongótábor azonban nem hagyta annyiban a dolgot. A színházi rögtönzések sorozatának megmentése érdekében internetes petíció indult. Ennek eredményeképpen az 50 percnyi szórakozás minden héten garantált, péntekenként az m1-en.

Én azóta vágytam rá, hogy élőben, közelről láthassam a Beugró felkészületlenségében felkészült csapatát, mióta csak először megnevetetett otthon, a fotelban. Ezért is volt ez fantasztikus születésnapi ajándék számomra! Az pedig egészen biztos, hogy holnap karikás szemekkel, de hangos nevetés közepette megyek majd az egyetemre, miközben újra átélem, ahogy Pokorny Lia üstökösként száguld tova, vagy ahogy Szabó Győző dalos kedvű szivarkészítőként üldögél az omnibusz tetején az eredeti Mona Lisa társaságában...

                                                                                                  Bori

 

Beugró – a színházi rögtönzések műsora – Felkészültek?! – Mert mi nem!

szereplők:
Kálloy Molnár Péter
Pokorny Lia
Rudolf Péter
Szabó Győző

közreműködik: Novák Péter

Minden hétköznap 19:00 órakor az RTL+-on. Űj részeket már nem ad egyik csatorna sem, de a Játékszínben nyáron is lesznek előadások.


A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr596184613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamSherLocked 2014.05.21. 08:49:14

Azt hiszem, a színészetnek ez lehet talán az egyik legizgalmasabb ága, amikor improvizálni kell, és reagálni a legváratlanabb dolgokra. S a pillanat varázsa annyit dobhat rajta! Bizony, fergeteges szülinapi meglepetés lehetett! :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2014.05.31. 17:25:33

@IamSherLocked: el kéne mennünk egy előadásra együtt! És/vagy beugróznunk kellene!:)))

ChristineJane 2017.12.26. 23:05:33

És most végre újraindult! Annyira jó!
süti beállítások módosítása