Ami sajnos egyben a zseniális sorozat utolsó évada is lesz. Nagyon szomorú vagyok, hogy véget ér, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztak a sorozat készítői, és olyan lezárást tudnak adni a sorozatnak, amelyet megérdemel.

 endeavour-1014x570.jpg

A 9. évadot jelenleg is forgatják, jövőre érkezik, de már kiadtak hozzá egy kedvcsináló videót, amelyben régi képsorokat láthatunk, miközben Endeavour Morse (Shaun Evans) gyönyörűen szavalja A. E. Housman How Clear, How Lovely Bright c. vesét, amely a sorozat alapjául szolgáló regényekben Morse nyomozó egyik kedvenc verse.

How clear, how lovely bright,
How beautiful to sight
    Those beams of morning play;
How heaven laughs out with glee
Where, like a bird set free,
Up from the eastern sea
    Soars the delightful day.

A verset magyarul sajnos nem találtam meg, de nagyon szeretnék Endeavourről, a könyvekről és a sorozatról hosszabban írni majd, ígérem, arra az alkalomra igyekszem fordítani belőle. Addig is nézzétek meg a "tovább" mögött a kedvcsináló videót, és készüljetek a befejező évadra.

 

 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr2017865041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2022.06.23. 15:05:33

Gyönyörű ez a vers! Végtelenül szomorú, de reményteljes, olyan, mint maga Morse. Szomorú vagyok én is, de nagyon várom a befejező évadot.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2022.06.23. 15:07:59

@ChristineJane: igen, engem is nagyon megragadott ez a vers! Az évadot pedig édesbús érzésekkel várom.

gertrudstein 2022.06.24. 08:09:12

Igen, a sorozat mit sem érne Shaun Evans nélkül. Elképesztően szuggesztív személyiség. Lenyűgöz. Mindig körüllengi a szomorúság, de a remény is. Talán a költemény is ezt fejezi ki.

ChristineJane 2022.06.24. 12:16:53

@gertrudstein: igen, és ha belegondolunk, hogy Shaun Evans a Csodálatos Júliában mennyire más, hihetetlen! (Csodálatos Júlia, khm...) Szavakkal nem lehet kifejezni, mennyire zseniális színész!
süti beállítások módosítása