Miközben itt a saját blogomon is elég aktív vagyok most, szerencsére, az utóbbi időben a Sorozatjunkie-n is gyakran föltűntem. Szeretek nekik írni, mert nagyon jó közösség. Vegyük is most sorra azt a négy sorozatot, amelyekről a legutóbb írtam a Junkie-ra. Jön három zseniális nyomozó és egy legendás polihisztor, ne hagyjátok ki!:)

 

vendegjunkie.jpg

 

Strike  4. évad (Lethal White/Halálos fehér)

"A történet ezúttal két főszálon indul el. Egyrészt egy zavart fiú betör Strike és Robin irodájába, és elmondja, hogy húsz éve látta, ahogy valaki megfojt egy kislányt. A fiú gyorsan elmenekül, és egyáltalán nem biztos, hogy amit elmondott, az meg is történt, Strike mégis úgy dönt, hogy nyomozni kezd, mert, ha valakit tényleg meggyilkoltak, azt nem hagyhatja annyiban…" - a teljes írást ITT olvashatjátok.

 

Leonardo

"Be kell vallanom, hogy két félelmem is volt, mielőtt leültem nézni a Leonardo című új, koprodukciós európai sorozatot. Az egyik, hogy az előzetes alapján úgy tűnt, giccses és felszínes lesz. A másik, hogy Aidan Turner alakításában, aki itt Leonardo da Vincit játssza, csak Poldarkot fogom látni, annyira megszoktam már a színészi eszközeit. Szerencsére egyik félelmem sem igazolódott be. Sőt, azt kell, hogy mondjam, így kell egy pilotot elkészíteni." - a teljes bejegyzést ITT találjátok.

 

leonardo.jpg

 

Harrow

"A második évad végén ott hagytak minket függeni, hogy egy hajójavító telep elhagyott hajói között a rendőrség megtalálja egy fiatal férfi holttestét. A férfi útlevelében elrejtve ott egy üzenet az apjának: Daniel Harrow-nak. Harrow eddig a pillanatig nem is tudta, hogy van egy fia, a harmadik évad fő rejtélye tehát érthető módon az, hogy a hajók között talált holttest tényleg a fia-e, és ha nem, akkor hol van, és mit akar az igazi utód." - a teljes írást ITT olvashatjátok.

 

Endeavour

"Be kell vallanom, nagyon nehezen ültem le, hogy írjak nektek végre az Oxfordi gyilkosságok 7. évadjáról. Nem azért, mert rossz lett volna ez az etap, éppen ellenkezőleg. Ez egy gyönyörűen felépített, izgalmas szezon volt, kiváló színészi játékkal. De éppen mert olyan jó volt, nehéz is volt nézni. Igénybe vett érzelmileg, minden mozzanatát föl kellett dolgoznom, át kellett gondolnom, és közben bizony belefacsarodott a szívem." - a teljes bejegyzést ITT találjátok. Alább pedig megnézhettek egy kulisszák mögötti videót. 

 

 

A vendégbloggerkedést folytatni fogom, jelenleg négy írásom van tervben a Sorozatjunkie-ra, szóval, tartsátok nyitva a szemeteket! :) S természetesen figyeljétek A Kihagyhatatlan blogot is! Már készül a következő ajánló!

Ha tetszett a cikk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr1316579182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2021.06.09. 15:37:19

Harrow igazából halottkém, nem?:) Egyébként tök jó ez a ritmus: vezetéknév, keresztnév, vezetéknév, keresztnév.:) A sorozatok közül nekem egyébként most egyértelműen az Endeavour a legerősebb, más sorozat nálam jelenleg a nyomába sem ér. Várom a 8. évadot. És a többi írásodat.:)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2021.06.09. 15:41:16

@ChristineJane: de, igazad van, természetesen halottkém. De mivel ő egyedül többet nyomoz a sorozatban, mint az összes hivatásos detektív együttvéve, az én fejemben nyomozóként él.:)

IamSherLocked 2021.06.10. 10:10:35

Hű, de izginek tűnik az Endeavour, a pár soros ajánló úgy felkeltette az érdeklődésem! (A többit már olvastam.) És mi van az első hat évaddal? És persze amilyen gyönyörű kiejtéssel és mondatokban beszélnek... uhh, igazi bölcsészek gyönyöre!!! :))))

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2021.06.10. 16:59:55

@IamSherLocked: Colin Dexter (1930-2017) angol író alkotta meg Endeavour Morse felügyelő karakterét (igen, ez a keresztneve neki, hogy "igyekezet, törekvés, erőfeszítés"), és a regényei (összesen 13 Morse-regény van) annyira sikeresek lettek, hogy csináltak belőlük sorozatot. Ami annyira sikeres lett, hogy kapott előzménysorozatot, ez az Endeavour, amely Morse felügyelő fiatalkorát, pályája kezdeteit mutatja be. És annyira sikeres, és a főszereplő, a fiatal Morse-t alakító Shaun Evans, annyira leírhatatlanul zseniális, hogy már a 8. évad jön idén.

Szóval, igen, az Endeavour az egyik legjobb jelenleg is futó sorozat, ha teheted nézd meg.;) Jön majd róla a blogomon is hosszabb írás, egyébként.

ChristineJane 2021.06.10. 17:06:11

@IamSherLocked: az Endeavour a világ legjobb sorozata, ne hagyd ki!:) És Shaun Eavans! <3 Már a Csodálatos Júliában is imádtam, annyira zseniálisan tenyérbemászó volt, de itt! Aww... <3 <3 <3
süti beállítások módosítása