A Doctor Who (magyarul Ki vagy, Doki? - bár nem hiszem, hogy bárki is hívta így valaha) a BBC legendás sorozata, amelyben egy alakváltásra képes, igen vonzó földönkívüli egy 1960-as évekbeli klasszikus angol rendőrségi telefonfülkének álcázott időgéppel utazik időben és térben, hogy megmutassa nekünk, hogy bár határtalanul veszélyesek és ostobák tudunk lenni, az ember azért mégiscsak elmondhatatlanul csodálatos. A Doktor megjárja a Mennyet és a Poklot, hogy minket tanítson, és mindehhez nem kell neki más, mint egy szónikus csavarhúzó és persze egy jó útitárs.

A Doctor Who modern változata 2005-ben indult a BBC-n, és én 12 évig halogattam, hogy nézzem. De idén nyáron én is beszálltam végre a híres időgépbe, a TARDIS-ba. Most tartok a 3. évadnál, és az egyik legnépszerűbb Doktornál, David Tennantnél. Így elkerülhetetlen volt, hogy én is rátaláljak arra a jelenetre, amelyben egy jótékonysági akció keretében, David Tennant és Catherine Tate megnevettetnek minket. Természetesen a Doktor segítségével. A jelenet fénypontja egyértelműen az, amikor Catherine Tate dühösen szavalja Shakespeare CXXX. szonettjét. Ezt csinálja utána valaki! Mondjuk egy földönkívüli. De nem is árulok el többet, nézzétek meg a jelenetet!

 

 

Még több Doktor a tovább mögött!

 

Catherine Tate - aki egyébként jótékonyságból már Daniel Craiggel is összeköltözött - zseniális komikus, a 4. évadban volt a Doktor útitársa, és ezenkívül is többször dolgozott már együtt David Tennanttal. Például éppen együtt csaptak sok hűhót semmiért Shakespeare hallhatatlan komédiájában. David Tennant - akár előveszi ellenállhatatlan skót akcentusát, akár nem - rendkívül népszerű és tehetséges színész. Amellett, hogy folyamatosan szerepel sorozatokban és filmekben, fantasztikus Shakespeare színész is, a Hamlet alakítása felejthetetlen. És természetesen még a Harry Potterben is szerepelt.

 

bite_me.jpg

 

A jelenlegi Doktor Peter Capaldi, akit a karácsonyi epizódban vált majd Jodie Whittaker, a sorozat történetének első női Doktora. Nagyon sok izgalmat tartogat még tehát a Doctor Who, nézem is tovább lelkesen. No meg, olvasok róla. Készülök, hogy írjak róla Nektek hosszabban. Mert a Doctor Who a brit - és az egyetemes - kultúrának valóban olyan megkerülhetetlen eleme, amelyet nem hagyhatunk ki!

 

original.gif_480x270

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr2613067358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2017.10.25. 11:48:21

Ó, a Doctor Who az jó, nézd csak szorgosan!:) Nekem Peter Capaldi a nagy kedvenc - eddig.:)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2017.10.25. 11:53:03

@ChristineJane: igen hallottam, hogy Capaldi zseniális, de az még némi idő, amíg hozzá eljutok. Legalábbis remélem.:D

IamSherLocked 2017.10.28. 11:30:08

Hat erre nagyon kivancsi vagyok!(Veletlenul atvaltottam a billentyuzetem angolra - a powerpointban csak, teszem hozza -, es most nem tudom visszavaltoztatni.)
David Tennant nagyok tetszik, eddig, meg ot nem ismerem, Peter Capaldi termeszetesen iszonyu nagy formatum, mondjuk en nem tudok ra nevetes nelkul nezni! De biztosan a Fortysomething miatt.
Szoval izgat a Dr Who. De en eddig valamiert azt hittem, hogy ez egy regi sorozat, aminek mar vege.

ChristineJane 2017.10.28. 16:25:57

@IamSherLocked: nem véletlenül érzed úgy, hogy ez egy régi sorozat (én is nagyon sokáig így voltam vele), hiszen 1963 novemberében indult a BBC-n, és ment egészen 1989-ig. Ezt hívják "a klasszikus" sorozatnak. 2005-ben indult modern sorozat, aminek jövőre jön a 11. évada. A modern sorozatban egy-egy évad 13-14 rész, szóval az eddigi 10 évad még abszolút behozható, ha kíváncsi vagy!

A klasszikus sorozattal még én sem próbálkoztam meg, 26 évad azért sok így egyszerre.:D De egyszer azért muszáj lesz belenézni. De szóval, amit mondani akartam, az az, hogy a DW megszakításokkal ugyan, de már több mint 50 éve megy, így nem csoda, hogy réginek érzed, de attól még szuper!:)))

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2017.10.28. 16:46:03

@IamSherLocked: David Tennanr egyszerűen zseniális. Lehet persze, hogy Peter Capaldi majd olyan zseniális lesz, ha odajutok, hogy mindent elsöpör, de azért van egy olyan érzésem, hogy Davis Tennant szívem csücske Doktor marad.:) De azért David Tennantre a HP-ből emlékszel, nem?

www.youtube.com/watch?v=gxEWQ3AXrgI

És igen, a klasszikus sorozatnak még én sem vágtam neki, az most egy kicsit sok lenne. Majd együtt.:D

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2017.10.28. 17:52:37

@PuffCinq: szóval, természetesen David Tennant és nem Davis vagy Tennar, bocs.:)
süti beállítások módosítása