Shakespeare 400

2016.03.05. 16:05

400 éve halt meg William Shakespeare. Ez az évforduló alkalmat ad arra, hogy idén is ünnepeljük őt. Íme, néhány ötlet, hogyan ünnepelhetünk:

A Brit Nagykövetség és a British Council közösen indította a Shakespeare Lives programot, amelynek egyik eleme a Play your part. A Play your part lényege, hogy egy pár perces youtube videóban bárki elmondhatja kedvenc Shakespeare sorait, és azt, hogy neki mit jelent Shakespeare.

Az Uráni Nemzeti Filmszínházban jelenleg három Shakespeare darabot nézhetünk meg. Kiemelném a Téli regét Judi Dench és Kenneth Branagh főszereplésével, amelyet március 18-án láthatunk legközelebb. A Benedict Cumberbatch főszereplésével színpadra állított Hamletet a közeljövőben nem vetítik, de reméljük, ismétlik hamarosan.

A BBC még ebben az évben műsorra tűzi a Hollow Crown sorozat második évadát, amelyben Benedict Cumberbatch III. Richárdként lép színre. A Hollow Crown című sorozatról, amelynek első évadában például Jeremy Irons, Ben Whishaw és Tom Hiddleston keltette életre Shakespeare alakjait, részletesen - egyelőre - ITT olvashattok.

Olvassuk, nézzük, éljük át Shakespeare műveit idén is!

 

teli_rege.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr118365540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamSherLocked 2017.02.07. 16:45:41

Milyen jó is volt ez a téli rege! :)

ChristineJane 2018.01.06. 12:30:49

Remélem, sokat írsz még Shakespeare-ről! Nagyon érdekelne, mit mondasz róla!:)
süti beállítások módosítása