Hohó, a nagy előzetes dömpingben majd' elfelejtettem, hogy ma van a Törölköző Nap! Május 25-én világ(ok) szerte Douglas Adamst és zseniális művét, a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvet ünnepeljük. (Az útikalauz mindeddig egyedülálló módon, egy ötrészes trilógia, amely világokon ível át.)

Az útikalauz 2005-ös filmváltozatában Martin Freeman alakítja Arthur Dentet, aki egy teljesen átlagos (és ostoba) csütörtökön nagy kalandokba keveredik (még szerencse, hogy nála van a törölközője). Martin Freeman mellett pedig olyan színészek szerepelnek a filmben például, mint Alan Rickman, Stephen Fry, sőt John Malkovich.

A 2005-ös azonban nem az első mozgóképes változata a galaktikus útikalauznak. A BBC 1981-ben már bemutatott egy hatrészes sorozatot Douglas Adams fantasztikus regénye alapján. Ezzel a hatrészes sorozattal ünnepeljük ma itt a blogon a Törölköző Napot. Az első részt alább beágyaztam, a további ötöt ITT megtaláljátok. Jó utazást kívánok! Ne feledjétek: a válasz még mindig 42. Csak a kérdést tudnánk már...

UPDATE: A 1981-es sorozat részeit a BBC sajnos már eltávolíttatta, remélem, azért sokan láttátok! Nem teszek be új dolgot, inkább csak azt ajánlom, keressétek meg Douglas Adams zseniális művét a Gutenberg-galaxisban, még ma!:)


 

don_t_panic_and_carry_a_towel_by_ashique47-d3fu8qd.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr847490424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsMarple 2015.05.27. 15:08:26

Szuper, hogy felhívtad rá a figyelmet!Köszönöm! Bár a megadott napon volt nálam törülköző, de sajnos még így sem sikerült semmilyen galaktikus kalandba keverednem! Viszont legalább nem is pánikoltam! ;-)
Köszönet a filmajánlókért is! Mennyire lehet átadni egy öt részes trilógiát 109 percben? (még jó, hogy nem 42 lett! ;-) )

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2015.05.28. 19:22:48

@MsMarple: igazából nem voltam elég pontos, mert a 2005-ös film csak egy részét dolgozza föl a trilógiának (az volt a terv, hogy folytatják). A sorozatról még nem tudok nyilatkozni, mert még nem volt időm végignézni. :( De jónak tűnik!:))))

MsMarple 2015.05.29. 09:12:38

Köszönöm a kiegészítést :) Ma úgyis a folytatásos nagyjátékfilmek korát éljük, szerintem előbb-utóbb folytatni fogják ezt is! :) Addig meg nézzünk X-Men filmeket! :-D

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2015.05.29. 16:02:24

@MsMarple: Ezt szerintem már nem fogják folytatni, a 2005-ös filmnél nagyon sok mindent Douglas Adams maga csinált, nélküle már nem lenne az igazi.:(

De X-men filmek szerencsére tényleg lesznek még! És mi megnézzük őket!;)

ChristineJane 2018.01.05. 23:19:18

Meg lehet valahol még találni ezt a sorozatot? Érdekelne...
süti beállítások módosítása