"A négyzet nekem hergelt..."

2013.11.01. 10:28

Szóval, hohó, nemrég volt az évfordulója annak, hogy Marty McFly csodát látott. Úgyhogy gondoltam, most megmutatom Nektek a második nyomtatásban megjelent ajánlómat, 2008 februárjából. A második ajánló... szép emlék, már csak ezért sem változtathatok a szövegén. Egyszer talán az első ajánlót is megmutatom, amit a Harry Potter és a Halál Ereklyéiről írtam. De most itt van Marty McFly!

Nagyon nem tudtam, miről írjak nektek! A fejem ereklyékkel és horcruxokkal, Rose-zal és Hugoval volt tele. Nem írhattam róluk megint. Úgyhogy fölálltam inkább a kétségbeejtően üres papír mellől, hogy méltó helyet találjak végre a Halál ereklyéinek, amelyet az utolsó szóig elolvastam.

Back To The Future 1.pngBúsan álltam a polc előtt, kezemben a könyvel, amely látszólag sehogyan sem fért már el a többi 21 kötet mellet. S akkor hirtelen megláttam. Egy erősen összefirkált lapot, egy régebben írt történetem első változatát. Egy történetét, amelynek végén a vérfagyasztó kalandokat átélt hősnő visszatér a jövőbe! Vissza a jövőbe! Meg van a megoldás! A következő pillanatban már néztem is a filmet! S akkor most mindenki kérjen tejet! Csokisat! Hallgassátok a mesémet! Ezúttal egy fiúról, aki nem oly vérfagyasztó, de annál hihetetlenebb és viccesebb kalandok után visszatért a jövőbe!     

Marty McFly 17 éves kamasz 1985 egy hideg, sötét hajnalán véletlenül visszautazik 1955-be. Amint Marty megérkezik a korba, amelyben még kérdés volt, ki az John F. Kennedy, a TV-t még televízió készüléknek hívták (s hihetetlennek tűnt, hogy valaha egy színész lesz az Egyesült Államok elnöke), gördeszka pedig nem volt, megkezdődik a hajmeresztő kalandok sora. Marty ugyanis tudtán kívül nagy bajt okoz. Elrontja szülei első találkozását...

A Vissza a jövőbe című filmet készítői nagyon komolyan vették. A cselekmény pontosan kidolgozott, a díszletek tökéletesek, a smink remek, a zene magával ragad. Így aztán nincs is más dolgunk, minthogy elmerüljünk benne. Ezért válhatott belőle klasszikus vígjáték, amely még 23 évvel bemutatása után is siker. Izgalmas, megnevettet és elgondolkodtat.

A magyar változat 1987-ben készült, és mint annyi más filmnél, ha lehet, emeli a film színvonalát. Látszik, jobban mondva hallatszik, hogy Rudolf Péter élvezettel kölcsönzi  hangját Michael J. Fox-nak, azaz Marty McFlynak, de a többiek is felejthetetlenül keltik életre Sarodi Tibor szövegét, ezek után talán nem meglepő, ha elmondom, a nagy részét kívülről tudom. Ahogy a történet két további folytatásának magyar szövegében is profi vagyok.

1990-re ugyanis a Vissza a jövőbe trilógiává bővült, de sok más társával ellentétben erről a trilógiáról elmondható, hogy mind a három része élmény, nem is akármilyen!  

                                                                             

                                                                                                Bori

 

 

Vissza a jövőbe

(Back to the Future)

 

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 111 perc, 1985

rendező: Robert Zemeckis
forgatókönyvíró: Robert Zemeckis, Bob Gale
zeneszerző: Alan Silvestri, Chris Hayes
operatőr: Dean Cundey
látványtervező: Lawrence G. Paull
vágó: Harry Keramidas, Arthur Schmidt

szereplők: 
Michael J. Fox ("Marty" Martin McFly)
Christopher Lloyd ("Doc" Dr. Emmett L. Brown)
Lea Thompson (Lorraine Baines)
Crispin Glover (George Douglas McFly)
Thomas F. Wilson (Biff Tannen)
Wendie Jo Sperber (Linda McFly)
Marc McClure (Dave McFly)
Billy Zane (Match)

 

 

 

 

 

    

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr185607688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamSherLocked 2013.11.01. 18:52:00

Hm :) A Klasszikus.
Elképesztő hihetetlen, de bementem ma egy bevásárlóközpontba, hátha tudok Spar rudit venni. Persze nem volt nyitva, de az épületben a Power of Love szólt. Most pedig megláttam ezt a cikket! :) Back to the Future forever! :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2013.11.01. 19:16:52

@IamSherLocked: ezek után már csak meg kéne nézed ma.:) Kéne neked egy Időnyerő, dear!:) De az egy másik történet, ugyebár!:D

Remélem, ha majd 2015-ben elmegyünk végre önbefűző cipőt venni (együtt!), akkor is a Power of Love szól majd!:)

IamSherLocked 2013.11.05. 11:59:22

:)))) Az tuti! Csak jussunk már el odáig! :)

ChristineJane 2017.12.23. 19:42:26

Az örök. A klasszikus. :) <3
süti beállítások módosítása