A BBC már megint kitalált valami jót! Nemrég indult egy műsor a BBC Radio 4-on, History of Ideas címmel. Az emberi gondolkodás történetét követhetjük nyomon benne. Tudósok, gondolkodók, szakértő, izgalmas emberek beszélgetnek az élet nagy kérdéseiről egymással vagy a műsorvezetővel. A tízperces epizódokban olyan kérdések kerülnek elő, minthogy: hogyan kezdődött minden a világegyetemben? Mi tesz minket emberré? Rendelkezünk-e szabad akarattal? Hogyan hat ránk napjaink hihetetlen technológiai fejlődése?

És mielőtt hátrahőkölnétek, hogy ez inkább hangzik száraznak és unalmasnak, mint nagyon érdekesnek, jön a csavar: a rádióban hallható beszélgetésekhez kapcsolódnak nagyjából kétperces "animációs filmek" is, amelyek legtöbbjéhez Gillian Anderson adja a hangját. Alább betettem egy klipet, amelyben Gillian Anderson rajzok segítségével két percben annak próbál utána járni, hogyan kezdődött minden a világegyetemben. Egyáltalán, volt valami az ősrobbanás előtt?

 

 

A műsor epizódjait IDE KATTINTVA találjátok meg.

Gillian Andersont ITT KERESSÉTEK!

bbc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr487137743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2018.01.04. 19:00:08

Ebben Aidan Turner is szerepel, ugye tudod?:)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2018.01.27. 17:20:35

@ChristineJane: igen, köszi, jobb később, mint soha módon rájöttem!:D
süti beállítások módosítása