A blogom bemutatkozása így hangzik: "kihagyhatatlan brit színészek és egyéb kulturális csemegék blogja", és a blogomat ismerve talán nem lepődik meg senki, ha elmondom, hogy nemcsak kedvenc (kihagyhatatlan) brit színészeim vannak, de kedvenc (kihagyhatatlan) brit sportolóim is. Egy egészen biztosan: Tom Daley, brit műugró, a férfi 10 méteres szinkronugrás bajnoka. 

 

tom_knitting.jpg

Tom Daley a 2024-es párizsi olimpián a közönség soraiban, éppen köt

 

Tom Daley 7 évesen kezdte a műugrást, 2008-ban, 14 évesen pedig már a pekingi olimpiai játékokon ugrott medencébe. Eddig öt olimpián vett részt és öt érmet nyert: három bronzot egy aranyat és egy ezüstöt

Tom Daley a tokiói olimpián került a figyelem középpontjába. Egyrészt azért, mert fantasztikus ugrással ő és partnere, Matty Lee a kínai párost is maga mögé utasította, és aranyérmet szerzett férfi 10 méteres szinkronugrásban. Másrészt azért, mert több olyan felvétel is megjelent, amelyen az látható, hogy Tom Daley ül a nézőtéren, és sporttársait (vagy éppen a fonalat) félszemmel figyelve köt

Azóta Tom Daley többször elmesélte, hogy a karantén ideje alatt kezdett kötni, hogy megnyugtassa és elfoglalja magát, azóta pedig annyira megszerette, hogy abba sem tudja hagyni. Közösségi felületein már tanítja is az embereket, hogy hogyan kell kötni és horgolni. 

A tokiói olimpia után úgy tűnt, Tom Daley visszavonul a sporttól. 15 hónappal ezelőtt azonban úgy döntött, szeretné, ha fiai látnák őt még egyszer ugrani. Kitartása fantasztikus eredményt hozott: partnerével, Noah Williamsszel ezüstérmet szereztek férfi 10 méteres szinkronugrásban (a kínaiakat ezúttal nem sikerült maguk mögé utasítaniuk). Mindez pár napja történt, a 2024-es párizsi olimpián.

És Tom Daley természetesen az idei olimpián is kötött. Két olimpiai kardigánja már biztosan van.:) A "tovább" mögött videókon mutatom meg, hogyan ugrik és hogyan köt Tom Daley, kattintsatok.;)

Az alábbi videóban Tom Daley és Noah Williams ezüstugrása látható:

 

 

Itt pedig Tom Daley és Matty Lee aranyugrását láthatjátok a tokiói olimpiáról:

 

 

Tom Daley a tokiói olimpia után Graham Nortonhoz is ellátogatott, hogy megmutassa érmeit (azon az olimpián kettőt is szerzett, a szinkron arany mellett egy bronzot egyéniben), és természetesen azt, hogy mit kötött. Van itt kardigán, úszó, illetve ugrónadrág és erszény az érmeknek:

 

 

De, hogy a bejegyzés "egyéb kulturális csemegék" része sem maradjon ki, azt is elmesélem, hogy Tom Daley férje, Dustin Lance Black is kiváló a maga területén: 2009-ben Oscar-díjat nyert a Milk című film forgatókönyvéért. Megható beszéddel vette át a díjat:

 

 

Ezenkívül Dustin Lance Black írta például a kiváló, Under the Banner of Heaven című sorozat forgatókönyvét. Tom Daley családjában tehát ott van a tehetség. A sportoló idén lett 30 éves, több olimpián valószínűleg már nem vesz részt, de hogy hallani fogunk még róla, az egészen biztos. Mert Tom Daley rendkívül tehetséges és inspiráló személyiség, akár ugrik, akár köt

 

Ha tetszett a cikk, és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr7718457913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2024.08.01. 00:01:46

Fantasztikus család, két kivételesen tehetséges ember. Tom könyvét is szeretném elolvasni.:)

Under the Banner of Heavenről lesz esetleg ajánló? Nagyon érdekelne...:))

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2024.08.01. 00:04:51

@ChristineJane: Tom könyvére én is nagyon kíváncsi vagyok, az Under the Banner of Heavenről pedig szeretnék írni, nagyon igyekszem.:)
süti beállítások módosítása