[H]ouse napja van ma. A sorozat 2004-ben indult (abban az évben, amikor a Jóbarátok véget ért), és 8 évad után napra pontosan tizenegy éve ért véget. Én pedig a minap megint rájöttem, hogy még mindig a Doktor House a tévésorozatok királya. Történt ugyanis, hogy megint elém került Doctor Mike egyik youtube-videója.

 

house3_1.jpg

 

Doctor Mike, azaz Mikhail Varshavski, egy valódi amerikai orvos és youtuber, akinek tudományosan megalapozott, ugyanakkor szórakoztató videói abban segítenek, hogy testileg-lelkileg tudatosabbak legyünk, tudjuk, hogy mi zajlik a szervezetünkben, amikor betegek vagyunk, és orvoshoz kell mennünk. Doctor Mike-nak számos olyan videója is van, amelyekben népszerű kórházsorozatokat néz meg, elemez és értékel orvosi szempontból. Rendkívül érdekes nézni, ahogy egy valódi orvos elemzi a sorozatokban előforduló orvosi eseteket, kiemeli, magyarázza az érdekes pontokat és esetleges hibákat.

Videóiból kiderül például, hogy a legtöbb orvosi sorozatban rosszul használják a defibrillátort, és nem megfelelően alkalmazzák a szívmasszást. Persze azt Doctor Mike is elismeri, hogyha egy sorozatepizód jól van megírva, és a színészek is jól játsszanak, akkor az orvosi hibák keveset számítanak. 

A "tovább" mögött látható videóban Doctor Mike a [H]ouse 1. évadának 21., Three Stories ("Három történet") c. részét nézi meg szakértői szemmel. Ez az a fordulatosan, nagy odafigyeléssel megírt, megható epizód, amelyből megtudjuk, mi történt Doktor House lábával. Doctor Mike értékes információkat ad hozzá, és mint látni fogjátok, rá is nagyon hat ez a rész.

 

 

Doctor Mike valamennyi [H]ouse-szal foglakozó videóját megtaláljátok ITT

Természetesen más sorozatokat is megnézett már, a Vészhelyzetről például ITT beszél.

 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

 

three-stories-house-md.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr2618125226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2023.05.21. 17:52:37

Huh, na most az a helyzet, hogy Doctor Mike nekem kicsit túl szép és túl fiatal. A kinézetéről persze nem tehet, és miért is lenne baj, hogy szép. De egyes videóiban nekem egyszerűen túl sok, nem tudom máshogy megfogalmazni. De abban biztos vagyok, hogy még fejlődni fog, hiszen még fiatal.:)

És az is igaz, hogy a videó, amit mutatsz az egyik legjobb rakció-videója. Nagyon átérzi ennek a résznek a lényegét, szóval örülök, hogy itt is megmutattad.:)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2023.05.21. 17:56:07

@ChristineJane: tejesen igaz, Doctor Mike sem tökéletes! De a fenti videó nagyon jól sikerült, és az is biztos, hogy nagyon hasznos dolgokat is megoszt a csatornáján, főleg (hozzá hasonló) fiatalokat célozva meg.
süti beállítások módosítása