Sajnos szinte már biztos, hogy a BBC nem mutatja be az idén Karácsonyra tervezett Agatha Christie-feldolgozását. De szerencsére így is válogathatunk, ha éppen borzongató krimire vágyunk a forralt bor és a szaloncukor mellé.

 

witness.jpg

 

Elsőként mindjárt itt van A vád tanúja. A BBC tavalyi sorozatát az HBO hozza el nekünk, holnap, 2017. december 23-án 20:00 órától.

 

 

A vád tanúja közel sem olyan jó, mint a BBC előző produkciója a Tíz kicsi katona. Sőt, A vád tanújának fojtott, sárgás-szürke látványvilága kifejezetten zavaró. De a történet magával ragadóan csavaros, a színészek játékára pedig természetesen nem lehet panasz. Egyszer mindenképpen megéri megnézni a sorozatot.

 

A tovább mögött még több krimi és izgalom!

 

"Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagy, szerető, bár kissé zűrzavaros család. A Leonidesek boldogan éltek kis, ferde házukban... Egészen addig, míg a családfő, a milliomos Aristide meg nem halt. Valaki a családból inzulin helyett mérget tett a fecskendőjébe.

Ki a gyilkos, és miért ölt? Szerelemből, pénzvágyból vagy tán bosszúból? A rejtély nyomába eredő fiatalember indítóoka legalább világos: Sophia, az áldozat legidősebb unokája addig nem hajlandó kitűzni esküvőjük napját, míg ki nem derül az igazság..." - írja Agatha Christie A ferde ház című regényének fülszövege.

A regényből készült legújabb filmet Channel 5 mutatja be. Olyan sztárok keverednek gyanúba, mint Glenn Close és Gillian Anderson.

 

 

Végül, de nem utolsó sorban pedig muszáj megemlítenem az idei év nagy sikerét. a Gyilkosság az Orient Expresszen legújabb feldolgozását. Kenneth Branagh valóban látványos lenyomatot készített Agatha Christie leghíresebb művéből. Be kell vallanom azonban, hogy nekem a legnagyobb élmény a filmben Szergej Polunyin megjelenése volt. Az elképesztően tehetséges balett-táncos nagy szerepet ugyan nem kapott, karizmatikus megjelenése azonban így is sokat hozzá tesz a filmhez, már csak miatta is érdemes megnézni.

 

 

Szergej Polunyin

 

Szergej Polunyin ukrán balett-táncos "a balett fenegyereke", aki 19 éves korában már a Londoni Királyi Balett vezetőtáncosa volt. Az egész balettvilágot megrázta, amikor 22 éves korában váratlanul felmondott. Döntéséről, gyerekkoráról és mostani életéről szól a lehengerlő, A táncos című dokumentumfilm, amelyet például az HBO kínálatában is megtaláltok.

 

polunyin.jpg

 

Andrényi gróf a Gyilkosság az Orient Expresszen c. filmben Szergej Polunyin első játékfilm-szerepe.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr9113505883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vincentmarvinjules 2017.12.22. 19:53:18

Zseniális ajánló!
És Polunyiért külön köszönet!
Boldog Karácsonyt!

ChristineJane 2017.12.23. 13:33:00

Ó, Polunyin! <3 Isteni!

IamSherLocked 2018.01.11. 21:21:56

Ennyi izgalmas néznivalót... az ember azon gondolkodik, föl kéne mondjon a munkahelyén ;)

Nem tudtam, hogy balettos! Pedig az általában lerí az balettosokról a testtartásukról. Jól játszott, ez kétségtelen, profi színész. Sajnos Kenneth Branagh bajusza tényleg elnyomta a film többi részét. De a legjobban Poirot érzelmi kitörései nyomták el, meg az, hogy futkos és lebirkóz embereket! Hát ez mi már, kérem szépen? Egy korhű, könyvhű Poirot nem tesz ilyesmit...

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2018.01.14. 17:06:59

"De a legjobban Poirot érzelmi kitörései nyomták el, meg az, hogy futkos és lebirkóz embereket! Hát ez mi már, kérem szépen? Egy korhű, könyvhű Poirot nem tesz ilyesmit..." - ennél szebben én sem tudtam volna megfogalmazni, hogy mi idegesített, köszönöm! + szerintem a "túltolt" akcentus is szörnyű volt, Poirot nagyon is szépen beszél angolul!!
süti beállítások módosítása