But why is the rum gone?!

2013.06.14. 09:19

Mert jó lenne végre Csillával megnézni egy filmet. (Vagy többet.) Mert jó lenne azték arany után kutatni a Karib-tengeren. De most megyek, inkább újra elolvasom az Aranybullát...

jack-sparrow.jpgCsilla barátnőm és én tántoríthatatlanok vagyunk. Mindig Norrington kapitánynak drukkolunk. Tudjuk, hogy semmi esélye, de így csak még izgalmasabb érte izgulni. James Norrington kapitány a 2003-ban bemutatott A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka című film egyik szereplője. Nemes lelkű férfi és kiváló tengerész. Csilla és én mindig és végig neki drukkolunk, ahányszor csak megnézzük együtt a filmet, hogy végül ő nyerje el Elizabeth Swann szívét. A történetben azonban sajnos rendre föltűnik egy fiatal és tehetséges kovácsinas is: William Turner.

Abban az időben, amikor a Karib-tengert még félelmetes kalózok, Amerikát pedig még európai kormányzók uralták Elizabeth Swann egy angol kormányzó szépséges leánya, Norrington kapitány menyasszonya, és Will Turner, az árva kovácsinas egymásba szeretnek. Egyszerű gondolhatnánk, hiszen ez egy romantikus film, nem is kérdés, mi lesz a vége. Ekkor azonban megérkeznek az elátkozott kalózok. S persze Jack Sparrow. Kapitány, azaz Captain Jack Sparrow. A Fekete Gyöngy nevű híres-hirhedt kalózhajó híres-hirhedt kapitánya, aki nélkül ez a film nem is lenne az, ami. Az elátkozott kalózok, a kíméletlen Barbossa kapítány vezetésével először Jack hajóját majd Elizabeth-et rabolják el. Jack elmondhatatlanul vágyik a hajója után, bármit megtenne érte. Will meghalni is kész Elizabeth-ért. Ők ketten összefognak, hogy mindketten visszaszerezhessék azt, ami szívüknek oly kedves. Végül még kedvenc Norrington kapitányunk is segít nekik. Mi pedig drukkolhatunk tovább kitartóan…

 

A Fekete Gyöngy átka mesterien kivitelezett mese. Látványos, fordulatos, vicces és romantikus film. Mohóságuk miatt átok verte kalózai kellően rémisztőek, Klaus Badelt lendületes zenéje pedig önmagában is élmény. S igen, Norrington kapitányt nagyon lehet szeretni. Mégis, két színész emeli ki igazán A Fekete Gyöngy átkát a többi látványos, fordulatos, vicces, romantikus és rémisztő film sorából, és teszi különleges szórakozássá: Goeffrey Rush és Johnny Depp. Goeffrey Rush lehengerlően gonosz Barbossa kapitány. Még egy ártatlan zöldalma is kegyetlenné lesz a kezében. Borzongató élvezet nézni. Johnny Depp nagyon komolyan veszi, hogy egy kicsit sem kell magát komolyan vennie. Így lesz Jack Sparrow rettenthetetlen, gyermeki, ravasz, ügyetlen, számító és őszinte egyszerre. S ha mindez így együtt még nem lenne elég, Jack Sparrow, azaz Johnny Depp úgy képes megkérdezni, hogy na, de miért nincs már rum – „But why is the rum gone?!” -, ahogy rajta kívül senki más. A Karib – tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka című filmet csak angolul érdemes megnézni, már csak ezért az egy mondatáért is. Miért hangsúlyozom ennyire az alcímet? Mert már nem csak egy Karib-tenger kalózai film van ám, hanem mindjárt négy. Sőt, már bejelentették, hogy 2015-re mozikba kerül az ötödik rész. Ez már egy egész sorozat. De számomra mindig is az első Karib-tenger kalózai marad az igazi, önmagában. Ezért veszem elő az elsőt újra és újra. Ezért ajánlom éppen az elsőt mindenkinek. Tíz év múltán is nagyszerű kikapcsolódás! Akár van rum, akár nincs!

                                                                                              Bori

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Bori

 

 

 

 A Karib-tenger kalózai - A Fekete Gyöngy átka

(The Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl)

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 143 perc, 2003

rendező: Gore Verbinski
forgatókönyvíró: Ted Elliott, Terry Rossio
operatőr: Dariusz Wolski
díszlettervező: Larry Dias
jelmeztervező: John Bright, Liz Dann, Penny Rose
zene: Klaus Badelt
producer: Jerry Bruckheimer
látványtervező: Brian Morris
vágó: Stephen E. Rivkin, Arthur Schmidt, Craig Wood
hang: Christopher Boyes, Lee Orloff, David E. Campbell, David Parker, George Watters
vizuális effektek: John Knoll, Charles Gibson, Terry D. Frazee, Hal T. Hickel

 

 

szereplők:

Johnny Depp (Jack Sparrow kapitány)
Kira Knightley (Elizabeth Swann)
Orlando Bloom (Will Turner)
Geoffrey Rush (Barbossa kapitány)
Jack Davenport (Norrington kapitány)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr325353880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamSherLocked 2013.07.09. 21:04:52

I don't wanna be rude, but is it not Where is the rum gone?
Szóval Csillával jó ilyen filmet nézni? Két ilyen elvetemült, aki nem Willnek drukkol? Még ilyet...!
Az ötödik résznek nagyon örülök. Remélem, kipihenték magukat az alkotók, és új lendületet nyertek, épp olyat, mint az első filmnél. Remélem, mindenki benne lesz! S mint ez a blog is, az a film is kihagyhatatlan lesz! :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2013.07.28. 10:14:41

@IamSherLocked: you are not rude at all, but it's really 'why', not where. Itt egy csudálatos remix a kérdésről: www.youtube.com/watch?v=JImcvtJzIK8

Igen, általánosan elfogadott igazság, hogy a tökéletes filmélményhez öt dolog kell: 1 db Csilla, 1 db laptop, 1 darab a Karinthyak c. fényképalbum + megfelelő mennyiségű csoki és/vagy süti ++ megfelelő mennyiségű ízlés szerint ízesített vagy nem ízesített tea.

Amennyiben a filmnézés moziban történik, az 1 db Csilla mellé választható karalábé, répa, joghurt, csoki, sőt adott esetben forrasztópáka is!:) De a tökéletes élményhez egy Csilla mindig kell!

Az ötödik résszel kapcsolatban én szkeptikus vagyok - 3-at, 4-et nem is láttam, 2-re nem emlékszem - de meggyőzhetsz, hogy menjünk el, és nézzük meg. Persze csak akkor, ha visszük Csillát is!;))

ChristineJane 2017.12.03. 11:15:11

Ugyanaz van, mint a Mátrix esetében, az első fantasztikus, a többit elfelejteném!
süti beállítások módosítása