Május 28-án felkerült a Netflixre a Lucifer 5. évadjának folytatása. Meg is néztem gyorsan esténként, mert Isten érkezése után nem lehetett sokat várni arra, hogy megtudjam, mi történik. Szerencsére nem kellett csalódnom, bármikor, amikor úgy éreztem, kicsit már túlzásba viszik a poénokat vagy az (ön)iróniát, jött egy jelenet, egy fordulat vagy akár csak egy mondat, amely értelmet, jelentőséget adott az epizódnak.

 

lucigod.png

 

Érzelemgazdag családi drámát kaptunk az 5. évad második felében, amelyben két fiú, Lucifer és Amenadiel próbálja elnyerni apja szeretetét. Mindeközben Lucifer azért is küzd, hogy méltó legyen Chloe szerelmére. Michael pedig a háttérben ármánykodik. Kiderül, hogy az égiek bizony éppen olyanok, mint mi emberek. Isten karakterét egyébként nagyon jó arányérzékkel hozták be a sorozatba, a jelenléte nem uralta az egész sorozatot, de a történet szempontjából fontos volt. Ellával való kapcsolata pedig meghatóan alakult, megmutatta, hogy mind szeretnénk hinni - önmagunkban és az égiekben -, még ha néha nagyon nehéz is.

A musical epizódban nagyon jól választották ki a zeneszámokat, az pedig egyszerű, de nagyszerű ötlet volt, hogy miért kezd el mindenki hirtelen énekelni egy gyilkossági nyomozás közepén. A Wicked Game-et Tom Ellis/Lucifer előadásában biztosan meghallgatom még. Összességében elmondható, hogy a Lucifer tökéletesen megtalálta a helyét a Netflixen, és ha az írók tartják magukat ahhoz az irányhoz, amit a finálé hozott, akkor egy különlegesen izgalmas hatodik (és egyben záró) évadot kaphatunk jövőre.

 

 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és ajánlókról, akkor kövesd A Kihagyhatatlan blogot a Facebookon is, és csatlakozz A Kihagyhatatlan csoporthoz is! Várok mindenkit szeretettel! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr9416578976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2021.06.01. 15:23:25

:) nagyon élvezem, hogy mostanában mindegyik évadról írsz egy kis szösszenetet, köszi. Én a Danről szóló résszel voltam úgy, hogy nekem itt túl sok a hülyeségből, de aztán jött a fordulat, és helyre tette. Az nagyon bánt, amit Dannel tettek, de a finálé fordulatának fényében, most már vele is bármi lehet. Várom a 6. évadot. Oh, my...:D

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2021.06.01. 15:26:05

@ChristineJane: ami Dannel történt nekem is váratlan volt, nem hittem volna, hogy ezt meg merik lépni. De igen, a finálé fényében most már bármi lehet. Oh, my...:D

gertrudstein 2021.06.03. 06:46:29

Milyen jó hangja van! és jól áll neki, hogy végre nem festi a szemét :)))
"mind szeretnénk hinni, önmagunkban és az égiekben" - hát, igen.

vincentmarvinjules 2021.06.03. 06:49:10

Űgy látszik, az Ördögöt is a szeretet viszi az Égbe.
Megjött a kedvem a filmhez. Kösz!

ChristineJane 2021.06.06. 14:57:15

@gertrudstein: igen, az első évadban még nagyon próbálgatták, hogy milyen is legyen a karakter. Én is örülök, hogy végül lemondtak az eyelinerről, sokkal jobb így.:)
süti beállítások módosítása