Lady Susan mesterkedései

2016.03.25. 18:49

Film készül Jane Austen kevéssé ismert levélregényéből a Lady Susanból. Már a könyv fülszövege is azt mutatja, hogy az írónő korai műve izgalmas alapanyag egy filmhez: "A frissen megözvegyült, gyönyörű és ledér Lady Susan anyagilag kedvező frigyet igyekszik biztosítani önmaga számára, és megpróbálja vigasztalan házasságba kényszeríteni engedelmes és bátortalan serdülő lányát. Mindig készen áll a hazugságra és ámításra, csak hogy elérje, amit akar..."

A filmet 2016 májusában mutatják be Angliában. Lady Susan szerepében Kate Beckinsale látható, de feltűnik a filmben Stephen Fry is, amiért csak még inkább várom.

A film angol címe (Love and Friendship) egyébként Jane Austen egy másik fiatalkori művére, a Szerelem és barátság című levélregényre utal. Nem tudom, miért keverték így össze a két regényt. Mindenesetre azt javaslom, Ti olvassátok el mindkét művet. :) Tudjátok, Jane Austenról ITT írtam részletesen.

 

 

love-and-friendship-sundance-film-festival-2016.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr658524102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gertrudstein 2016.03.25. 19:28:53

tévéfilm? mozi, BBC? fura a címkeveredés, de nagyon érdekesnek ígérkezik a film!!! köszi az infót!:)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2016.03.25. 19:44:04

@gertrudstein: Angliában mozifilm lesz, de hogy hozzánk hogyan jut el, azt nem tudom. Akárhogy is lesz, megnézzük!:)

ChristineJane 2018.01.06. 12:34:50

Ezt s filmet is meg kellene nézni, igen!
süti beállítások módosítása