Egy szóra, Timothy!

2012.12.10. 20:42

Mi kell ahhoz, hogy az ember tökéletes Kiválasztott legyen? Nos, mindenekelőtt nem árt, ha az ember egy teljesen hétköznapi árva fiú, vagy legalábbis teljesen hétköznapi és magányosan él. Aztán természetesen egy napon (ha lehet, éppen a születésnapján, vagy ahhoz nagyon közel eső napon) ezzel a teljesen hétköznap fiúval valakinek közölnie kell: Ő a Kiválasztott. El kell indulnia, hogy teljesítse küldetését, különben világunkban a Sötétség erői átveszik a hatalmat.

A Kiválasztott ekkor ritkább esetben rögtön lelkesen elindul, hogy teljesítse, amit kell. A gyakoribb eset az, amikor a Kiválasztott hitetlenkedik: olyan nincs, hogy ő bármiben is különleges legyen. Ezután elindul, hogy teljesítse, amit kell. Én igazán szeretem a Kiválasztottakat. Tizenhárom éve drukkolok kitartóan Neónak és Harry Potternek, hogy mindketten megmentsék a világot. És mégis. Illetve mégsem. Mégsem Neo vagy Harry a kedvenc Kiválasztottam. A kedvencem ugyanis egyértelműen Timothy Forrest.

Timothy a 25. születésnapját megelőző napon tudja meg (nevelő)apjától, hogy Ő a Kiválasztott. Le kell győznie a Szörnyeteget, a Sötétség Urát, kinek neve Pewnack, a Pusztító. A küldetéshez Timothy fegyvert is kap. A fegyver neve: Berwhale, a Bosszúálló. Berwhale egy többfunkciós bicska, egyébként. Timothy egy ritka, lelkes Kiválasztott, a bicskával a kezében csillogó szemmel vág neki a küldetésnek.

mqdefault.jpg

S igen, jól sejtitek, Timothy az egyik zseniális A Bit of Fry and Laurie jelenet szereplője. A 4 és fél perces jelenetben fölvonul minden klisé, ami egy jó „a Kiválasztott megmenti a világot” történet elindításához kell. Majd jön a Stephen Fryhoz és Hugh Laurie-hoz méltó csattanó. Természetesen nem árulom el, hogy mi az. Mint ahogy azt sem, én kaptam-e már bicskát. Inkább jöjjön végre Timothy és 4 és fél perc hangos nevetés!

Sajnos a BBC szépen lassan minden ilyen videót eltávolíttat a youtube-ról, de a jelenetet ITT elolvashatjátok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr154958628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tenesseeblues 2012.12.11. 09:02:40

Jaj, ez nagyon jó! Kihagyhatatlan!

IamSherLocked 2013.01.02. 17:25:24

Yessss, a Valódi, Igazi, Egyetlen Kiválasztott!!! :))

ChristineJane 2017.11.26. 16:27:03

A leírásnál már ott van a videó is! Imádom ezt a jelenetet!:)
süti beállítások módosítása