Mindig eltökélem, hogy most aztán elárasztom ajánlókkal a blogot, és hetente egymás után sorakoznak majd a jobbnál jobb ismertetők filmekről és könyvekről. Csakhogy jó munkához idő kell. Így hát, amíg egy bejegyzés az ihlettől a megjelenésig jut - egyedül, vagy csodálatos csapatmunkában - addig rendszerint számos szuper hír érkezik a sorozatok, filmek és könyvek kihagyhatatlan világából, amelyeket muszáj veletek megosztanom. Így esett most is. Jöjjön hát három izgalmas előzetes, három sorozathoz. Az összekötő kapocs köztük az, hogy mindhárom sorozatot letehetetlen könyvekből forgatták:

1. Neil Gaiman és Terry Pratchett: Elveszett próféciák/Good Omens: "Ha hihetünk Anges Nutter szép és pontos próféciáinak - az egyetlen teljesen megbízható jövendölésnek a világ jövőjéről -, akkor a világ egy szombati napon ér véget. Ami azt illeti, most szombaton. Nem sokkal uzsonnaidő után... Ami elég nagy fejtörést okoz Crowleynak, a Pokol itt ügyködő démonának (korábban kígyónak), és ellenpárjának, Azirafaelnek, aki aktív angyal és passzív antikvárius. Ők ugyanis szeretnek itt lenni. Így hát meg kell állítaniuk az Apokalipszis Négy Motorosát, kivédeni a Boszorkányvadász hadsereg (létszám: két fő) támadását, mindenekelőtt pedig megtalálni - tibetiek, földönkívüliek, atlantisziak és egyéb helyi érdekek között - az Antikrisztust, akiről annyit lehet tudni, hogy jelenleg tizenegy éves és egy angol kisvárosban unatkozik..."

 

good-omens.jpg

 

Crowleyt David Tennant alakítja, Azirafaelt Michael Sheen játssza. De ami jelenleg izgalomban tartja a sorozatrajongó világot az az, hogy Istent Frances McDormand alakítja, a Sátán bőrébe pedig nem más bújik, mint Benedict Cumberbatch. A jelenleg 6 részesre tervezett sorozatot 2019. május 31-én mutatja be az Amazon. De azt, hogy a főcíme milyen lesz, ITT már meg is nézhetitek. Már Ti is számoljátok a napokat?

 

 

A tovább mögött még két izgalmas sorozat vár Rátok, kattintsatok!

 

És még sokan mások. Először 2015 őszén kértem meg édes, kedves barátnőimet, Erzsit és Csillát, hogy írjunk együtt három filmről egy ünnepi alkalomra. A Halhatatlan szeretőkről, a Jane Eyre-ről és az Ex Machináról született alkotások sikert arattak, és innentől már nem volt megállás!

A barátnőim rendszeresen gazdagítják a blogot gondolataikkal és életörömükkel. Most Szabó Levente grafikus örökítette meg az alkotó triót. Nagyon - nagyon köszönjük! A közös alkotást pedig folytatjuk! Jelenleg két blogbejegyzésen dolgozunk együtt, mindkettő extra meglepetésekkel szolgál majd, és olyan lesz, amilyen még nem volt A Kihagyhatatlan blogon!

Addig is nézzétek meg, hogy a fentieken kívül miről írtunk még:

 

A negyedik X

Sztárom a párom

Sok hűhó semmiért

Kifulladásig

Frankenstein

Doktor House

Hamlet

 

 

trio_800x800.jpg

 

A tovább mögött képgalériában is megtaláljátok, miről írtunk eddig, néhány emlékezetes mondattal együtt. A közös munkát elindító Halhatatlan szeretők főszereplője, Tom Hiddleston egyébként ma ünnepli 38. születésnapját, nagyon nagy bulit kívánunk neki!:) Őt is láthatjátok a galériában vámpír képében, egyébként én legutóbb a Bíborhegy kapcsán írtam róla.

 

Mától, azaz 2019. február elsejétől elérhető a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Quartet Shapeshifter című, egyedi és izgalmas albuma. ITT meg is hallgathatjátok, de még CD-n is elérhetitek, ha éppen azt szeretnétek! És ha jól megfigyelitek, az utolsó számban még én is föltűnök.:)

Én most nem is beszélek tovább, szóljon inkább a zene, az album két számához is készült már klip, az első a Listen to Me Now:

 

 

A Listen to Me Now különleges klipjéről ITT olvashattok bővebben. San Francisco című számhoz készült felvételt a tovább mögött találjátok!

 

Kedves, Drága Olvasók!

Lendületes évkezdés után, most egy olyan fantasztikus bejegyzéssel készülünk Nektek, amilyen még nem volt a Kihagyhatatlan blogon. A különleges ajánló csapatmunkában készül, meglepetés szerzőkkel, és hamarosan érkezik!

Addig is jöjjön egy igazán különlegesnek ígérkező film előzetese. Merthogy nem velem fordult meg a világ, a The Man Who Killed Hitler And Then The Bigfoot egy létező film címe. A filmet 2017-ben forgatták, egy kanadai filmfesztiválon debütált tavaly, és idén februárban mozikba kerül az Egyesült Államokban. Remélem, Magyarországon legalább tévébe vagy még inkább egy streamszolgáltatóhoz eljut, mert biztos, hogy vétek lenne kihagyni! Íme, az előzetese:

 

 

A filmet Robert D. Krzykowski írta és rendezte. A történet középpontjában Calvin Barr (Sam Elliott) áll, aki a II. világháború óta azzal a titokkal él, hogy ő ölte meg Hitlert. Most, évtizedekkel később, az amerikai kormány újabb szupertitkos küldetésre küldi a férfit.

Mindenki tudja, mi lett a Brexit eredménye. De azt nem tudjuk pontosan, hogyan sikerült elérni ezt az eredményt. Most az HBO, Benedict Cumberbatch segítségével megmutatja, hogy bárkinek, bármit el lehet adni, ha tudjuk, hogyan szervezzük meg a kampányt. És ha tudjuk, hogyan hassunk az emberek érzelmeire és félelemeire, olyan érzelmekre is, amelyekről talán nem is tudták, hogy bennük van.

 

 

A Brexit című film egyes országokban már elérhető, az HBO-ra január 19-én érkezik, remélem, ez azt jelenti, hogy Magyarországon is hamarosan láthatjuk.

 

brexit.jpg

(A fénykép ebből az összefoglaló cikkből származik, és a Channel 4 tulajdona.)

Kedves Kihagyhatatlan olvasók! Nagyon boldog új évet kívánok!

A Kihagyhatatlan blognak igazán lendületes éve volt 2018, nagy boldogság ez nekem! A következő bejegyzéseket különösen szerettétek tavaly:

Remember, remember! The Fifth of November!

Itt a Végjáték szinkronos előzetese - és egyéb izgalmak

Hamlet, ahogy mi látjuk

Óvakodj a Bíborhegytől!

Idén is igyekszem kihagyhatatlan bejegyzésekkel szolgálni, ennek jegyében kezdjük az új évet egy lendületes zeneszámmal. A Beatles, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint együtt, kell ennél több, hogy jól induljon az év?

 

 

A Come Together legendás szövegét megtaláljátok a tovább mögött!

Óvakodj a Bíborhegytől!

2018.12.21. 18:39

 

Borinak, mert ez a film félig High-Rise, félig Plüssloki.

És Fruzsinak, mert nélküle ez az ajánló nem jöhetett volna létre.

 

 

Most, hogy én már megint színházba megyek Londonban, tudatosodott bennem, hogy eddig milyen mostohán bántam Tom Hiddlestonnal itt a blogon. A High-Rise és The Night Manager kapcsán is csak a szépségét tudtam csodálni. Úgyhogy annak örömére, hogy jövő tavasszal Tom Hiddlestont láthatom színpadon, jöjjön egy film, amelyben ő megkérdőjelezhetetlenül jó, nemcsak szépsége, de tehetsége is csillog a képkockákon. Az, hogy a film maga egyébként milyen, nos, alább kiderül.

 

peak8.jpg

 

Ugye, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy mindannyian szeretjük az olyan történeteket, amelyek kiindulópontja a következő: a naiv, törékeny, ugyanakkor erős, önálló akarattal rendelkező hősnő, egy szép és fiatal lány, akinek a világon senkije sincsen, hozzámegy egy titokzatos, ellenállhatatlanul vonzó idegenhez, és amikor beköltöznek közös otthonukba, félelmetes dolgok kezdenek történni. Ennek az alaphelyzetnek klasszikus példái, amelyek ma sem porosak, a Jane Eyre vagy a Rebecca.

Összesen 7 izgalmas előzetest szettem össze Nektek az év végére!

Kezdjük a Lutherrel. Idris Elba kultsorozata 2019. január elsején tér vissza a BBC-re. És még egy fontos dolog: ALICE!

 

 

A tovább mögött még 6 előzetes vár Titeket, és elérkezünk a Végjátékig is!

Tom Hiddleston legutóbb 2017-ben állt színpadra, Hamlet szerepében. Az előadás a Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) megsegítésére született, így csak egy szűk kör láthatta. A nagyközönség utoljára 2013-ban élvezhette a színész játékát színpadon, Shakespeare Coriolanus című drámájában. Azóta Tom Hiddleston a tévében volt már kém, a moziban pedig vámpír, és természetesen Loki.

Jövő tavasszal, egészen pontosan 2019. március 5-étől 12 héten át, azonban Tom Hiddleston ismét a nagyközönség elé lép a színpadon. Harold Pinter Árulás című drámájában szerepel majd.

 

london_2019.jpg

 

Az Árulás (1978) Harold Pinter egyik legjelentősebb műve, amely egy szerelmi háromszög történetét meséli el. A darabban az árulás különböző formái jelennek meg. Eközben a hitszegésekkel együtt föltárul az emberi kapcsolatok törékenysége is.

Ennél többet most nem árulok el a darabról, különben mi marad az élménybeszámolóra? Igen, én javíthatatlan vagyok! Megnéztem már londoni színpadon Benedict Cumberbatch Hamletjét, a Harry Potter színdarabot és Aidan Turnert egy véres komédiában. Úgy látszik, ha londoni színházlátogatásról van szó, én nem ismerek lehetetlent!:) Az Árulásra is van már jegyem. 2019 májusában szuper társaságban megyek megnézni, hogy Tom Hiddleston milyen karizmatikus színpadon, utána pedig mindent elmesélek majd.

Ez természetesen azt jelenti, hogy egy percre sem felejtettem el, hogy Az inishmore-i hadnagyról még be kell számolnom. Az idén még hátralévő blogbejegyzések már sorba vannak rendezve, de jövőre a színdarabbal kezdem, ígérem!

Addig is, idézzétek föl, mit írtam Harold Pinter másik remekművéről, a Senkiföldjéről, amelyet az Urániában láttam.

Most pedig a tovább mögött jöjjön néhány meglepetés, kattintsatok!

ross1.jpg

 

Itt van végre! A könyvsorozat, amelyet én annyira szeretek, hogy még a cornwalli bányákba is alászálltam, megjelenik Magyarországon is! Az első kötet 2018. december 12-én érkezik a boltokba. Komáromy Rudolf gyönyörűen lefordította, én pedig rendkívül alaposan átnéztem a fordítást, azaz gondoztam a szöveget, hogy Nektek már ne legyen más dolgotok, csak élvezni a magával ragadó történetet! Irány a könyvesbolt, ha most megrendelitek, Karácsonykor már olvashatjátok is a regényt! Én pedig már alig várom, hogy a magyar változattal is készíthessek egy reggelizős fényképet!:)