Miközben Erzsi, Csilla és én már serényen dolgozunk a következő fantasztikus ajánlón, én magam serényen vendégbloggerkedem a Sorozatjunkie-n. Három kiváló férfiról is írtam mostanában.

Cormoran Strike, mindenre elszánt magánnyomozó, aki a magánéletében és a szakmájában is nehézségekkel küzd, de ez nem akadályozza meg abban, hogy a bűnösök nyomába eredjen.

Ross Poldak, bányatulajdonos, földesúr, szívtipró, kaszálóművész és parlamenti képviselő is egyben. (Mindig tudtam, hogy ő a legjobb.:D)

Na, de ki az a Daniel Harrow? Akkor kezdjük vele a sort!

"Itt van tehát Dr. Daniel Harrow, aki zseniális törvényszéki patológus, egészen olyan, mint Dr. Henry Morgan, mínusz a halhatatlanság, plusz egy csipetnyi Gregory House-stílus, megbolondítva némi lazasággal, ami abból adódik, hogy a történet Ausztráliában játszódik." A Harrow című sorozatról írt teljes bejegyzésemet ITT olvashatjátok el, kattintsatok!

 

harrow1.png

 

A tovább mögött jön Poldark és Strike!

Legalábbis a bajusz tekintetében biztosan. Kenneth Branagh szörnyűséges bajusz költeményét jobb is elfelejteni. Mint ahogy már írtam, a BBC most az ABC-gyilkosságok című művet dolgozza föl. A forgatókönyvet Sarah Phelps írta, aki az utóbbi években már három Agatha Christie - regényt adaptált a BBC számára.

Visszafelé haladva a következőket:

Idén mutatták be Az alibit, amit én azóta sem tudok hova tenni. A színészek, ahogy azt egy BBC produkciónál megszokhattuk, kitűnőek. De Sarah Phelps olyan mértékben átírta a történetet, hogy rá sem lehet ismerni. Mint krimi izgalmas, csak éppen Agatha Christie nevét nem szabadna odaírni fölé.

2016-ban került műsorra A vád tanúja, ami egy különleges, nyomasztó hangulatú krimi lett, a sorozatjunkie-n remek összefoglalást írtak róla.

És 2015-ben kezdődött minden a Tíz kicsi katonával, amely Agatha Christie leghíresebb regényének tökéletes adaptáció lett, az én életemet pedig megváltoztatta. Hiszen itt vettem észre először Aidan Turnert, és annyira lenyűgözött, hogy elkezdtem nézni a Poldarkot, a többit pedig már tudjátok.:)

Egy szó, mint száz, a minőség hullámzó, de minden remény megvan arra, hogy most is egy fantasztikus Agatha Christie-feldolgozást kapjunk, ezúttal John Malkovich főszereplésével. És ami engem pluszban fölvillanyoz az az, hogy John Malkovich mellett föltűnik majd Rupert Grint és Jack Farthing is. Jack Farthing játssza George Warleggant a Poldarkban, és ahogy idén is megírtam már, ha megjelenik egy jelentben, akkor mindenki mást lejátszik. Úgyhogy már tűkön ülök, hogy lássam, milyen lesz egy Agatha Christie-krimiben...

 

 

A sztárszereposztásról galériát csináltam, kattintgassatok!:)

 

 

James Corden Amerikában futó Late Late Show-jának van egy olyan nagyon sikeres szegmense, amelyben James Corden arra kér meg híres énekeseket, hogy kísérjék el őt munkába menet. Miközben James Corden vezet "rádiót hallgatnak", és természetesen, ahogy az ilyenkor mindenkivel lenni szokott, a zenét hallgatva el is kezdenek énekelni. Erre a rendkívül egyszerű ötletre épül tehát a Carpool Karaoke. James Corden autójában Madonnától Adele-on át Shawn Mendesig megfordult már sok legendás és ma divatos zenész is.

De ami a Carpool Karaoke-ban legutóbb történt az felülmúlhatatlan. Úgy esett, hogy James Corden kivételesen Liverpool városában kocsikázott, és ha már így esett, természetesen Paul McCartney sietett a segítségére, hogy megmutassa neki a várost.

És miközben ketten fölfedezik Liverpoolt fölcsendülnek a Beatles legjobb dalai (mondjuk, vannak egyáltalán a Beatlesnek kevésbé jó dalai?), mi pedig megérezhetünk valamit abból a pozitív energiából, életörömből és megmagyarázhatatlan szikrából, amellyel a Beatles a mai napig hatással van a világra.

Nem szégyellem bevallani, amikor először megnéztem, nekem a videó végére potyogtak a könnyeim a meghatottságtól. A Carpool Karaoke mindig is szórakoztató volt, de ez a rész egyszerűen gyönyörű és felemelő. Mindenkinek látnia kell, ha valaki esetleg nem szereti a Beatlest, annak is. (Van, aki nem szereti a Beatlest?) James Corden pedig ezek után tényleg elgondolkozhat azon, hogy "visszavonuljon" a tévézéstől: ezt a műsorszámot bizony nehéz lesz túlszárnyalnia.

 

 

car_paul.jpg

Lukács Nikolett jogász, jogtörténész, a Magyar Viktoriánus Oldal adminisztrátora, évek óta szenvedélyesen kutatja Oscar Wilde életét, életművét, az utókorra gyakorolt hatását. Ennek a kutatómunkának az eredménye nemrég megjelent kötete, amelyet a 89. Ünnepi Könyvhéten dedikált. Lukács Nikolett-tel Varga Kinga és Harcsa Borbála a dedikálás után beszélgetett.

 

 

Kinga: Miként merült fel az ötlet, hogy jogász létedre Oscar Wilde-ról írj könyvet?

Mindig is szerettem az irodalmat. Gimnazistaként írtam az iskolaújságba, amelyet szerkesztettem is. Két nagyon jó irodalom tanárnőm volt, az egyikőjük vezette az irodalmi szakkört, amire évekig jártam. Egyik este, tizenkét éves koromban az Oscar Wilde szerelmeit adta a televízió, ami ugyan nem volt nekem való, de ennek ellenére megnéztem és mind Stephen Fry játéka, mind Oscar Wilde élete nagy hatással volt rám. Aztán az érdeklődésem Oscar Wilde iránt szunnyadt mialatt a jogi egyetemet végeztem. Elsős PhD-hallgatóként fedeztem fel újra magamnak a saját témám mellett (azt túlságosan száraznak éreztem), egyre több tanulmányt írtam róla, a bűn problematikáját kutattam a műveiben Dr. Kiss Anna illetve Eszenyi Miklós konzulensek segítségével. Így jutottam el a viktoriánus korhoz is. Aztán amikor a kislányom megszületett, és már megírtam a doktori értekezésemet, tengernyi időm maradt, mert a kislányom sokat aludt. Folyóiratokban publikáltam, de azok mindig karakter-korlátosak. Így jutottam el a könyv ötletéhez.

 

oscar_wilde.jpg

 

Kinga: Ezek szerint Wilde-on keresztül jutottál el az irodalomhoz és a viktoriánus korhoz. Miért pont ő?

Yeats-et, Keats-et és Byront is szeretem. Byron undok ember volt, de nagy hatással volt Wilde-ra, még a romantika szülötte. Emberileg a kedves és intelligens Wilde áll legközelebb hozzám, aki két lábbal a földön járt és szerette az embereket. Wilde mellett nagyon szeretem Sir Arthur Conan Doyle-t, Bram Stokert. Rajtuk kívül Charles Dickenst kedvelem még nagyon: empátiája, emberszeretete, ahogy felszólal a nőkért és az elesettekért igazán szimpatikus nekem.

 

Hogy én is elsüssem a kihagyhatatlan (ha már ez A Kihagyhatatlan blog, hihi, na jó, inkább jöjjön  a hír) poént: A Netlflix alkut kötött az Ördöggel. A FOX ugyan könyörtelenül elkaszálta (cliffhanger ide vagy oda), a Netflix végül megmentette a Los Angelesben vakációzó, majd nyomozónak álló Ördögről szóló sorozatot. A berendelés 10 részre szól.

Egy felől nagyon örülök, hiszen a Lucifer első két évadát nagyon élveztem. Másfelől viszont félek is, hiszen a szupernek ígérkező 3. évad néhány résztől, és természetesen a cliffhangertől eltekintve, pocsék lett, én egy időre abba is hagytam a sorozatot.

De bízom abban, hogy a Netflix garanciát jelent a minőségre, hiszen, csak hogy egy példát említsek, náluk fut a The Crown, ami megkerülhetetlen manapság, ha minőségi sorozatra vágyunk. Egy szó, mint száz, remélem, hogy jó helyre került a Lucifer, és valóban új életre kel. Az biztos, hogy belenézek a 4. évadba. Hell, yes!

 

lucifer4.jpg

Godot görkorcsolyán érkezik

2018.06.12. 19:25

Most fejeztem be a Patrick Melrose című sorozatot. És bár az utolsó rész reményt ad, hogy az ember a legsötétebb élethelyzetből is találhat kiutat, a sorozat így is embert próbáló és szívszorongató.

A Patrick Melrose Edward St. Aubyn azonos című, önéletrajzi ihletésű regénysorozata alapján készült. Patrick Melrose-t Benedict Cumberbatch alakítja fantasztikusan. De én most nem is keresek több jelzőt, és nem is próbálok szavakat találni arra, amit Patricknek át kellett élnie gyerekkorában, és később amikor alkohollal és drogokkal enyhítette mindazt a szörnyű fájdalmat, amit az apjától és anyjától elszenvedett.

 

patrick.jpg

 

Csak azt mondhatom, hogyha már elkezdtétek a sorozatot, ne adjátok fel! Ha pedig még nem kezdtétek el, ne hezitáljatok tovább. A sorozat minden perce megéri! Én két cikket ajánlok hozzá háttér anyagnak:

 

A Könyves Blog Edward St. Aubyn írót és a regényeket mutatja be.

A WMN arról ír, hogy a sorozat nagyon fontos, mert láthatóvá teszi a gyerekáldozatokat.

 

A sorozat jelenleg az HBO GO-n látható, de július 7-én érkezik a tévébe, a Cinemax vetíti majd.

 

A regényfüzér összesen öt kisregényből áll, nálunk két kötetben jelenik majd meg. Az első három regény várhatóan 2018. augusztus 1-jén kerül a boltokba, az utolsó kettő pedig 2018. november 1-jén érkezik.

 

És hogy hogyan kerül Godot és a görkorcsolya a bejegyzés címébe? Úgy, hogy a sorozat befejezése után szükségem volt egy kis vidámságra. A tovább mögött megmutatom, mit találtam.

Na, tessék, csak meg kellett írnom, hogy Aidan Turnernek lesz miről beszélnie a The Graham Norton Show - ban, és máris fokozódik az izgalom. Először is itt van a Poldark 4. évadának előzetese:

 

 

Ross és Demelza épp  házassági válságuk közepén voltak, amikor a 3. évad végén elváltunk tőlünk. Eközben Angliát kíméletlen politikai és gazdasági válság sújtotta. Hogyan lesz ennek jó vége? A 4. évad 2018. június 10-én, vasárnap, magyar idő szerint 22:00 órakor érkezik a BBC-re.

És mialatt mi azt nézzük, hogyan úszik, bányászik, lovagol, politizál és hódítja vissza a szerelmét Poldark, azalatt megformálója, Aidan Turner már a színházban próbál:

 

hadnagy3.jpg

 

Az Az inishmore-i hadnagy próbáin készült többi képet ITT nézhetitek meg

 

tumblr_nvg2es3juY1srpvwao1_250.gif_250x385

 

 

 

 

 

 

VÉGRE!

 

Június elsején, pénteken este maga Ross Poldark kapitány, azaz Aidan Turner lesz Graham Norton egyik vendége a BBC-n látható műsorában. Így eljött az ideje, hogy meséljek Nektek egy kicsit a The Graham Norton Show-ról. A tovább mögött találkozunk. :)

 

Az a fantasztikusan jó abban, ha az ember személyes rajongói blogot ír, hogy egészen szabadon asszociálhat. Velem például úgy esett tegnap, hogy John Malkovich-tól Harry Potteren át egészen a The Killing c. sorozat eredeti dán verziójáig jutottam. Alább el is mondom, hogyan.

 

sarahpull.jpg

 

1. Tegnap reggel egy kedves barátom ismét fölhívta a figyelmemet, milyen zseniális ez a klip, amelyben John Malkovich és Hugh Laurie együtt szerepel.

 

malkovich.jpg

 

2. Erről persze eszembe jutott a hír, hogy a BBC következő Agatha Cristie - feldolgozásában John Malkovich lesz majd Poirot. (WOW és Juhúúúú!) De ami még jobb, hogy nemcsak John Malkovich szerepel majd az ABC-gyilkosságok legújabb változatában, hanem Rupert Grint is, aki természetesen Ron a Harry Potterből.

 

rupert.jpg

 

3. Itt rögtön eszembe jutott, hogy Rupert Grint mennyi mindenben mutatta már meg a tehetségét a Harry Potteren kívül. Például - csak úgy, mint egykor John Malkovich - szerepelt videoklipben. Ennél a pontnál arra gondoltam, milyen jó lenne Nektek megmutatni Ed Sheeran Lego House c. számának videoklipjét, annak kapcsán, hogy John Malkovich és Rupert Grint együtt szerepelnek majd. Így született meg ennek a posztnak az ötlete, innen fejlődött még tovább. De akkor most jöjjön először a Lego House, amelyben Ed Sheeran énekel, Rupert Grint pedig...ööö..egy kicsit félelmetes:

 

 

A tovább mögött eljutunk egészen Egy gyilkos ügyig!

 

Luca, az én csodálatos, fantasztikus és nagyon kecses a macskám 9 éves már. Boldog születésnapot, Lucukám.:)

 

20180304_234235.jpg

 

a_blogra.JPG