Mindenki tudja, mi lett a Brexit eredménye. De azt nem tudjuk pontosan, hogyan sikerült elérni ezt az eredményt. Most az HBO, Benedict Cumberbatch segítségével megmutatja, hogy bárkinek, bármit el lehet adni, ha tudjuk, hogyan szervezzük meg a kampányt. És ha tudjuk, hogyan hassunk az emberek érzelmeire és félelemeire, olyan érzelmekre is, amelyekről talán nem is tudták, hogy bennük van.

 

 

A Brexit című film egyes országokban már elérhető, az HBO-ra január 19-én érkezik, remélem, ez azt jelenti, hogy Magyarországon is hamarosan láthatjuk.

 

brexit.jpg

(A fénykép ebből az összefoglaló cikkből származik, és a Channel 4 tulajdona.)

Kedves Kihagyhatatlan olvasók! Nagyon boldog új évet kívánok!

A Kihagyhatatlan blognak igazán lendületes éve volt 2018, nagy boldogság ez nekem! A következő bejegyzéseket különösen szerettétek tavaly:

Remember, remember! The Fifth of November!

Itt a Végjáték szinkronos előzetese - és egyéb izgalmak

Hamlet, ahogy mi látjuk

Óvakodj a Bíborhegytől!

Idén is igyekszem kihagyhatatlan bejegyzésekkel szolgálni, ennek jegyében kezdjük az új évet egy lendületes zeneszámmal. A Beatles, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint együtt, kell ennél több, hogy jól induljon az év?

 

 

A Come Together legendás szövegét megtaláljátok a tovább mögött!

Óvakodj a Bíborhegytől!

2018.12.21. 18:39

 

Borinak, mert ez a film félig High-Rise, félig Plüssloki.

És Fruzsinak, mert nélküle ez az ajánló nem jöhetett volna létre.

 

 

Most, hogy én már megint színházba megyek Londonban, tudatosodott bennem, hogy eddig milyen mostohán bántam Tom Hiddlestonnal itt a blogon. A High-Rise és The Night Manager kapcsán is csak a szépségét tudtam csodálni. Úgyhogy annak örömére, hogy jövő tavasszal Tom Hiddlestont láthatom színpadon, jöjjön egy film, amelyben ő megkérdőjelezhetetlenül jó, nemcsak szépsége, de tehetsége is csillog a képkockákon. Az, hogy a film maga egyébként milyen, nos, alább kiderül.

 

peak8.jpg

 

Ugye, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy mindannyian szeretjük az olyan történeteket, amelyek kiindulópontja a következő: a naiv, törékeny, ugyanakkor erős, önálló akarattal rendelkező hősnő, egy szép és fiatal lány, akinek a világon senkije sincsen, hozzámegy egy titokzatos, ellenállhatatlanul vonzó idegenhez, és amikor beköltöznek közös otthonukba, félelmetes dolgok kezdenek történni. Ennek az alaphelyzetnek klasszikus példái, amelyek ma sem porosak, a Jane Eyre vagy a Rebecca.

Összesen 7 izgalmas előzetest szettem össze Nektek az év végére!

Kezdjük a Lutherrel. Idris Elba kultsorozata 2019. január elsején tér vissza a BBC-re. És még egy fontos dolog: ALICE!

 

 

A tovább mögött még 6 előzetes vár Titeket, és elérkezünk a Végjátékig is!

Tom Hiddleston legutóbb 2017-ben állt színpadra, Hamlet szerepében. Az előadás a Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) megsegítésére született, így csak egy szűk kör láthatta. A nagyközönség utoljára 2013-ban élvezhette a színész játékát színpadon, Shakespeare Coriolanus című drámájában. Azóta Tom Hiddleston a tévében volt már kém, a moziban pedig vámpír, és természetesen Loki.

Jövő tavasszal, egészen pontosan 2019. március 5-étől 12 héten át, azonban Tom Hiddleston ismét a nagyközönség elé lép a színpadon. Harold Pinter Árulás című drámájában szerepel majd.

 

london_2019.jpg

 

Az Árulás (1978) Harold Pinter egyik legjelentősebb műve, amely egy szerelmi háromszög történetét meséli el. A darabban az árulás különböző formái jelennek meg. Eközben a hitszegésekkel együtt föltárul az emberi kapcsolatok törékenysége is.

Ennél többet most nem árulok el a darabról, különben mi marad az élménybeszámolóra? Igen, én javíthatatlan vagyok! Megnéztem már londoni színpadon Benedict Cumberbatch Hamletjét, a Harry Potter színdarabot és Aidan Turnert egy véres komédiában. Úgy látszik, ha londoni színházlátogatásról van szó, én nem ismerek lehetetlent!:) Az Árulásra is van már jegyem. 2019 májusában szuper társaságban megyek megnézni, hogy Tom Hiddleston milyen karizmatikus színpadon, utána pedig mindent elmesélek majd.

Ez természetesen azt jelenti, hogy egy percre sem felejtettem el, hogy Az inishmore-i hadnagyról még be kell számolnom. Az idén még hátralévő blogbejegyzések már sorba vannak rendezve, de jövőre a színdarabbal kezdem, ígérem!

Addig is, idézzétek föl, mit írtam Harold Pinter másik remekművéről, a Senkiföldjéről, amelyet az Urániában láttam.

Most pedig a tovább mögött jöjjön néhány meglepetés, kattintsatok!

ross1.jpg

 

Itt van végre! A könyvsorozat, amelyet én annyira szeretek, hogy még a cornwalli bányákba is alászálltam, megjelenik Magyarországon is! Az első kötet 2018. december 12-én érkezik a boltokba. Komáromy Rudolf gyönyörűen lefordította, én pedig rendkívül alaposan átnéztem a fordítást, azaz gondoztam a szöveget, hogy Nektek már ne legyen más dolgotok, csak élvezni a magával ragadó történetet! Irány a könyvesbolt, ha most megrendelitek, Karácsonykor már olvashatjátok is a regényt! Én pedig már alig várom, hogy a magyar változattal is készíthessek egy reggelizős fényképet!:)

A The Affairből és a Lutherből ismert zseniális színésznő, Ruth Wilson - aki filmben és színpadon egyaránt remekel - ezúttal egy igazi különlegességet hoz el a BBC-nek: saját nagymamája titkokkal teli életét meséli el. A Mrs Wilson című sorozatot Ruth Wilson nagymamájának élete inspirálta. A történet az 1930-as évek Indiájában kezdődik, de az események a következő évtizedekben, Londonban bontakoznak ki.

 

mrs_wilson.jpg

 

Mrs Wilson a férje hirtelen halála után rájön, hogy a férfinak volt egy másik élete és egy másik felesége. De az igazán sötét titkok akkor kezdenek felszínre törni, amikor kiderül: a férfi kém volt. Mrs Wilson rádöbben, hogy egyáltalán nem tudja, ki volt a férje valójában...

A sorozat első részét ma este, azaz 2018. november 27-én mutatja be a BBC, magyar idő szerint 22:00 órakor. Íme, az előzetes:

 

                                                                                                                                Tamáskának, szeretettel

 

Fawkes egy szikrázóan gyönyörű főnixmadár a Harry Potter univerzumban, neve azért is találó, mert tollai a tűz lángjait idézik. De miért van az, hogy Guy Fawkes – akiről a nevét a főnixmadár kapta – alakja mára összekapcsolódott a lángokkal, a tűzijátékkal és a robbanással? És november ötödikén, Guy Fawkes napján vajon valóban őt ünnepeljük? Ma, A Kihagyhatatlan blog 6. születésnapján, ezt fogjuk megvizsgálni!

 

gunp4.jpg

 

A kiindulópont bizonyos: I. Jakab (1603-1625) angol király katonái 1605. november 5-én nem sokkal éjfél után ütöttek rajta Guy Fawkeson egy, a londoni Westminster-palota közelében található pincében. A férfi 36 hordónyi lőporral várta, hogy a megfelelő pillanatban – amikor a Lordok Háza összeül – a levegőbe röpíthesse az angol parlamentet. A köztudatban ma is az él, hogy Guy Fawkes volt a lőporos összeesküvés kitalálója és vezére, de a történelem tanúsága szerint ez nem így van.

Bemutatták a Doctor Who 11. évadát. Október 7-én megtörtént végre a nagy esemény: a sorozat 55 éves történetében először női Doktor érkezett a BBC képernyőjére. Mivel nekem éppen Poldarkot kell olvasnom (ó, jaj nekem!), arra most sajnos nincs időm, hogy ennek örömére elemezzem, hogy a Doctor Who mennyire nagy őrültség, és éppen ezért mennyire jó, ezért hívom segítségül az őszinte előzetesét:

 

 

A Screen Junkies csapata, teljesen kiforgatta és kicsit kifigurázta a sorozatot, csak azért, hogy megmutathassa, hogy egy igazi mestermű, amit mindenkinek látnia kell. És innen folytatjuk, amint a Poldark végére értem!;)

 

love.jpg

 

 

 

 

Mióta hazajöttem a ködös bányákból, egyre csak jönnek a jó hírek! Először is itt van a fantasztikus hír, amit a Disney Stúdió jelentett be: saját minisorozatot kap Loki, Skarlát Boszorkány és egyéb közönség kedvenc Mavel-karakterek. Az egészben persze az a legjobb, hogy a tévésorozatok is az eredeti, a filmekből ismert színészekkel készülnek majd. Loki szerepében Tom Hiddlestont láthatjuk majd tehát. Ennél jobb hír kezdetnek nem is kell.

 

loki-scarlet-witch.jpg

 

De van még tovább is! Végre premierdátumot kapott a Downton Abbey-film. A nemzetközi bemutató alig egy év múlva, 2019. szeptember 13-án lesz. Maggie Smith is visszatér!

A tovább mögött még több izgalmas hír vár rátok!