Kedves, Drága Olvasók!

Lendületes évkezdés után, most egy olyan fantasztikus bejegyzéssel készülünk Nektek, amilyen még nem volt a Kihagyhatatlan blogon. A különleges ajánló csapatmunkában készül, meglepetés szerzőkkel, és hamarosan érkezik!

Addig is jöjjön egy igazán különlegesnek ígérkező film előzetese. Merthogy nem velem fordult meg a világ, a The Man Who Killed Hitler And Then The Bigfoot egy létező film címe. A filmet 2017-ben forgatták, egy kanadai filmfesztiválon debütált tavaly, és idén februárban mozikba kerül az Egyesült Államokban. Remélem, Magyarországon legalább tévébe vagy még inkább egy streamszolgáltatóhoz eljut, mert biztos, hogy vétek lenne kihagyni! Íme, az előzetese:

 

 

A filmet Robert D. Krzykowski írta és rendezte. A történet középpontjában Calvin Barr (Sam Elliott) áll, aki a II. világháború óta azzal a titokkal él, hogy ő ölte meg Hitlert. Most, évtizedekkel később, az amerikai kormány újabb szupertitkos küldetésre küldi a férfit.

A nagylábú ugyanis, amely Kanada erdeiben megbújva él, halálos kórt hordoz, amely az egész emberiséget fenyegeti. Barr feladata, hogy megtalálja a nagylábút, és ismét megmentse a világot...

És igen, ez a történet annyira kifacsart és furcsa, hogy engem máris érdekel. Az már csak hab a tortán, hogy a fiatal Calvin Barr szerepben nem más, mint Aidan Turner látható.

 

bigoot.jpg

 

A film kapcsán természetesen eszembe jutott Stephen Fry Csináljunk történelmet! című regénye, amelynek fülszövege a következő:

"Mi lett volna, ha Hitler meg sem születik? Michael Young meg van győződve róla, hogy ragyogó disszertációja révén megkapja a doktori címet, egy kellemes akadémiai pozíciót, egy megbecsült tudományos könyvkiadó ajánlatát és imádott barátnőjét, Jane-t. Egy történésznek több esze lehetne annál, hogy azt hiszi, meg tudja jósolni a jövőt. Leo Zuckermannt az idős fizikust, aki megszállottja az emberi történelem legsötétebb időszakának, egyetlen ember iránti fanatikus gyűlölete űzi. Egy szerelmes gyermeteg bosszúja és egy táska elnyűtt csatja miatt a két ember papírlapok örvényében találkozik. Vajon a történelem lapjai ezek? Találkozásuk hatására semmi - múlt, jelen, jövő - nem lesz többé ugyanaz. Stephen Fry a rá jellemző ötletességgel és humorral egy alternatív történelmet tár elénk. Egyszerre csípős és megható regény, az eddigi legellentmondásosabb és legelmélyültebb munkája."

A könyv meghatározó olvasmányélményem, a filmet nagyon várom. Ígérem, ha sikerül megnéznem a filmet, írok mindkettőről!

 

making.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr6114569094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2019.01.18. 14:26:49

Ezt a címet és ezt a történetet még szoknom kell, ne haragudjatok...

IamSherLocked 2019.01.18. 20:01:15

Hmm, hát a betegség a fülemre is ráment, ezért a felét se hallottam a trailernek, a másik felét meg alig értettem. Azért ez a főszereplő nem éppen a legartikuláltabb Queen's Englisht használja...

A téma viszont természetesen nagyon izgalmas, mind Hitler megölése, mind az, hogy mi lett volna ha nem lett volna, úgyhogy izgalmasan várom a fejleményeket. :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2019.01.19. 11:55:39

@IamSherLocked: vigyázz magadra, és gyógyulj meg gyorsan! :)

ChristineJane 2019.01.19. 12:02:13

@IamSherLocked: a fejleményeket én is várom, de főleg a bejegyzést, ami csoportmunkában készül!
süti beállítások módosítása