Kinek mondjam el vétkeimet?

2017.10.03. 12:23

Miközben a Lucifer 3. évada berobbant, a Poldark még mindig hiányzik és a Strike folytatására is várnunk kell hónapokig, ne felejtsük el, milyen zseniális sorozatot készített nekünk a magyar HBO. A Terápia befejező, harmadik évada 2017. november 13-án érkezik. Most végre kiadtak hozzá egy hosszú, érzelemgazdag előzetest.

 

 

Mácsai Pál visszatér, mint Dargay András, aki nemcsak a betegei, de önmaga gyógyulásáért is küzd mindennap. Hétfőtől csütörtökig mindennapra jut egy páciens, pénteken pedig András maga megy pszichológushoz. Az egyes napokhoz tartozó előzeteseket ITT nézhetitek meg. Én most azt emelném ki, hogy a fenti előzetesben végre hosszan föltűnik Pető Kata, a fiatal és tehetséges szinésznő, aki András barátnőjét alakítja. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen szerep jut neki. Nézzétek meg Ti is novemberben!

 

peto-kata_680x480.png

 

 

A National Theatre Live egy fantasztikus sorozat, amelynek keretében felejthetetlen színházi előadások jutnak el a világ különböző országaiba, a közönség legnagyobb örömére. A barátnőim és én az NT Live keretében láttuk például a Frankensteint, amely azóta is nagy hatással van ránk. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház kapcsolódik az NT Live-hoz, még idén és jövőre is remek előadásokat hoznak el.

 

hedda.jpg

 

A tovább mögött kezdjük is mindjárt azzal az előadással, amely számunkra a legizgalmasabb. Magyar színésznő londoni színpadon!

Ki hozza el a fényt?

2017.09.08. 13:57

Netán Benedict Cunberbatch? Végre itt az előzetes a The Current War című filmhez. A filmben, amely Amerikában még idén mozikba kerül, Thomas Edison (Benedict Cumberbatch) és George Westinghouse (Michael Shannon) rivalizálásába nyerhetünk betekintést. A film ismertetője szerint a kérdés nem más, mint ez: ki hozza el a fényt a modern világba? Az előzetes nagyon izgalmas, és igen, a filmben Nikola Tesla (Nicholas Hoult) is föltűnik.

 

 

Remélem, a filmet jövő év elején már mi megnézhetjük. A kérdés már csak az, mi lesz a magyar címe? Áramháború?

 

the_current_war.png

Bizony, a Poldark 3. évada már véget is ért, de a negyediket hamarosan elkezdik forgatni, és remélem, egy év múlva már láthatjuk is. Addig is összegyűjtöttem Nektek mindazt, amit eddig a Poldarkról írtam:

 

 

  • Nem sokkal később elkezdtem nézni a Poldarkot, és jött a "nagy ajánló".

 

 

 

  • Majd egy bejegyzésben azt is megnézhettétek, hogyan festenek a szereplők XXI. századi ruhában. Szerintem csinosak.:D

 

 

 

Ezek után vendégbloggerkedtem is, a sorozatjunkie-n írtam a Poldarkról:

 

 

 

poldark3sorozatjunkie1.jpg

 

Na, és mit fogunk nézni most, hogy Ross Poldark egy időre szögre akasztotta a háromszögletű kalapot? (A Lucifer pedig csak októberben érkezik.) A tovább mögött minden kiderül!

Tom Hiddleston hiába jelentkezett be a szerepre határozottan. Aidan Turnernek is nagyon jól állna az Aston Martin, de ő egyelőre maradhat a lovaknál és a háromszögletű kalapoknál. Benedict Cumberbatch pedig már Sherlockként is szuperkém. Nagyon úgy tűnik, hogy most egy időre vége a találgatásoknak, Daniel Craig marad James Bond.

Nekem pedig erről a hírről eszembe jutott, mikor szerettem meg igazán Daniel Craiget. Akkor, amikor egy a BBC számára készített Red Nose Day - jelenet alkalmával megmutatta, hogy nagyon jó a humora és van öniróniája. Az alábbi jelenetben Daniel Craig beleszeret Elaine-be (Catherine Tate), és beköltözik hozzá, de a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan kellene. A jelenet egyszerre szomorú, bizarr és nagyon - nagyon vicces. Hangosan fogtok nevetni rajta, ígérem. Hamisítatlan angol humor, épp ez kell nekünk ebben a tikkasztó hőségben:

 

 

A 25. James Bond film egyébként 2019 novemberében kerül a mozikba, Daniel Craig ötödik alkalommal bújik majd a mindenkinek udvariasan bemutatkozó titkosügynök bőrébe. És persze megint az a hír járja, hogy utoljára. Így 2020-ban újraindulhatnak majd a találgatások: ki lesz az utódja? Én még mindig Idris Elbának drukkolok.

 

daniel.jpg

Zajlik a Comic-Con, dübörögnek az előzetesek: hogy a Thor: Ragnarok lélegzetelállító és rendkívül szórakoztató lesz, az eddig sem volt kérdés. De ha valaha is azt mondtam, hogy a Lucifer már nem olyan jó, ezennel visszavonom. Mármint mi lesz itt, emberek, komolyan? Lucifer szárnyakat kapott, és ezzel elszabadult a pokol, nézzétek:

 

 

A Lucifer 3. évada Amerikában októberben érkezik, addig is a tovább mögött megnézhetitek mit írtam a sorozatról tavaly. De tényleg, mikor lesz már október? Wow. Just wow.

Kétség nem férhet hozzá: Benedict Timothy Carlton Cumberbatch neve gyönyörű. Így természetesen fölmerül a kérdés: a csodálatos hangú brit színész vajon akkor is olyan ellenállhatatlan lenne-e amilyen, ha mondjuk Chadnek hívnák? Benedict Cumberbatch ma 41 éves, úgyhogy itt az alkalom, hogy ezt kiderítsük! Az alábbi fergeteges videóból minden kiderül. Ti végig tudjátok nézni nevetés nélkül?:)

 

 

 

A tovább mögött összegyűjtöttem, miként szerepelt Benedict Cumberbatch eddig a blogon, a végén pedig egy bónuszvideó is vár rátok! Jó szórakozást!:)

Nem meglepő módon A viszony címmel érkezik az HBO3 műsorára a The Affair. Július 18-án 21:00 órától rögtön két részt is megnézhetünk az intenzív és érzékeny sorozatból. A viszonyról én novemberben írtam legutóbb. Túlzás nélkül állítható, hogy a sorozat első két évada tökéletes. Minden egy családi nyaraláson kezdődik:

A szenvedélyes egynyári kalandból komoly viszony lesz. Noah (Dominic West), az odaadó apa és szerető férj egy családi nyaralás alkalmával ismerkedik meg Alisonnal, a pincérnővel (Ruth Wilson). A sorozat legnagyobb vonzerejét az adja, hogy a két főszereplő a viszony történetét – hogy nagyon precíz legyek – kettős szubjektív narratívában meséli el.  Azaz egy epizód úgy épül föl, hogy az első félórában Noah, majd a második félórában Alison szemszögéből ismerjük meg az eseményeket. A valóság pedig mindig változik, attól függően, hogy ki meséli el… A teljes írást ITT olvashatjátok el.

 

the_affair.jpg

 

Dominic West és Ruth Wilson mellett a sorozat főszereplői Joshua Jackson és Maura Tierney. Amerikában jövőre már a negyedik évad következik, de nálunk még csak most kezdődik A viszony. Tehát: 2017. július 18., kedd 21:00 óra, HBO3, premier dupla epizóddal. Ki ne hagyjátok!

 

Jön a Downton Abbey mozifilm!

2017.06.23. 11:03

Miközben én a Poldarkba vagyok veszve teljesen, a hírek csak jönnek és jönnek, és egyre biztosabbnak tűnik, hogy az ITV rendkívül sikeres sorozata kap egy zárófilmet. A sorozat kitalálója és forgatókönyvírója, Julian Fellowes a hírek szerint már a film forgatókönyvét is megírta, és ha a színészek ráérnek, 2018-ban kezdődhet a forgatás.

A Downton Abbey sorozatként 2015-ben ért véget. Az első két évada fantasztikus volt, majd kicsit ellaposodott, de például Matthew Goode érkezése nagyon feldobta a befejező évadot. Egy szó, mint száz, izgalommal várjuk a mozifilmet, a lényeg, hogy Maggie Smith is szerepeljen benne!:)

 

abbey_1.jpg

 

A tovább mögött vár Titeket egy kis meglepetés! Anélkül, hogy túl sokat elárulnék: a Downton Abbey három szeretett szereplője egyszer egy amerikai talkshow-ban próbálta ki, milyen lenne, ha amerikai akcentussal beszélnének a Downton Abbeyben. Ugyanolyan vonzó lenne akkor is, ha elvesztené "brit varázsát"? Nézzétek meg a videót, és döntsétek el Ti!:)

Oké, én nagyjából tavaly november óta várom az alábbi előzetest, úgyhogy szerintem hirtelen el is dobtam mindent, amikor tegnap este megláttam. Június 11-én tér vissza Ross Poldark kapitány a BBC One képernyőjére, és vele természetesen nagy történelmi és hatalmas érzelmi viharok jönnek.

A harmadik évad Winston Graham regényfolyamából az 5. kötetet (The Black Moon - Fekete hold) és a 6. kötet (The Four Swans - A négy hattyú) felét dolgozza föl. Számomra az most a legizgalmasabb, hogy ez a két regény a francia forradalom időszakában játszódik, ez pedig azt jelenti, hogy amíg Franciaországban Napóleon jut egyre magasabbra, addig Nagy-Britanniát ifj. William Pitt kormányozza. Erről is nagyon sok mindent megtudhatunk a regényekből, és remélem, majd a sorozatból is. Ifj. William Pitt mindössze 24 éves volt, amikor 1783-ban először miniszterelnök lett. Ő Nagy-Britannia történetének legfiatalabb miniszterelnöke, és számos történész szerint a legsikeresebb is. Határozottan vezette országát a francia forradalom, majd nem sokkal később a napóleoni háborúk ideje alatt.

Juj, de meg ne ijedjetek, lesz itt ármány, szerelem és kaland bőven. Az elbűvölő Dr. Enys éppen Franciaországban raboskodik, miközben szerelme hazavárja, Ross és Demelza házasságát pedig egy ifjú és szenvedélyes tengerésztiszt, Hugh Armitage felbukkanása fenyegeti...

Kell ennél jobb kikapcsolódás vasárnap estére? A Poldarkot a BBC One adja, a harmadik évad első része június 11-én, magyar idő szerint 22:00 órakor kezdődik. Az első két évad összesen 18 rész, úgyhogy a harmadik évad kezdetéig még éppen ledarálhatjátok, ha lemaradtatok volna például Demelza gyönyörű daláról. A harmadik évad várva várt előzetese  a tovább mögött!

 

poldark46.jpg

Hugh Armitage (Josh Whitehouse) az ifjú tengerésztiszt Ross (Aidan Turner) és Demelza (Eleanor Tomlinson) boldogságát fenyegeti