Hogy én is elsüssem a kihagyhatatlan (ha már ez A Kihagyhatatlan blog, hihi, na jó, inkább jöjjön  a hír) poént: A Netlflix alkut kötött az Ördöggel. A FOX ugyan könyörtelenül elkaszálta (cliffhanger ide vagy oda), a Netflix végül megmentette a Los Angelesben vakációzó, majd nyomozónak álló Ördögről szóló sorozatot. A berendelés 10 részre szól.

Egy felől nagyon örülök, hiszen a Lucifer első két évadát nagyon élveztem. Másfelől viszont félek is, hiszen a szupernek ígérkező 3. évad néhány résztől, és természetesen a cliffhangertől eltekintve, pocsék lett, én egy időre abba is hagytam a sorozatot.

De bízom abban, hogy a Netflix garanciát jelent a minőségre, hiszen, csak hogy egy példát említsek, náluk fut a The Crown, ami megkerülhetetlen manapság, ha minőségi sorozatra vágyunk. Egy szó, mint száz, remélem, hogy jó helyre került a Lucifer, és valóban új életre kel. Az biztos, hogy belenézek a 4. évadba. Hell, yes!

 

lucifer4.jpg

Godot görkorcsolyán érkezik

2018.06.12. 19:25

Most fejeztem be a Patrick Melrose című sorozatot. És bár az utolsó rész reményt ad, hogy az ember a legsötétebb élethelyzetből is találhat kiutat, a sorozat így is embert próbáló és szívszorongató.

A Patrick Melrose Edward St. Aubyn azonos című, önéletrajzi ihletésű regénysorozata alapján készült. Patrick Melrose-t Benedict Cumberbatch alakítja fantasztikusan. De én most nem is keresek több jelzőt, és nem is próbálok szavakat találni arra, amit Patricknek át kellett élnie gyerekkorában, és később amikor alkohollal és drogokkal enyhítette mindazt a szörnyű fájdalmat, amit az apjától és anyjától elszenvedett.

 

patrick.jpg

 

Csak azt mondhatom, hogyha már elkezdtétek a sorozatot, ne adjátok fel! Ha pedig még nem kezdtétek el, ne hezitáljatok tovább. A sorozat minden perce megéri! Én két cikket ajánlok hozzá háttér anyagnak:

 

A Könyves Blog Edward St. Aubyn írót és a regényeket mutatja be.

A WMN arról ír, hogy a sorozat nagyon fontos, mert láthatóvá teszi a gyerekáldozatokat.

 

A sorozat jelenleg az HBO GO-n látható, de július 7-én érkezik a tévébe, a Cinemax vetíti majd.

 

A regényfüzér összesen öt kisregényből áll, nálunk két kötetben jelenik majd meg. Az első három regény várhatóan 2018. augusztus 1-jén kerül a boltokba, az utolsó kettő pedig 2018. november 1-jén érkezik.

 

És hogy hogyan kerül Godot és a görkorcsolya a bejegyzés címébe? Úgy, hogy a sorozat befejezése után szükségem volt egy kis vidámságra. A tovább mögött megmutatom, mit találtam.

Na, tessék, csak meg kellett írnom, hogy Aidan Turnernek lesz miről beszélnie a The Graham Norton Show - ban, és máris fokozódik az izgalom. Először is itt van a Poldark 4. évadának előzetese:

 

 

Ross és Demelza épp  házassági válságuk közepén voltak, amikor a 3. évad végén elváltunk tőlünk. Eközben Angliát kíméletlen politikai és gazdasági válság sújtotta. Hogyan lesz ennek jó vége? A 4. évad 2018. június 10-én, vasárnap, magyar idő szerint 22:00 órakor érkezik a BBC-re.

És mialatt mi azt nézzük, hogyan úszik, bányászik, lovagol, politizál és hódítja vissza a szerelmét Poldark, azalatt megformálója, Aidan Turner már a színházban próbál:

 

hadnagy3.jpg

 

Az Az inishmore-i hadnagy próbáin készült többi képet ITT nézhetitek meg

 

tumblr_nvg2es3juY1srpvwao1_250.gif_250x385

 

 

 

 

 

 

VÉGRE!

 

Június elsején, pénteken este maga Ross Poldark kapitány, azaz Aidan Turner lesz Graham Norton egyik vendége a BBC-n látható műsorában. Így eljött az ideje, hogy meséljek Nektek egy kicsit a The Graham Norton Show-ról. A tovább mögött találkozunk. :)

 

Az a fantasztikusan jó abban, ha az ember személyes rajongói blogot ír, hogy egészen szabadon asszociálhat. Velem például úgy esett tegnap, hogy John Malkovich-tól Harry Potteren át egészen a The Killing c. sorozat eredeti dán verziójáig jutottam. Alább el is mondom, hogyan.

 

sarahpull.jpg

 

1. Tegnap reggel egy kedves barátom ismét fölhívta a figyelmemet, milyen zseniális ez a klip, amelyben John Malkovich és Hugh Laurie együtt szerepel.

 

malkovich.jpg

 

2. Erről persze eszembe jutott a hír, hogy a BBC következő Agatha Cristie - feldolgozásában John Malkovich lesz majd Poirot. (WOW és Juhúúúú!) De ami még jobb, hogy nemcsak John Malkovich szerepel majd az ABC-gyilkosságok legújabb változatában, hanem Rupert Grint is, aki természetesen Ron a Harry Potterből.

 

rupert.jpg

 

3. Itt rögtön eszembe jutott, hogy Rupert Grint mennyi mindenben mutatta már meg a tehetségét a Harry Potteren kívül. Például - csak úgy, mint egykor John Malkovich - szerepelt videoklipben. Ennél a pontnál arra gondoltam, milyen jó lenne Nektek megmutatni Ed Sheeran Lego House c. számának videoklipjét, annak kapcsán, hogy John Malkovich és Rupert Grint együtt szerepelnek majd. Így született meg ennek a posztnak az ötlete, innen fejlődött még tovább. De akkor most jöjjön először a Lego House, amelyben Ed Sheeran énekel, Rupert Grint pedig...ööö..egy kicsit félelmetes:

 

 

A tovább mögött eljutunk egészen Egy gyilkos ügyig!

 

Luca, az én csodálatos, fantasztikus és nagyon kecses a macskám 9 éves már. Boldog születésnapot, Lucukám.:)

 

20180304_234235.jpg

 

a_blogra.JPG

 

 

Egy nagyon angol botrány

2018.05.07. 15:17

Úgy érzitek, Hugh Grantból sosem elég, de már valami mást is néznétek tőle, nemcsak csábos mosolyát és ellenállhatatlan pislogásait? Akkor szeretettel ajánlom a Süti, nem sütit, de még inkább a BBC hamarosan bemutatásra kerülő háromrészes minisorozatát, amelynek címe: A Very English Scandal.

 

nagyon.jpg

 

A sorozat John Preston azonos című dokumentumregénye alapján készült. Jeremy Thorpe befolyásos liberális párti politikus sorsát ismerhetjük meg belőle. Thorpe az 1970-es évek Angliájában keveredett szexbotrányba, és így természetesen politikai botrányba is. Saját és pártja túlélése érdekében mindenre képes volt, hogy elhallgattassa fiatal szeretőjét, Norman Scott-ot. Jeremy Thorpe szerepében láthatjuk Hugh Grantot. A sorozatot még idén bemutatja a BBC. Ennél többet most nem árulok el, nézzétek meg az izgalmas előzetest a "tovább" mögött!

 

Két okból is késve rakom ki ezt az előzetest: egyrészt még mindig a Végtelen háború okozta sokk hatása alatt vagyok, és mindenkivel a Bosszúállókról beszélgetnék, másrészt napok óta keresem, hogy mi az, ami ebben az előzetesben jó, és írhatnék róla, de nem lelem.

1991-ben már bemutatták a tökéletes Robin Hood filmet, amely mesterien elegyíti a humort, a romantikát (oké, a főcímdal kicsit sok) és a kalandot, s persze ott van benne a felejthetetlen főgonosz. A 2010-es filmváltozat felejthető, a BBC-n 2006-ban bemutatott sorozat viszont nagyon is szerethető.

És akkor itt van ez a legújabb filmváltozat, amelyet 2018. november 21-én mutatnak be az amerikai mozik, és én nagyon vártam. Nagyon vártam, mert Taron Egerton a főszereplője, akit a Kingsmanben nagyon megszerettem. Will Scarlet szerepében pedig ott van Jamie Dornan, aki a Hajszában alakított zseniálisat, és remélem, sok jó szerepben látjuk még.

Nagyon vártam tehát az új Robin Hood filmet - amelyet egyébként Magyarországon forgattak -, de most, az első előzetes láttán hirtelen szóhoz sem jutok. Tudom, az előzetese alapján sosem szabad megítélni egy filmet, mert az pozitív és negatív irányba is félrevihet, de akkor is, az első benyomásom alapján a lelkesedésem alább hagyott.

Van ebben az előzeteseben lassított nyílzápor, robbantás és sok már most feleslegesnek tűnő akció. De a Robin Hood történetek hősiessége, romantikája és az a jóleső "mesés" hangulata, amely a '91-es változatban tökéletesen megvolt, teljesen hiányzik belőle. Nézzétek meg Ti is:

 

 

Ti adtok egy esélyt az új Robin Hoodnak? Én azért biztosan, úgysem bírom ki, hogy legalább ne nézzek bele, de hogy nemsokára megnézem újra a Tolvajok Fejedelmét, az is biztos.:)

 

rob03.jpg

 

 

 

patrick_tub.jpg

 

Bizony ám, nemcsak Ross Poldark közeledik, hanem Patrick Melrose is. És hogy én hogy várom már mindkettejüket, te jó ég! :) A Patrick Melrose legutóbbi előzetesét ITT nézhetitek meg.

95 nap múlva nyílik Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye, immár 28. alkalommal. És a himnusza már megérkezett, hallgassátok csak:

 

 

Idén is lesz Harcsa Veronika Udvar is, természetesen.:) Ott is lehet majd csintalanul táncolni a holdfényben!;)

A dal teljes hosszában is felkerült iamyank Soundcloudjára, itt lehet meghallgatni.

 

valley.jpg