Sherlock nélkül nem élet az élet, az már biztos! Igaz, Benedict Cumberbatch idén Patrick Melrose bőrébe bújik lelkesen, de így sem maradunk új Sherlock kalandok nélkül, ezúttal az HBO és a Hulu együttműködése hozza el a brit klasszikus japán változatát, női főszereplőkkel. A sorozat napjainkban játszódik, Miss Sherlock, a magánnyomozónő nem mindennapi karakter, és csakis nem mindennapi esetekben nyomoz.

 

miss_sherlock.jpg

 

Én kíváncsian várom, és Ti? Premier áprilisban, előzetes a tovább mögött.

 

Mipupu!

2018.01.05. 13:33

Kedves, Drága Olvasók!

Már igen régen eldöntöttem, hogyha egyszer legyőzöm a félelmem és sikerül a francia nyelvvizsgám, akkor itt a blogon is fölidézem a Jóbarátoknak azokat a jeleneteit, amelyekben Joey franciául tanul. Tavaly végre sikerült a vizsga, és vele teljesült gyermekkori álmom is, történész lettem. És ami a legjobb, eljött végre a boldogság: elmondhatom, hogy (egy kicsit) jobban beszélek franciául, mint Joey!:D Persze, az biztos, hogy olyan viccesen soha nem tudok majd beszélni, mint ő! Mipupu!

 

 

A fenti rövid videóban magyarul halandzsázik Joey, a tovább mögött az összes olyan jelenetet megtaláljátok, amelyben a franciával próbálkozik, igaz a legendás magyar szinkron nélkül, eredeti nyelven. De így is felejthetetlen élmény lesz, ígérem!:)

 

Sherlock, Poldark, Doctor Who sorakoztak nálam idén a csodás sorozatélmények, de a legizgalmasabb kérdés természetesen az volt, hogyan ér véget a Terápia. És bár a 3. évad már korántsem olyan erős hatású, mint az előzőek, az biztos, hogy méltó lezárást kapott a sorozat. Úgyhogy most nem is búcsúztathatjuk mással az óévet, mint Mácsai Pállal. Klasszikus kabaréjelenet következik a nagy kérdéssel: Mi baja van velem a családomnak?

 

 

Kedves, Drága Olvasók! Boldog Új Évet Kívánok! Bulizzatok jó nagyot, én pedig jövőre jövök a a bűvös 91. ajánlóval. Izgultok már, hogy mi lesz az? Jövőre minden kiderül!:)

 

froccs.jpg

Sajnos szinte már biztos, hogy a BBC nem mutatja be az idén Karácsonyra tervezett Agatha Christie-feldolgozását. De szerencsére így is válogathatunk, ha éppen borzongató krimire vágyunk a forralt bor és a szaloncukor mellé.

 

witness.jpg

 

Elsőként mindjárt itt van A vád tanúja. A BBC tavalyi sorozatát az HBO hozza el nekünk, holnap, 2017. december 23-án 20:00 órától.

 

 

A vád tanúja közel sem olyan jó, mint a BBC előző produkciója a Tíz kicsi katona. Sőt, A vád tanújának fojtott, sárgás-szürke látványvilága kifejezetten zavaró. De a történet magával ragadóan csavaros, a színészek játékára pedig természetesen nem lehet panasz. Egyszer mindenképpen megéri megnézni a sorozatot.

 

A tovább mögött még több krimi és izgalom!

Most ugrik a majom a vízbe!

2017.12.16. 17:48

Kedves Olvasók!

A Doktor House-ról szóló különleges ajánlóval mérföldkőhöz érkezett A Kihagyhatatlan blog. A House-ról szóló volt ugyanis az utolsó olyan ajánló, amelynek első változatát még a blog indulása előtt írtam. Nincs több írásom, amelyet csakúgy előhúzhatnék a fiókból, ha éppen nincs új, friss ötletem. Azaz, tényleg most ugrik a majom a vízbe, most kezdődik csak igazán a blogolás, 5 év, 267 bejegyzés és 90 ajánló után. Jövőre jövök új izgalmakkal és kihagyhatatlan dolgokkal. Addig is, az alábbi listán megnézhetitek, mi az a 10 bejegyzés, amire eddig a legtöbbször kattintottatok a blogon. Jó böngészést és nagyon köszönöm, hogy olvassátok a blogot! Csak így tovább!:)

 

 

 

A tovább mögött képgalériában is összefoglaltam a legnépszerűbb bejegyzéseket. Sherlock és Poldark legyőzhetetlennek tűnik!:)

 

Ha lesz is 5. évada a Sherlocknak, arra még egészen biztosan várnunk kell, hiszen Benedict Cumberbatch jövőre új sorozattal jelentkezik. Az Edward St Aubyn regényei alapján készülő sorozatban alakítja majd a főhőst, Patrick Melrose-t. (Itt egy újabb könyvsorozat, amit el kell kezdenem olvasni? :) )

Patrick Melrose traumatikus, bántalmazással teli gyerekkor után, neurotikus, alkohol - és drogproblémákkal küzdő felnőtt lesz. A sorozatban életének öt állomását ismerhetjük meg, 5 regényt dolgoznak föl, 5 részben.

 

huh.jpg

 

Premier tehát jövőre, az ígéretes előzetes a tovább mögött!

Ötéves A Kihagyhatatlan blog! Ezen a szép napon én csak azt mondhatom, amit tavaly is: És az Idő még mindig rohan! Születésnapot ünnepel A Kihagyhatatlan blog! Kedves, Drága Olvasók, Rokonok, Barátok!:) Nagyon köszönöm, hogy olvassátok a blogot, csak így tovább! :) Petrának, Leventének, Csillának és Erzsinek még mindig köszönöm azt a sok jót és szépet, amit hozzátettek, hozzátesznek a bloghoz!

A jeles születésnap alkalmából Erzsi, Csilla és én végre együtt írtunk a House-ról, olvassátok az alábbi sorokat legalább olyan lelkesen, mint ahogy mi írtuk őket Nektek! Jó szórakozást!:)

Bori

Minden Szakácsi Sándorral kezdődött. Az ő utánozhatatlan és felejthetetlen lágyan érdes hangjával. Úgy 10 éve lehetett, amikor először meghallottam, ahogy Szakácsi Sándor ezt a különleges hangot egy áthatóan kékszemű, borostásan vonzó színésznek kölcsönzi. A színész egy nem mindennapi orvost játszott. Akkor még nem tudtam semmit sem Hugh Laurie-ról, sem Doktor House-ról, de abban a percben eldőlt, hogy nagyon sokat fogok még tudni róluk. A következő években a Doktor House életem legmeghatározóbb sorozatélménye lett, amely a mai napig hiányzik, hiába 5 éve már, hogy véget ért.

 

house3.jpg

 

A Doktor House a világ egyik legsikeresebb sorozata, amely nyolc éven át 2004 novembere és 2012 májusa között futott Amerikában. Alapötlete szerint Dr. Gregory House a kitalált Princeton-Plainsboro Oktatókórház orvosa. Doktor House kiváló orvos, világhírű diagnoszta, azonban testi és lelki sérülésekkel küzd, gyógyszerfüggő, magába zárkózó, mogorva alak. Emberi kapcsolatot sem a kollégáival, sem a betegeivel nem képes kialakítani, egyetlen barátja van, aki kitart mellette. És ha mindez nem lenne elég, Doktor House-t látszólag csak a betegség érdekli, a tünetekből összeálló rejtély megoldása, az ember maga nem. Így csak olyan betegeket kezel, akiknek a tünetei kellően izgalmasak és titokzatosak számára. House világában a rák például unalmas.

Amíg én megjártam Londont majd kicsit megfázva, de nagyon boldogan és élményekkel gazdagon hazatértem, egyre csak jöttek a hírek, hogy milyen izgalmak várnak még ránk, sorozatokban és filmekben.

Először is itt van végre a 13. Doktor,  kellően furcsa és izgalmas új ruhában, megújult időgéppel.

 

13.jpg

 

Jodie Whittaker idén Karácsonykor veszi át a Tardis kulcsát Peter Capalditól, és 2018 őszén indul önálló kalandokra, mint a sorozat első női Doktora.

A tovább mögött jön a Királynő és a Legendás állatok.

 

Hivatalosan eddig két évadot mutattak be a Robert Galbraith (JK Rowling alteregója) regényei nyomán készülő Strike című BBC sorozatból. Angol sorozatoknál egyáltalán nem meglepő módon azonban mindez csak 5 epizódot jelent. Most ezt az 5 epizódot fogom nagyobb spoilerek nélkül megvizsgálni, hogy kedvet csináljak nektek Cormoran Strike magánnyomozó kalandjaihoz.  

Cormoran a legjobb nyomozói hagyományokat követi. Trauma érte és titkokat rejteget, mint Luther. Úgy látja meg az összefüggéseket, ahogy csak Sherlock tudja. Végül pedig apró, gyakran jelentéktelennek tűnő részletekből rakja össze a teljes képet, és könyörtelenül sarokba szorítja a tettest, mint Columbo. Ja, és neki is van ikonikus kabátja. ITT elolvashatjátok, mit írtam a Strike-ról a sorozatjunkie-n. Mert vendégbloggerkedni jó!:)

 

strike9.jpg

 

A tovább mögött megmutatom, mit írtam még más blogokon. Igen, jön Poldark, Sherlock és House.

A Doctor Who (magyarul Ki vagy, Doki? - bár nem hiszem, hogy bárki is hívta így valaha) a BBC legendás sorozata, amelyben egy alakváltásra képes, igen vonzó földönkívüli egy 1960-as évekbeli klasszikus angol rendőrségi telefonfülkének álcázott időgéppel utazik időben és térben, hogy megmutassa nekünk, hogy bár határtalanul veszélyesek és ostobák tudunk lenni, az ember azért mégiscsak elmondhatatlanul csodálatos. A Doktor megjárja a Mennyet és a Poklot, hogy minket tanítson, és mindehhez nem kell neki más, mint egy szónikus csavarhúzó és persze egy jó útitárs.

A Doctor Who modern változata 2005-ben indult a BBC-n, és én 12 évig halogattam, hogy nézzem. De idén nyáron én is beszálltam végre a híres időgépbe, a TARDIS-ba. Most tartok a 3. évadnál, és az egyik legnépszerűbb Doktornál, David Tennantnél. Így elkerülhetetlen volt, hogy én is rátaláljak arra a jelenetre, amelyben egy jótékonysági akció keretében, David Tennant és Catherine Tate megnevettetnek minket. Természetesen a Doktor segítségével. A jelenet fénypontja egyértelműen az, amikor Catherine Tate dühösen szavalja Shakespeare CXXX. szonettjét. Ezt csinálja utána valaki! Mondjuk egy földönkívüli. De nem is árulok el többet, nézzétek meg a jelenetet!

 

 

Még több Doktor a tovább mögött!