Sherlock nélkül nem élet az élet, az már biztos! Igaz, Benedict Cumberbatch idén Patrick Melrose bőrébe bújik lelkesen, de így sem maradunk új Sherlock kalandok nélkül, ezúttal az HBO és Hulu együttműködése hozza el a brit klasszikus japán változatát, női főszereplőkkel. A sorozat napjainkban játszódik, Miss Sherlock, a magánnyomozónő nem mindennapi karakter, és csakis nem mindennapi esetekben nyomoz.

 

miss_sherlock.jpg

 

Én kíváncsian várom, és Ti? Premier áprilisban, előzetes a tovább mögött.

 

Mipupu!

2018.01.05. 13:33

Kedves, Drága Olvasók!

Már igen régen eldöntöttem, hogyha egyszer legyőzöm a félelmem és sikerül a francia nyelvvizsgám, akkor itt a blogon is fölidézem a Jóbarátoknak azokat a jeleneteit, amelyekben Joey franciául tanul. Tavaly végre sikerült a vizsga, és vele teljesült gyermekkori álmom is, történész lettem. És ami a legjobb, eljött végre a boldogság: elmondhatom, hogy (egy kicsit) jobban beszélek franciául, mint Joey!:D Persze, az biztos, hogy olyan viccesen soha nem tudok majd beszélni, mint ő! Mipupu!

 

 

A fenti rövid videóban magyarul halandzsázik Joey, a tovább mögött az összes olyan jelenetet megtaláljátok, amelyben a franciával próbálkozik, igaz a legendás magyar szinkron nélkül, eredeti nyelven. De így is felejthetetlen élmény lesz, ígérem!:)

 

Sherlock, Poldark, Doctor Who sorakoztak nálam idén a csodás sorozatélmények, de a legizgalmasabb kérdés természetesen az volt, hogyan ér véget a Terápia. És bár a 3. évad már korántsem olyan erős hatású, mint az előzőek, az biztos, hogy méltó lezárást kapott a sorozat. Úgyhogy most nem is búcsúztathatjuk mással az óévet, mint Mácsai Pállal. Klasszikus kabaréjelenet következik a nagy kérdéssel: Mi baja van velem a családomnak?

 

 

Kedves, Drága Olvasók! Boldog Új Évet Kívánok! Bulizzatok jó nagyot, én pedig jövőre jövök a a bűvös 91. ajánlóval. Izgultok már, hogy mi lesz az? Jövőre minden kiderül!:)

 

froccs.jpg

Sajnos szinte már biztos, hogy a BBC nem mutatja be az idén Karácsonyra tervezett Agatha Christie-feldolgozását. De szerencsére így is válogathatunk, ha éppen borzongató krimire vágyunk a forralt bor és a szaloncukor mellé.

 

witness.jpg

 

Elsőként mindjárt itt van A vád tanúja. A BBC tavalyi sorozatát az HBO hozza el nekünk, holnap, 2017. december 23-án 20:00 órától.

 

 

A vád tanúja közel sem olyan jó, mint a BBC előző produkciója a Tíz kicsi katona. Sőt, A vád tanújának fojtott, sárgás-szürke látványvilága kifejezetten zavaró. De a történet magával ragadóan csavaros, a színészek játékára pedig természetesen nem lehet panasz. Egyszer mindenképpen megéri megnézni a sorozatot.

 

A tovább mögött még több krimi és izgalom!

Most ugrik a majom a vízbe!

2017.12.16. 17:48

Kedves Olvasók!

A Doktor House-ról szóló különleges ajánlóval mérföldkőhöz érkezett A Kihagyhatatlan blog. A House-ról szóló volt ugyanis az utolsó olyan ajánló, amelynek első változatát még a blog indulása előtt írtam. Nincs több írásom, amelyet csakúgy előhúzhatnék a fiókból, ha éppen nincs új, friss ötletem. Azaz, tényleg most ugrik a majom a vízbe, most kezdődik csak igazán a blogolás, 5 év, 267 bejegyzés és 90 ajánló után. Jövőre jövök új izgalmakkal és kihagyhatatlan dolgokkal. Addig is, az alábbi listán megnézhetitek, mi az a 10 bejegyzés, amire eddig a legtöbbször kattintottatok a blogon. Jó böngészést és nagyon köszönöm, hogy olvassátok a blogot! Csak így tovább!:)

 

 

 

A tovább mögött képgalériában is összefoglaltam a legnépszerűbb bejegyzéseket. Sherlock és Poldark legyőzhetetlennek tűnik!:)

 

Ha lesz is 5. évada a Sherlocknak, arra még egészen biztosan várnunk kell, hiszen Benedict Cumberbatch jövőre új sorozattal jelentkezik. Az Edward St Aubyn regényei alapján készülő sorozatban alakítja majd a főhőst, Patrick Melrose-t. (Itt egy újabb könyvsorozat, amit el kell kezdenem olvasni? :) )

Patrick Melrose traumatikus, bántalmazással teli gyerekkor után, neurotikus, alkohol - és drogproblémákkal küzdő felnőtt lesz. A sorozatban életének öt állomását ismerhetjük meg, 5 regényt dolgoznak föl, 5 részben.

 

huh.jpg

 

Premier tehát jövőre, az ígéretes előzetes a tovább mögött!

Ötéves A Kihagyhatatlan blog! Ezen a szép napon én csak azt mondhatom, amit tavaly is: És az Idő még mindig rohan! Születésnapot ünnepel A Kihagyhatatlan blog! Kedves, Drága Olvasók, Rokonok, Barátok!:) Nagyon köszönöm, hogy olvassátok a blogot, csak így tovább! :) Petrának, Leventének, Csillának és Erzsinek még mindig köszönöm azt a sok jót és szépet, amit hozzátettek, hozzátesznek a bloghoz!

A jeles születésnap alkalmából Erzsi, Csilla és én végre együtt írtunk a House-ról, olvassátok az alábbi sorokat legalább olyan lelkesen, mint ahogy mi írtuk őket Nektek! Jó szórakozást!:)

Bori

Minden Szakácsi Sándorral kezdődött. Az ő utánozhatatlan és felejthetetlen lágyan érdes hangjával. Úgy 10 éve lehetett, amikor először meghallottam, ahogy Szakácsi Sándor ezt a különleges hangot egy áthatóan kékszemű, borostásan vonzó színésznek kölcsönzi. A színész egy nem mindennapi orvost játszott. Akkor még nem tudtam semmit sem Hugh Laurie-ról, sem Doktor House-ról, de abban a percben eldőlt, hogy nagyon sokat fogok még tudni róluk. A következő években a Doktor House életem legmeghatározóbb sorozatélménye lett, amely a mai napig hiányzik, hiába 5 éve már, hogy véget ért.

 

house3.jpg

 

A Doktor House a világ egyik legsikeresebb sorozata, amely nyolc éven át 2004 novembere és 2012 májusa között futott Amerikában. Alapötlete szerint Dr. Gregory House a kitalált Princeton-Plainsboro Oktatókórház orvosa. Doktor House kiváló orvos, világhírű diagnoszta, azonban testi és lelki sérülésekkel küzd, gyógyszerfüggő, magába zárkózó, mogorva alak. Emberi kapcsolatot sem a kollégáival, sem a betegeivel nem képes kialakítani, egyetlen barátja van, aki kitart mellette. És ha mindez nem lenne elég, Doktor House-t látszólag csak a betegség érdekli, a tünetekből összeálló rejtély megoldása, az ember maga nem. Így csak olyan betegeket kezel, akiknek a tünetei kellően izgalmasak és titokzatosak számára. House világában a rák például unalmas.

Amíg én megjártam Londont majd kicsit megfázva, de nagyon boldogan és élményekkel gazdagon hazatértem, egyre csak jöttek a hírek, hogy milyen izgalmak várnak még ránk, sorozatokban és filmekben.

Először is itt van végre a 13. Doktor,  kellően furcsa és izgalmas új ruhában, megújult időgéppel.

 

13.jpg

 

Jodie Whittaker idén Karácsonykor veszi át a Tardis kulcsát Peter Capalditól, és 2018 őszén indul önálló kalandokra, mint a sorozat első női Doktora.

A tovább mögött jön a Királynő és a Legendás állatok.

 

Hivatalosan eddig két évadot mutattak be a Robert Galbraith (JK Rowling alteregója) regényei nyomán készülő Strike című BBC sorozatból. Angol sorozatoknál egyáltalán nem meglepő módon azonban mindez csak 5 epizódot jelent. Most ezt az 5 epizódot fogom nagyobb spoilerek nélkül megvizsgálni, hogy kedvet csináljak nektek Cormoran Strike magánnyomozó kalandjaihoz.  

Cormoran a legjobb nyomozói hagyományokat követi. Trauma érte és titkokat rejteget, mint Luther. Úgy látja meg az összefüggéseket, ahogy csak Sherlock tudja. Végül pedig apró, gyakran jelentéktelennek tűnő részletekből rakja össze a teljes képet, és könyörtelenül sarokba szorítja a tettest, mint Columbo. Ja, és neki is van ikonikus kabátja. ITT elolvashatjátok, mit írtam a Strike-ról a sorozatjunkie-n. Mert vendégbloggerkedni jó!:)

 

strike9.jpg

 

A tovább mögött megmutatom, mit írtam még más blogokon. Igen, jön Poldark, Sherlock és House.

A Doctor Who (magyarul Ki vagy, Doki? - bár nem hiszem, hogy bárki is hívta így valaha) a BBC legendás sorozata, amelyben egy alakváltásra képes, igen vonzó földönkívüli egy 1960-as évekbeli klasszikus angol rendőrségi telefonfülkének álcázott időgéppel utazik időben és térben, hogy megmutassa nekünk, hogy bár határtalanul veszélyesek és ostobák tudunk lenni, az ember azért mégiscsak elmondhatatlanul csodálatos. A Doktor megjárja a Mennyet és a Poklot, hogy minket tanítson, és mindehhez nem kell neki más, mint egy szónikus csavarhúzó és persze egy jó útitárs.

A Doctor Who modern változata 2005-ben indult a BBC-n, és én 12 évig halogattam, hogy nézzem. De idén nyáron én is beszálltam végre a híres időgépbe, a TARDIS-ba. Most tartok a 3. évadnál, és az egyik legnépszerűbb Doktornál, David Tennantnél. Így elkerülhetetlen volt, hogy én is rátaláljak arra a jelenetre, amelyben egy jótékonysági akció keretében, David Tennant és Catherine Tate megnevettetnek minket. Természetesen a Doktor segítségével. A jelenet fénypontja egyértelműen az, amikor Catherine Tate dühösen szavalja Shakespeare CXXX. szonettjét. Ezt csinálja utána valaki! Mondjuk egy földönkívüli. De nem is árulok el többet, nézzétek meg a jelenetet!

 

 

Még több Doktor a tovább mögött!