Zajlik a Comic-Con, dübörögnek az előzetesek: hogy a Thor: Ragnarok lélegzetelállító és rendkívül szórakoztató lesz, az eddig sem volt kérdés. De ha valaha is azt mondtam, hogy a Lucifer már nem olyan jó, ezennel visszavonom. Mármint mi lesz itt, emberek, komolyan? Lucifer szárnyakat kapott, és ezzel elszabadult a pokol, nézzétek:

 

 

A Lucifer 3. évada Amerikában októberben érkezik, addig is a tovább mögött megnézhetitek mit írtam a sorozatról tavaly. De tényleg, mikor lesz már október? Wow. Just wow.

Kétség nem férhet hozzá: Benedict Timothy Carlton Cumberbatch neve gyönyörű. Így természetesen fölmerül a kérdés: a csodálatos hangú brit színész vajon akkor is olyan ellenállhatatlan lenne-e amilyen, ha mondjuk Chadnek hívnák? Benedict Cumberbatch ma 41 éves, úgyhogy itt az alkalom, hogy ezt kiderítsük! Az alábbi fergeteges videóból minden kiderül. Ti végig tudjátok nézni nevetés nélkül?:)

 

 

 

A tovább mögött összegyűjtöttem, miként szerepelt Benedict Cumberbatch eddig a blogon, a végén pedig egy bónuszvideó is vár rátok! Jó szórakozást!:)

Nem meglepő módon A viszony címmel érkezik az HBO3 műsorára a The Affair. Július 18-án 21:00 órától rögtön két részt is megnézhetünk az intenzív és érzékeny sorozatból. A viszonyról én novemberben írtam legutóbb. Túlzás nélkül állítható, hogy a sorozat első két évada tökéletes. Minden egy családi nyaraláson kezdődik:

A szenvedélyes egynyári kalandból komoly viszony lesz. Noah (Dominic West), az odaadó apa és szerető férj egy családi nyaralás alkalmával ismerkedik meg Alisonnal, a pincérnővel (Ruth Wilson). A sorozat legnagyobb vonzerejét az adja, hogy a két főszereplő a viszony történetét – hogy nagyon precíz legyek – kettős szubjektív narratívában meséli el.  Azaz egy epizód úgy épül föl, hogy az első félórában Noah, majd a második félórában Alison szemszögéből ismerjük meg az eseményeket. A valóság pedig mindig változik, attól függően, hogy ki meséli el… A teljes írást ITT olvashatjátok el.

 

the_affair.jpg

 

Dominic West és Ruth Wilson mellett a sorozat főszereplői Joshua Jackson és Maura Tierney. Amerikában jövőre már a negyedik évad következik, de nálunk még csak most kezdődik A viszony. Tehát: 2017. július 18., kedd 21:00 óra, HBO3, premier dupla epizóddal. Ki ne hagyjátok!

 

Jön a Downton Abbey mozifilm!

2017.06.23. 11:03

Miközben én a Poldarkba vagyok veszve teljesen, a hírek csak jönnek és jönnek, és egyre biztosabbnak tűnik, hogy az ITV rendkívül sikeres sorozata kap egy zárófilmet. A sorozat kitalálója és forgatókönyvírója, Julian Fellowes a hírek szerint már a film forgatókönyvét is megírta, és ha a színészek ráérnek, 2018-ban kezdődhet a forgatás.

A Downton Abbey sorozatként 2015-ben ért véget. Az első két évada fantasztikus volt, majd kicsit ellaposodott, de például Matthew Goode érkezése nagyon feldobta a befejező évadot. Egy szó, mint száz, izgalommal várjuk a mozifilmet, a lényeg, hogy Maggie Smith is szerepeljen benne!:)

 

abbey_1.jpg

 

A tovább mögött vár Titeket egy kis meglepetés! Anélkül, hogy túl sokat elárulnék: a Downton Abbey három szeretett szereplője egyszer egy amerikai talkshow-ban próbálta ki, milyen lenne, ha amerikai akcentussal beszélnének a Downton Abbeyben. Ugyanolyan vonzó lenne akkor is, ha elvesztené "brit varázsát"? Nézzétek meg a videót, és döntsétek el Ti!:)

Oké, én nagyjából tavaly november óta várom az alábbi előzetest, úgyhogy szerintem hirtelen el is dobtam mindent, amikor tegnap este megláttam. Június 11-én tér vissza Ross Poldark kapitány a BBC One képernyőjére, és vele természetesen nagy történelmi és hatalmas érzelmi viharok jönnek.

A harmadik évad Winston Graham regényfolyamából az 5. kötetet (The Black Moon - Fekete hold) és a 6. kötet (The Four Swans - A négy hattyú) felét dolgozza föl. Számomra az most a legizgalmasabb, hogy ez a két regény a francia forradalom időszakában játszódik, ez pedig azt jelenti, hogy amíg Franciaországban Napóleon jut egyre magasabbra, addig Nagy-Britanniát ifj. William Pitt kormányozza. Erről is nagyon sok mindent megtudhatunk a regényekből, és remélem, majd a sorozatból is. Ifj. William Pitt mindössze 24 éves volt, amikor 1783-ban először miniszterelnök lett. Ő Nagy-Britannia történetének legfiatalabb miniszterelnöke, és számos történész szerint a legsikeresebb is. Határozottan vezette országát a francia forradalom, majd nem sokkal később a napóleoni háborúk ideje alatt.

Juj, de meg ne ijedjetek, lesz itt ármány, szerelem és kaland bőven. Az elbűvölő Dr. Enys éppen Franciaországban raboskodik, miközben szerelme hazavárja, Ross és Demelza házasságát pedig egy ifjú és szenvedélyes tengerésztiszt, Hugh Armitage felbukkanása fenyegeti...

Kell ennél jobb kikapcsolódás vasárnap estére? A Poldarkot a BBC One adja, a harmadik évad első része június 11-én, magyar idő szerint 22:00 órakor kezdődik. Az első két évad összesen 18 rész, úgyhogy a harmadik évad kezdetéig még éppen ledarálhatjátok, ha lemaradtatok volna például Demelza gyönyörű daláról. A harmadik évad várva várt előzetese  a tovább mögött!

 

poldark46.jpg

Hugh Armitage (Josh Whitehouse) az ifjú tengerésztiszt Ross (Aidan Turner) és Demelza (Eleanor Tomlinson) boldogságát fenyegeti

Emlékeztek még Sarah-ra az Igazából szerelemből? Ő az, akinek folyton csörög a telefonja, és aki reménytelenül szerelmes a csodaszép, de félénk Karlba. Az Igazából szerelem folytatását márciusban mutatták be Nagy-Britanniában, egy jótékonysági akció, a Red Nose Day keretében. Akkor a Sarah-t alakító Laura Linney sajnos nem tudott visszatérni, de már akkor lehetett tudni, hogy májusban Amerikában is lesz Red Nose Day. Több se kellett a készítőknek, alkalmas időben forgattak pár plusz jelenetet Laura Linneyvel, így a Red Nose Day Actually amerikai változatából már azt is megtudhatjuk, hogy Sarah megtalálta-e a boldogságot. És mivel az extra jelentekben Patrick Dempsey is föltűnik, reméljük, hogy igen!:)

A kisfilm egyébként ugyanaz, mint amit márciusban már láthattunk. Hugh Grant táncol és gyönyörű beszédet tart, a gyerekek pedig megnőttek. De most itt az amerikai változat, Laura Linneyvel és Patrick Dempseyvel! Nézzétek csak. Az NBC sajnos már eltávolította a kisfilmet, úgyhogy álljon itt egy interjú Laura Linneyvel:

 

 

lauralinneyloveactuallysequel.png

Luca, az én csodálatos macskám - akit rajzban is megörökítettek már - a napokban 8 éves lett. Mint minden rendes macskatulajdonos, én is állandóan fényképezném (vagy videóznám) a macskámat, mert nincs olyan mozdulata, ami ne lenne tökéletes. Nyolcadik születésnapja alkalmából itt van Luciról egy egész fényképgaléria, ahogy éppen benéz hozzám az ablakon, alszik, ül vagy ahogy - és ez a kedvencem - napfényben fürdőzik éppen. Boldog születésnapot, Lucicám!:)

 

 

Vagy csak én nem vagyok elég figyelmes, ezért nem vettem észre eddig ezt az előzetest:

 

 

A víziló című regényről írtam már Nektek a blogon, ilyen lelkesen:

"A regény főhőse Ted Wallace, a kicsit ismert költő és nagyon kirúgott színikritikus. Ted egy vén víziló, vastag a bőre. Így egy lélegzetvételnyi habozás után elfogad a keresztlányától negyedmillió fontot. A pénzért cserébe nem kell mást tennie, mint figyelni, mi történik barátja, Lord Logan ősi birtokán. Egymást követik a rejtélyes események, amelyek végül arra késztetik Tedet, hogy kevesebb whisky-t igyon, és jobban tornáztassa az agyát...

Egyik angol kritikusa szerint A víziló minden során érezni, hogy Mr Fry szerette írni, és közben szüntelenül azon igyekezett, hogy olvasóját szórakoztassa. Márpedig, ha szórakoztatásról van szó, Mr Fry sosem bukik el." A vízilóról szóló teljes bejegyzést ITT olvashatjátok, a filmről részletek a tovább mögött!

Harold Pinter Senkiföldje című drámájának közvetítésére február közepén vettem jegyet. A National Theatre Live sorozatban szereplő vetítések mindig különleges élményt jelentenek. Moziban, hatalmas vásznon nézhetjük a színházi előadásokat, és a kamera olyan apró mozdulatokat, pillantásokat is megmutat nekünk, amit a színház nézőterén ülve nem biztos, hogy észrevennénk. A Senkiföldje vetítését az Uránia Nemzeti Filmszínház gyönyörű dísztermében tartották, április végén. Így a jegyvásárlás után több mint két hónap izgatott várakozás következett számomra. Hiszen nem elég, hogy együtt láthatom a színpadon Sir Patrick Stewartot és Sir Ian McKellent, mellettük ott lesz még Damien Molony is. Az izgatott várakozás pedig, mint tudjuk, veszélyes dolog. A végén már olyan „felhevült állapotban” ülünk be a várva-várt előadásra, hogy könnyen csalódhatunk. Szerencsére én a Senkiföldjének végül egyetlen percében sem csalódtam. Az apró mozdulatok, pillantások, az aprólékosan kidolgozott díszlet és jelmezek, a dallamos, míves monológok, a londoni és a budapesti közönség, ahogy versenyt nevet egymással, és nem utolsósorban a színészek elképesztő energiája és lelkesedése, velem vannak még mindig. Fantasztikus élmény a Senkiföldje.

 

pinter2016.jpg

 

Harold Pinter Nobel-díjas angol drámaíró London egyik munkásnegyedében született 1930-ban. Színművészeti tanulmányait sosem fejezte be, inkább az első adandó alkalommal színésznek állt, 1949-től 1958-ig szerepelt színpadon. Rendkívüli, sokoldalú tehetség volt. Filmforgatókönyv-íróként, színházirendezőként és tévéműsorok szerzőjeként is sikert aratott. 1973-tól rendszeresen rendezett a National Theatre-ben. Televízióra alkalmazta Proust Az eltűnt idő nyomában című regényét. John Flowes A francia hadnagy szeretője című művéből filmforgatókönyvet írt. Harold Pinter 2008 decemberében hunyt el, 78 éves korában.

Nyári ínyencségként már júniusban érkezik a legjobb bányászós-romantikus dráma folytatása a BBC-re! Boldogabb már nem is lehetnék, pedig ez azt jelenti, hogy gyorsan be kell fejeznem a sorozat alapjául szolgáló regényfolyam hatodik kötetét.:) A Poldark 3. évada a regénysorozat ötödik és hatodik kötetét dolgozza fel (The Black Moon, The Four Swans). Ross Poldark és George Warleggan jobban vetélkednek egymással, mint valaha, mindeközben Ross felesége Demelza, és egykori szerelme, Elizabeth is sok nehézséggel néz szembe. És ha mindez nem lenne elég, a kontinensen véres harcok dúlnak a francia forradalom nyomán, ez pedig természetesen Ross Poldarkot sem hagyja hidegen...

Aki esetleg még nem merült el Poldark világában ITT és ITT még többet tudhat meg róla. A bejegyzés végére pedig íme, itt egy fotósorozat: Aidan Turner (Ross Poldark), Eleanor Tomlinson (Demelza Poldark) és Ruby Bentall (Verity Poldark), amikor éppen nem bányásznak és romantikáznak, hanem a fényképezőgép előtt örülnek nagyon. Várjuk mi is ilyen vidáman a júniust!:)

Most érkezett a hír: A BBC berendelte a Poldark 4. évadát, ezek szerint a The Angry Tide és a The Stranger from the Sea című regényekből is sorozat készül, nem hagyhatom abba az olvasást! :D Juhúúú!

 

 

(Képek: radiotimes.com)