Sőt, az előzetes alapján izgalmas és szenvedélyes film. Természetesen azt is megtudhatjuk belőle, hogyan született meg a Frankenstein:

 

 

A film premierje 2018. május 25-én lesz, és remélem, a magyar mozikba is eljut majd, addig is a tovább mögött föleleveníthetitek, miként írtunk a Frankensteinről mi, Csilla, Erzsi és én.

 

"Mary Shelley 1816 nyarán, alig 19 évesen írta meg Frankenstein történetét. A regény előszavában leírja, hogy azt a nyarat Genf környékén töltötte a barátaival (azaz Lord Byronnal és későbbi férjével, Percy Bysshe Shelleyvel). Hideg és esős nyár volt, nem tudtak kimozdulni, így német rémtörténetek olvasásával szórakoztatták egymást. „E mesék fölkeltették bennünk a játékos utánozhatnékot.” – írja. Megegyeztek, hogy mindhárman írnak egy-egy rémisztő történetet. Az idő azonban jobbra fordult, Percy Shelley és Lord Byron gyorsan elfelejtette a játékot. Nem úgy Mary Shelley, aki szinte lázas önkívületben megírta az élet szikráját megszállottan kereső tudós történetét." A teljes bejegyzést ITT találjátok.

 

mary.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr7813833268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2018.04.14. 11:25:47

Douglas Booth mint Percy Shelley?! ÖÖÖ...oké... azért persze nagyon várom!!

IamSherLocked 2018.04.15. 09:43:35

Hmmmm, nagyon várom a filmet, de azért a férfi szereplőválogatással nem mondhatom, hogy teljesen egyet értek... viszont Mary nagyon tetszik!! Remélem, jó lesz. És nagyon remélem, hogy eljut a magyar mozikba. És még jobban remélem, hogy feliratosan is! :))

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2018.04.16. 16:31:51

@IamSherLocked: egyébként emlékszel, hogy Maryt, azaz Elle Fanninget, miben láttuk már együtt? Segítség: abban Elle még kicsi volt. Mármint olyan 6-7 éves (most 20 éves). Egyébként azt a valamit, amiben láttuk, mi imádjuk, és állandóan meg akarjuk nézni még egyszer. Az egészet.:D

ChristineJane 2018.04.16. 16:37:40

@PuffCinq: :DD Én tudom, én tudom, mit kapok?:D És a nővére, Dakota egy másikban szerepelt, amit nagyon szerettek.:))
süti beállítások módosítása