Bizony, a Poldark 3. évada már véget is ért, de a negyediket hamarosan elkezdik forgatni, és remélem, egy év múlva már láthatjuk is. Addig is összegyűjtöttem Nektek mindazt, amit eddig a Poldarkról írtam:

 

 

  • Nem sokkal később elkezdtem nézni a Poldarkot, és jött a "nagy ajánló".

 

 

 

  • Majd egy bejegyzésben azt is megnézhettétek, hogyan festenek a szereplők XXI. századi ruhában. Szerintem csinosak.:D

 

 

 

Ezek után vendégbloggerkedtem is, a sorozatjunkie-n írtam a Poldarkról:

 

 

 

poldark3sorozatjunkie1.jpg

 

Na, és mit fogunk nézni most, hogy Ross Poldark egy időre szögre akasztotta a háromszögletű kalapot? (A Lucifer pedig csak októberben érkezik.) A tovább mögött minden kiderül!

 

Először is, mindjárt itt van Poldark nagy riválisa, Viktória királynő. Az ITV tavaly indult sikersorozata Viktória királynő életét uralkodása kezdetétől követi nyomon. A második évad ősszel érkezik, már egy előzetest is kiadtak hozzá, nézzétek:

 

 

Természetesen a BBC sem tétlenkedik, ők J. K. Rowling letehetetlenül izgalmas krimisorozatából készítettek sorozatot. A napjainkban Londonjában játszódó krimikben Cormoran Strike, a háború borzalmaitól megcsömörlött veterán, magánnyomozóként próbál új életet kezdeni. Talpraesett asszisztense, Robin segítségével deríti fel a szörnyű gyilkossági ügyeket. Legelőször egy fiatal szupermodell rejtélyes halála ügyében nyomoznak együtt. A sorozat első része 2017. augusztus 27-én, vasárnap este érkezik a BBC-re.

 

 

Végül pedig ne feledkezzünk meg a világ legdrágább sorozatáról sem. A The Crownról így írtam novemberben:

Alaphelyzet: Peter Morgan forgatókönyvíró és drámaíró, aki A Királynő című filmben és az Audiencia című színdarabban már vizsgálta II. Erzsébet királynő uralkodásának azon éveit, amelyekre már mi is emlékszünk, a The Crown című sorozat írójaként a fiatal Erzsébet felé fordult.

Így jött létre egy elképesztően drága, a legapróbb részletekig átgondolt és kidolgozott sorozat. Az első évad 10 része Erzsébet és Fülöp esküvőjétől (1947) 1956 elejéig követi az eseményeket. Bár a sorozat egyik célja minden bizonnyal az, hogy emberi, a mindennapokkal küzdő családként mutassa be a brit királyi családot, talán éppen aprólékos kidolgozottsága miatt nagyon steril marad.

Az biztos, hogy a színészekre semmi panasz nem lehet. Sok mindenki megtette már, de nekem is a II. Erzsébetet alakító Claire Foyt és a Churchillt megformáló John Lithgow-t kell kiemelnem. És igen itt most meg kell említeni, hogy John Lithgow amerikai színészként játszik kiválóan egy brit sorozatban, pedig ez fordítva szokott lenni. Az ő közös jeleneteik a sorozat legizgalmasabb percei.

Azt hiszem, az egyes részek felépítése miatt érzem nagyon merevnek a sorozatot. Peter Morgan minden epizód elején bemutat egy helyzetet, kicsit szájbarágósan felvet egy kérdést, amelynek kapcsán aztán az utolsó percekben megkapjuk a tanulságot. Az pedig néha bizony zavaró tud lenni, amikor egy sorozat szinte kiabál: „kedves néző, most erre figyelj, erről a szereplőről pedig ezt gondold!”

A drámaiság kedvéért néhány eseményt észrevehetően nem úgy mutatnak be, ahogy az a valóságban történt. Például Margit és Peter Townsend kapcsolata jóval bonyolultabb okok miatt szakadt meg. De az események végkimenetelét és hatását tekintve a sorozat történetileg hiteles. A The Crown összességében lebilincselő sorozat, amelynek természetesen jövőre jön a második évada.

A második évad minden része 2017. december 8-án érkezik a Netflixre, az előzetese így fest:

 

 

Lesz mit néznünk tehát, ez nem is kérdés. De én azért várom vissza Poldarkot is.:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr9012745938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vincentmarvinjules 2017.08.16. 13:47:01

Tyű! Kösz a sok jó infót! Cormoran Strike-t várom a legjobban! Lesz "nagy ajánló"? :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2017.08.16. 16:31:17

@vincentmarvinjules: mindenképpen szeretnék Strike-ról írni. Sőt, az Átmeneti üresedésről is. Ötletem rengeteg van, füzetben vezetem őket, csak az időmet kell beosztanom hozzájuk.:))

ChristineJane 2017.08.16. 17:38:58

Juj, a Strike nagyon jónak tűnik! Érdekes, hogy Strike milyen szépfiú, közben valahogy mégis illik hozzá a szerep. Már amennyire ennyiből meg lehet ítélni. Izgatottan várom.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2017.08.16. 17:45:46

@ChristineJane: Strike-ot én sem így képzelem a könyvek alapján, de tényleg mégiscsak van benne valami jó. Az esélyt meg kell neki adni. Egyébként is, a színész, Tom Burke, Alan Rickman keresztfia.:)

ChristineJane 2017.08.16. 17:52:10

@PuffCinq: ó, ha ő Alan Rickman keresztfia, akkor csak jó lehet.:)

ChristineJane 2017.09.21. 14:25:25

@PuffCinq: "rendes" írás majd várható a Strike-ról? Kíváncsi lennék rá!:)

IamSherLocked 2017.10.19. 18:58:06

Hát ez túl sok érdekes sorozat, és bennük túl sok izgalmas, új arc! Nem lehet így létezni a világon, hogy közben alig van időm mindezt nézni! :D

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2017.10.22. 21:19:28

@IamSherLocked: :D de ha jól tudom, te meghatározott rend szerint nézel sorozatot, szóval ne aggódj, mindenre sor kerül!:))

IamSherLocked 2017.10.22. 22:38:37

:D Hehehe, igen, ez igaz. Na jó, nem aggódom. :)
süti beállítások módosítása