Kedves Olvasók!

Minden túlzás nélkül megállapíthatjuk, hogy 2016 Poldark jegyében telt itt a blogon! És ez nagyon is jó volt így, ezért én most Demelza édes-bús szerelemes dalával kívánok Nektek nyugalmas, boldog karácsonyt. Demelza még az első évadban, karácsony este énekelt arról a családjának, hogy szerelméért rózsát szakajtana. A dal mindenkit megérintett, Ross a végén majdnem úgy nézett, mint Mr. Darcy.

 

 

A Demelzát alakító Eleanor Tomlinsonnak csodálatos hangja van, szerencsére ezek után még többször énekelt a sorozatban, és remélem, még fog is. Már csak a hangja miatt is érdemes nézni a Poldarkot. A fenti dal szövegét megtaláljátok a tovább mögött.

 

I'd a pluck a fair rose for my love
I'd a pluck a red rose blowin'
Love's in my heart, i'm tryin' so to prove
What your heart's knowin'

I'd a pluck a finger on a thorn
I'd a pluck a finger bleedin'
Red is my heart, wounded and forlorn
And your heart needin'

I'd a hold a finger to my tongue
I'd a hold a finger waitin'
My heart is sore, until it joins in song
With your heart matin'

 

demelza.png

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr7612069485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamSherLocked 2017.02.07. 16:04:34

Ennek a dalnak a jegyében telt nemcsak a karácsony, de még a szilveszter is! És rögtönzött hangszerkísérettel nemegyszer el is énekeltük ezt a gyönyörű dalt, s még pár másikat is! :) (s nem tudok úgy tenni, mintha nem ennek a bejegyzésnek a hatására történt volna ez így... :) Éljen a kihagyhatatlan blog!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2017.02.07. 19:04:20

@IamSherLocked: most elpirultam!:) Köszönöm! Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól telt a karácsony és a szilveszter nálatok! És nagyon remélem, hogy Demelza a harmadik évadban is énekel majd sokat, és akkor az idei ünnepekkor is lesz mit énekelnetek! Tényleg gyönyörű dalokat énekel mindig!

ChristineJane 2018.01.06. 14:34:11

Gyönyörű ez a dal, mindig megborzongok tőle.... és ahogy Ross néz! Jaj nekem!
süti beállítások módosítása