A Shakespeare emlékév keretében valószínűleg május elején érkezik a BBC-re a The Hollow Crown: The Wars of the Roses című sorozat. A sorozat Shakespeare VI. Henrik és III. Richárd című drámáit dolgozza fel. A drámák a Rózsák háborújának időszakát mutatják be. A Rózsák háborúja 1455-ben, VI. Henrik uralkodása alatt tört ki, és több mint 30 évig húzódott. Két ház harcolt egymással az angol trónért: a York (fehér rózsa) és Lancaster (vörös rózsa). A harcokból végül egy harmadik ház emelkedett ki: a Tudor. Tudor Henrik a bosworthi csatában legyőzte III. Richárdot, és VII. Henrik néven Anglia királya lett.

 

hollow_crown.jpg

 

A Rózsák háborújának megítéléshez nagyon sokáig Shakespeare drámái adták az alapot, de ma már tudjuk, hogy az angol történelem ezen korszaka korántsem volt olyan véres, III. Richárd pedig nem volt szörnyeteg. Ma már közhelynek számít, hogy Shakespeare látásmódját nagymértékben befolyásolta, hogy VII. Henrik unokájának, I. Erzsébetnek az uralkodása alatt alkotott. Ezért azt ábrázolta, hogy VII. Henrik győzelme egy véres és szörnyű korszakot zárt le, utána pedig eljött a virágzás.

Véres és kegyetlen, de nagyon izgalmas sorozatra számíthatunk tehát a BBC-től. III. Richárd szerepében Benedict Cumberbatch lesz látható. De mellette ott lesz például Judi Dench és Andrew Scott is. Alább megnézhetitek a sorozat első előzetesét.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr48644854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamSherLocked 2016.04.19. 17:20:14

Juj, de izgi lesz! :) Ennyi kedvenc színészt egy rakáson... Május eleje pedig már mindjárt itt van!!!! X))) 8)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2016.04.19. 17:42:43

@IamSherLocked: :D és Shakespeare-t se hagyd ki, mint kedvencet! Igaz, hogy fantáziadúsan bánt a történelemmel, de azért kellően imádjuk!:)))

ChristineJane 2018.01.06. 12:41:28

Erről is írj! Most, de rögtön!:D
süti beállítások módosítása