gatiss.jpg

VÉGRE! S még mindig végre! Ma reggel tényleg elkezdték forgatni a Sherlock harmadik évadát! Mark Gatiss a sorozat kitalálója/írója/szereplője a twitteren posztolta fenti képet.

A Sherlock harmadik évada is három, 90 perces részből fog állni, csakúgy, mint az előzőek. Azt már eddig is tudtuk, hogy a harmadik évad részeinek kulcsszavai: rat, wedding és bow. (Patkány, esküvő, meghajlás, a szavak az epizódok sorrendjében követik egymást, mindegyik szó egy-egy epizód eseményeihez kapcsolódik, lehet találgatni, mi fog történni.) Most már azt is tudjuk, hogy a ma forgatni kezdett első részt maga Mark Gatiss írta, Arthur Conan Doyle Az üres ház (The Adventure of the Empty House - Magyarul A lakatlan házként is ismert) című novellája alapján. Csakhogy a sorozatban a történet címe The Empty Hearse - Az üres halottaskocsi lesz.

borító.png

Annak, aki már 2012. január 15. óta várja lélegzetvisszafojtva a Sherlock harmadik évadát, ez egy nagyon izgalmas és sokat ígérő cím, az aki esetleg még nem fedezte föl magának a Sherlockot, Karácsonyig még bepótolhatja a lemaradását. Igen, Karácsony körül várható, hogy a Sherlock harmadik évada a BBC műsorára kerül.

Mindeközben kiderült, hogy a Sherlocknak negyedik évada is lesz majd, valamikor. Erről bővebben magyarul ITT és ITT olvashattok, angolul pedig ITT.

Én most az alkalomhoz illően Nina Simone Sinnerman című dalával búcsúzom. A dal a Sherlock második évadának utolsó részében szerzett emlékezetes perceket a sorozat rajongóinak.

 

Most pedig megyek, ugrálok tovább örömömben!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://puffcinq.blog.hu/api/trackback/id/tr405140975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamSherLocked 2013.08.14. 10:50:02

Aaaah, de jó, még csak most tudtam meg, hogy lesz negyedik évad is biztosan!! :))) De szuper! :))) IamSherLocked! :) Most már tényleg el kell olvasnom legalább az első részhez tartozó írást. Mielőtt még beidul a frenzy, és csak a villamosságtan könyveket fogom olvasgatni... :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2013.08.14. 13:12:35

@IamSherLocked: Bizony, lesz 4. évad, Benedict Cumberbatch egy óvatlan pillanatban elszólta magát.:) Steven Moffat, a kis kedves, pedig azt nyilatkozta, hogy a 3. évad cliffhangere durvább lesz, mint az 1-2-é együttvéve...

Szóval készülj, könnyeddel fogod áztatni a villamosságtan könyveket.:))

ChristineJane 2017.11.26. 19:38:05

Akkor ide is leírom, remélem, lesz 5. évad!
süti beállítások módosítása